Gidsen

De gidsen is een speltak voor meisjes van 10 t/m 14 jaar en zij draaien op dinsdagavond van 18:30 uur tot en met 20:30 uur. Het programma bestaat ruwweg uit de volgende onderdelen: Sport en spel, Pionieren, Kamperen, Zwerven, Veiligheid, Natuur en Koken.

Lees verder wat de gidsen nog meer aan leuke en uitdagende dingen doen...

Buks schieten 
Beautyavond 
Zwemmen 
Installatie 
Beatyavond 

De gidsen en verkenners zijn weer op RSW geweest. De RSW zijn de Regionale Scouting Wedstrijden. Wil je weten wat ze allemaal gedaan hebben en welke plaats ze behaald hebben, lees dan snel het logboek van de gidsen.

Vorig jaar hebben we twee gave opkomsten gehad waarvan we ook een filmpje hebben gemaakt. Tijdens de ene opkomst mochten de Gidsen zelf graffiti spuiten en met de andere opkomst hadden we een gave kabelbaan.

Op een mooie koude dinsdag in maart stond er bij beide speltakken smokkeldropping op het programma. De leiding en begeleiding had onderling overlegd dat ze gidsen en sherpa's zelf zouden droppen (Sherpa's in Oele en Gidsen vlak bij de Wegtersweg).

Eerst gingen we openen daarna gingen we stand in de bal spelen dat was best leuk. Daarna werden we in vier groepen verdeelt. Ik zat bij Kelly en Juliet. Toen ging Pien uitleggen wat we gingen doen. We gingen houthakken. Dat ging zo, eerst moet je je benen wijd doen. Dan pak je de bijl en dan moet je in een v- hakken in een houtenstam.

Zoals altijd hebben we eerst geopend, maar vandaag hebben we binnen geopend want het regende erg hard. Na het openen hebben we Chinese muur gedaan dat was erg leuk. Na een tijdje Chinese muur te hebben gespeeld zei de leiding dat we Britse bulldog gingen doen. De leiding had intussen de kleine zaal omgebouwd tot een filmzaal.

Onze gidsen hebben afgelopen weekend op de landelijke scoutingwedstrijden de 69e plek weten te behalen van de 102 deelnemende groepen. De scoutingwedstrijden werden gehouden op het kampterrein ‘Buitenzorg’ in Baarn.

Vooraf gaande hebben de gidsen eind April meegedaan aan de Regionale wedstrijden in Beckum, waar ze de 3e plek wisten te behalen. En ze zodoende zichzelf hadden gekwalificeerd voor de landelijk wedstrijden.

Zomerkamp Gidsen 2008.

Back to Basic met de Holbewoners

Warempel! HolbewonersZaterdag na een spectaculaire kampopening vertrokken wij met de auto richting Ede. Toen wij daar aan kwamen pakten we tussen de buien door de vrachtwagen uit. Om zodoende met alle spullen ons kampement op te bouwen. Tegen de avond stond eindelijk ons zelfgebouwde kamp. En dat betekende dat wij konden beginnen met koken, eten en afwassen.

Hallo allemaal,

Hier weer een stukje van de gidsen van de opkomst dinsdag 12 februari 2008, playbackshow. Omdat de verkenners het te druk hadden met de voorbereiding van de winterhike, hebben wij, de gidsen, alleen de playbackshow gehouden. Deze stond als gezamelijke carnaval-activiteit op het programma. lees verder hoe dit fantastisch spektakel is verlopen en wie er met de prijzen vandoor ging.

19 en 20 februari 2008 was het weer zover. De jaarlijkse winterhike stond weer op het programma.

De verkenners, gidsen, rowans en sherpa's stonden te popelen om, onder zeer mooie omstandigheden een fantastische tocht te lopen. De weersomstandigheden zaten mee, niet echt winters op de kou na (tegen vriespunt), maar een strak blauwe lucht.

De hike, uitgezet door de verkennerleiding, liep in de omgeveing van Dalfsen. in een colonne van een 10-tal auto's reden we van de blokhut naar Vilsteren het startpunt. De hike lipe door een moi gebied en had onderweg enkele moeilijke opdrachten.

Lees het gehele verslag, geschreven door Marijke, hieronder verder.

 

Hallo allemaal,

Hier weer een stukje van de gidsen van de opkomst dinsdag 6 november 2007, tochttechnieken.

Hallo allemaal,

Hier weer een stukje van de gidsen van de opkomst dinsdag 13 november 2007, tochttechnieken.

Hallo allemaal,

Hier weer een stukje van de gidsen van de opkomst dinsdag 20 november 2007, mozaieken.

Hallo allemaal,

Hier een stukje van de gidsen van de opkomst van dinsdag 4 september 2007: kennismaking en kampvuur.

Hallo allemaal,

Hier een stukje van de opkomst van dinsdag 25 september 2007, de ontgroening van de nieuwe gidsen.

Hallo allemaal,

Hier een stukje van de gidsen over de installatie van de nieuwe gidsen op dinsdag 2 oktober 2007.

Hallo allemaal,

Hier een stukje van de gidsen over de opkomst van dinsdag 23 oktober 2007, pionieren.

Hallo allemaal,

Hier weer een stukje van de gidsen van de opkomst dinsdag 30 oktober 2007, primitief koken.

Hier een supermooi verhaal van het Zomerkamp 2007

Expeditie Robinson

 
Mede mogelijk gemaakt door Tosca!

Filmpje van de Pannenkoekenwedstrijd:

Klik op lees verder voor het filmpje

Karaoke van Manon en Marijke in Maddam Tussauds, komt tot zien!!

Klik op lees verder voor het filmpje.

De gidsen is een speltak voor meisjes van 10 t/m 14 jaar en zij draaien op dinsdagavond van 18:30 uur tot en met 20:30 uur. De groep telt tegenwoordig de 19 gidsen en 4 leiding. De gidsen zijn onderverdeeld in rondes (groepjes), met daaronder verdeeld in Rondeleidsters en Assistentrondeleidsters.

In het gidsen programma staat gezelligheid centraal. Ook normen en waarden staan hoog in het vaandel. Het programma bestaat ruwweg uit de volgende onderdelen: Sport en spel, Pionieren, Kamperen, Zwerven, Veiligheid, Natuur en Koken.

Klik hieronder op lees verder, en lees verder wat de gidsen nog meer aan leuke en uitdagende dingen doen.

Buks schieten 
Beautyavond 
Zwemmen 
Installatie 
Beatyavond 

Hallo Allemaal;

10 oktober hebben we de installatie van Mirthe, Manon, Kimberly en Lois gehad. Om te weten hoe dit is geweest, klik hieronder op lees verder.

Het was erg gezellig!!!