Hallo Welpen van de Shantihorde,

Deze opkomst begonnen we met een spel om te testen wat wij allemaal al kennen in het Jungleboek. Aangezien wij hier al een tijdje in leven vroeg de leiding zich af wat de Welpen al wisten. Ikki legde het spel uit, we gingen een quiz doen, door vragen te beantwoorden uit Jungleboek. Bijvoorbeeld: Baloe is een bruine beer, A. dat is waar of B. dat is niet waar. Het antwoord was B, want Baloe is een bruine beer.

Of: wat voor een dier is Oe? A. een schildpad of B. een aap? Het goede antwoord is A, want Oe is een schildpad. Als het antwoord A was moest je naar de vlaggenmast rennen en als het antwoord B was moest je naar de andere kant van de blokhut. Dit spel ging best wel goed! We hadden bijna alle vragen goed beantwoord.

Toen het spel was afgelopen mochten we naar het wolvenhol. Hier gingen we pannenkoekjes maken! En niet met een pan en een gasfornuis! Weetje hoe wel? We hadden een bord met zand gevuld en dit goed aangestampt dat alles glad was. Daarna mochten wij een kaasje erop zetten. Brombeer liet zien waarom je geen beker op het kaarsje kon zetten, dit haalde de lucht weg en het kaarsje ging uit. Daarom had Ikki blikken gemaakt met gaatjes erin, wat we op het kaarsje konden zetten. We mochten met de hulp van Flits en Brombeer zelf het kaarsje aandoen (als we dit durfden). Daarna mochten we het blik niet meer vast pakken omdat het blik warm werd.

Toen gingen we de blikken invetten met boter en daarna het pannenkoekenbeslag erop. Ondertussen gingen we even drinken. Na een tijdje waren ze eindelijk klaar. Nog een beetje poedersuiker of stroop erop en mmm.. lekker smikkelen!

Pannenkoekjes bakken

Flits deed het licht uit en het zag er heel gezellig uit door alle waxinelichtjes onder de blikjes.

Het bak-blik in het donker

Groetjes, Flits