In het weekend van 23 en 24 november hebben de bevers samen met de welpen van de mowglihorde en shantihorde kamp gehad op onze eigen blokhut. Na het openen hebben ze helemaal zelf, met de nodige hulp van de leiding, de slaapplekken ingericht en klaargemaakt. Met een broodje knakworst als bodem was het in de middag zaak om een verstopte schatkist te vinden. De locatie van de schat was alleen te bereiken door onder andere een GPS-tocht en een stuk tochttechniek af te leggen. Gelukkig zijn de bevers en welpen ervaren schatzoekers, en werd de schat door goed teamwork gevonden (en daarna ook direct opgepeuzeld). Na een bord vol Hollandse kost in de vorm van aardappels, vlees en groente was het ’s avonds tijd voor een groot kampvuur en een disco in het stamhok. Wanneer ze het dansen zat waren, was er de gelegenheid om bij het vuur tot rust komen.

De zondag zag er een stuk anders uit, de kinderen vonden om 05:00 dat Hathi en Chil wel lang genoeg hadden geslapen, dus de dag begon al vroeg voor sommige leiding! Nadat de onruststokers toch nog maar even de opdracht kregen om nog een paar uurtjes in bed te blijven, was het tijd om op te staan en de slaapspullen in te pakken. De rest van de ochtend werd opgevuld door een groepsspel te doen. Hierbij was het taak aan de bevers en welpen om de leiding te zoeken die een specifieke kleur veter droeg, zonder gepakt te worden door de veterpolitie.

In de middag kwam er opeens een ambulance aangereden richting het terrein van de blokhut. Deze kwam gelukkig niet omdat iemand gewond was, maar om Sinterklaas in hoogsteigen persoon langs te brengen! Samen met twee van zijn Pieten bracht hij een bezoekje aan de blokhut, uiteraard met genoeg pepernoten en cadeautjes. Eerste moesten wel sommige bevers, welpen en ook leiding zich melden bij Sinterklaas. Ook de cadeautjes konden niet zomaar worden uitgedeeld, want één van de pieten had de zakken verstopt op het terrein!

Toen Sinterklaas weer verder moest voor zijn andere bezoekjes, en alle cadeautjes waren gevonden en verdeeld, was er nog even ruimte om vrij te spelen. Hierna werd het kamp gezamenlijk gesloten, en kon de leiding weer alle troep opruimen en gezellig napraten over het, wat ons betreft, geslaagde kamp!

Link naar de foto's