Shantihorde

De Shantihorde is een groep meiden van 7 tot en met 10 jaar. De Welpen van de Shantihorde gaan elke week naar de Jungle om spannende avonturen te beleven.

Lees meer over de Shantihorde..

Installatie 
Zomerkamp Glanerbrug 
Sinterklaas 
Zomerkamp Borne 
Tie dye shirts maken 

Iedereen kent het spel Mastermind wel. Bij dit spel moet je een code van vier kleuren zien te kraken. De Welpen van de Shantihorde hebben dit spel in levende lijve gespeeld!

Acht tweetallen gingen op pad om de stiften te zoeken waarmee ze codes van vier verschillende kleuren konden maken. Wanneer een code klaar was moesten ze zo snel mogelijk naar de leiding om te laten controleren of de code klopte.

In het weekend van 11 en 12 april zijn we met de Shantihorde op kamp geweest. Hoewel het kamp eigenlijk om half tien begon hadden een paar kinderen er zoveel zin in dat ze er al om tien over negen waren!

Op woensdag 11 maart houden we weer een vriendinnetjesavond! Tijdens deze avond zijn alle meiden tussen de 7 en 10 jaar uitgenodigd om een super leuke opkomst mee te draaien! 

Dus ben je tussen de 7 en 10 jaar en heb je zin om een keertje te komen kijken? Kom dan vooral op woensdag 11 maart langs! We beginnen om 18:30 uur. Klik hier voor het adres van onze blokhut.

Afgelopen woensdag 4 februari hebben wij met de Shantihorde een bioscoopavond gehouden. Daarvoor was er in de emaarate-ruïne een bioscoop gemaakt, met banken en een bioscoopscherm. Eerst hebben we buiten nog een spelletje gedaan om even de energie kwijt te raken. Daarna hebben we een erg leuke film gekeken: Paniek op de prairie!

Afgelopen woensdag was het voor 7 meiden eindelijk zover: ze werden geïnstalleerd bij de Shantihorde! De installatie is een traditionele ceremonie die een nieuw lid van een speltak verwelkomt als volwaardig lid. Bij deze plechtige gebeurtenis zijn ouders, broertjes en zusjes uitgenodigd.

Op een mooie koude woensdag in maart stond er bij ons pionieren op het programma. Gelukkig hadden we de Guha Grotten opgestookt tot sauna temperatuur dus het was daar prima vol te houden. Na een kort potje chinese muur heeft Brombeer uitgelegd waarvoor de verschillende knopen zijn. De eerste knoop was de platte knoop, deze gebruiken we om twee touwen aan elkaar te maken. De andere knoop was de mastworp. Daarmee maken we een touw aan een pionieerpaal vast.

Hallo Welpen van de Shantihorde,

Deze opkomst begonnen we met een spel om te testen wat wij allemaal al kennen in het Jungleboek. Aangezien wij hier al een tijdje in leven vroeg de leiding zich af wat de Welpen al wisten. Ikki legde het spel uit, we gingen een quiz doen, door vragen te beantwoorden uit Jungleboek. Bijvoorbeeld: Baloe is een bruine beer, A. dat is waar of B. dat is niet waar. Het antwoord was B, want Baloe is een bruine beer.

Lieve Kabouters,

Mijn naam is Shanti. Misschien heb je weleens van mij gehoord, ik ben namelijk het vriendinnetje van Mowgli. Mowgli en ik komen allebei uit de Jungle. Ik denk dat jullie de Jungle wel kennen, de Welpen spelen daar namelijk ook! Waarom ik jullie een brief stuur? Nou, dat zal ik jullie vertellen.

In het weekend van 12 en 13 maart was het eindelijk weer tijd voor een weekendkamp met de Kabouters. Met een opkomst van 100% beloofde het bij voorbaat al een mooi weekend te worden! Om half 10 verzamelden we met zn allen op de blokhut, gooiden onze slaapspullen in de kleine zaal en stapten in de auto naar... De Wilder!

Klik hier om de fotos te bekijken! (Tip: log in om alle fotos te kunnen zien)

Woensdag 1 september hadden we voor het laatst opkomst met de oudste kabouters: Anouk, Manon, Juliet, Quirine, Valerie en Kirsten. Deze zes meiden gingen het weekend erna overvliegen naar de Gidsen. Daarom mochten deze meiden zelf een opkomst verzinnen en zelf uitleggen.

Twee weken geleden waren we net klaar met openen toen er een heel verdrietig meisje naar ons toe kwam lopen. Ze had hele felle kleren aan en zag er heel bang uit. Gelukkig waren de kabouters erg lief en begonnen haar direct te troosten. Ze mocht bij ons komen staan om te vertellen waarom ze zo verdrietig en bang was.

Zaterdagochtend 14 november was het zover: de kabouters gingen weer op kamp. Om half tien kwamen de kabouters samen met papa’s en mama’s (die de bagage mochten slepen) binnen druppelen. Nadat alle kabouters aanwezig waren, konden we het kamp officieel gaan openen bij de vlaggenmast.

Bekijk de fotos

Laatst hebben we bij de kabouters een erg belangrijke, leerzame maar vooral een leuke opkomst gehad. Het is natuurlijk erg belangrijk dat we allemaal goed weten wat we moeten doen als er een ongelukje gebeurd op of buiten scouting. Daarom stond deze opkomst in het teken van EHBO.

Een keer in de twee jaar wordt er een kerstactiviteit voor de hele groep georganiseerd. Net als voorgaande jaren hebben we ook dit jaar in het centrum van Hengelo weer een vossenjacht gehouden.

De laatste vrijdag van oktober was het Halloween. En dat vinden we bij de kabouters altijd hartstikke leuk! We hebben namelijk de woensdag ervoor onze eigen Halloween lampionnen gemaakt en de week erna hebben we een lampionnentocht gelopen.

Klik hier voor de fotos!

Zaterdag ochtend moesten we om 10 uur verzamelen op de blokhut. Nadat we geopend hadden mochten we onze slaapspullen alvast gaan klaar leggen omdat we daarna gingen zwemmen. De leiding hield ons voor de gek door te zeggen dat we in het kanaal gingen zwemmen. Dit was helemaal niet zo want we gingen zwemmen bij het twentebad!

Hallo allemaal,
Eindelijk, het was zover… De installatieopkomst van woensdag 21 mei. Er zouden maar liefst 5 kabouters en een leiding geïnstalleerd worden. Goede vangst dus!

Vandaag zijn we met z’n allen naar Holdorp gegaan. Holdorp is het plaatsje van waar alle sportieve mensen van Bambilië wonen. We hadden onze eigen Olympische spelen met verschillende onderdelen en verschillende leeftijdscategorieën omdat de leiding ook mee deed.

Afgelopen weekend was het weer zover: een weekendje weg, op eigen blokhut, met de kabouters! Dit keer waren we helaas maar met vier kabouters, maar het was niet minder gezellig!

Op een mooie woensdagavond in februari vertelde de leiding ons dat we binnenkort een tocht zouden hebben door het bos. Om te zorgen dat we konden zien waar we zouden lopen gingen we fakkels maken! We begonnen met met een stuk hout waar we een lang touw omheen moesten wikkelen. Om een goede fakkel te krijgen moest dit heel netjes gebeuren. Natuurlijk konden wij, kabouters, dat heel goed!

In de eerste week van januari kregen we allemaal een uitnodiging in huis voor een nieuwjaarsreceptie bij de kabouters. Hierin stond ook dat we deze opkomst geen uniform aanhoeften en in onze allermooiste kleding mochten komen!

Hallo allemaal,

Onze opkomst van 31 oktober begon zoals gewoonlijk met het openen. Daarna kregen we uitleg, want we mochten zelf ons eigen kampvuur maken!!

Afgelopen woensdag was onze opkomst iets anders dan normaal, we hadden namelijk installatie. Wanneer een nieuwe kabouter geïnstalleerd is betekend dat dat zij een echte kabouter is!

We zijn dit jaar met de kabouters op Glitter en Glamour-kamp naar Winterswijk geweest. Hier hebben we allerlei spannende dingen gedaan en erg leuke en gezellige dagen gehad! Hieronder volgt het logboek dat de kabouters tijdens het Zomerkamp zelf hebben gemaakt.

De Shantihorde is een groep meiden van 7 tot en met 10 jaar. Binnen de groep worden de kinderen van de Shantihorde (net als bij de Mowglihorde) Welpen genoemd. Bij Scouting spelen zij hun spel net als de Mowglihorde in het thema van het jungleboek.

Klik op lees meer om meer te lezen over wat de Shantihorde inhoud. En lees hier onder verder voor verslagen en of aankondigingen.

Installatie 
Zomerkamp Glanerbrug 
Sinterklaas 
Zomerkamp Borne 
Tie dye shirts maken