Eerst kijken

Uiteraard hoef je niet meteen lid to worden om eens een keertje te mogen komen kijken. Sterker nog, na 4 opkomsten hoef je pas een keuze te maken, of je lid wil worden of niet. Als je een keertje willen komen kijken, is het verstandig om eerst even contact op te nemen met de leiding van die speltak. Contact gegevens zijn op deze site in het menu Contact te vinden.

Er zijn aan aantal speltakken om meer over ze te weten te komen neem dan een kijkje bij de speltakken

Na de 4e opkomst kun je dan beslissen om lid te worden of niet. Je krijgt als je lid word een aanmeldingsformulier en als die samen met de machtiging wordt ingeleverd, daarna ben je officieel lid.

Locatie blokhut

De blokhut van Scouting Dr. Ariëns-Ingrid ligt net buiten Hengelo, aan de Haaksbergerstraat, net voor de Oelerbrug.

Het adres van onze blokhut.

Wat kost het

Als je je hebt aangemeld als lid dan betaal je contributie. De contributie bij ons is 8,25 euro per maand.

Waar wordt de contributie o.a. voor gebruikt?

  • Afdracht speltakken voor opkomsten, de speltakleiding gebruikt de afdracht voor het kopen van limonade, (spel)materiaal en voor bijzondere opkomsten zoals zwemmen;
  • Onderhoud clubhuis en materiaal;
  • Aanschaf algemeen spelmateriaal, tenten etc voor de groep;
  • Groepsopkomsten zoals driekoningentocht;
  • Landelijke en regionale afdracht waaronder het Scouting Magazine;

Naast de contributie word er voor de kampen ook een bijdrage gevraagt, dit verschilt per speltake en per kamp.

Het uniform

Als je hebt besloten om lid te worden moet je een Scouting uniform hebben. Vaak is er een mogelikheid om een uniform over te kopen van de leiding. De insignes en das worden door de leiding gehaald op het moment dat je geinstalleerd word.

Installeren

Als je een tijdje lid bent dan wordt je geïnstalleerd. Vanaf dat moment mag je het complete uniform dragen. Het installeren is een groot feest. Bij de Bevers, Welpen en Kabouters mogen je vader, moeder, broertje(s), zusje(s) opa en oma komen kijken. Je zegt de belofte op (of mag hem nazeggen van de leiding), krijg je insignes opgespeld en de das om en vanaf dan ben je een echte Scout!