Vorig jaar hebben we twee gave opkomsten gehad waarvan we ook een filmpje hebben gemaakt. Tijdens de ene opkomst mochten de Gidsen zelf graffiti spuiten en met de andere opkomst hadden we een gave kabelbaan.

Graffiti spuiten

Onder het mom van een excursie op eigen blokhut kwam Bram ter Huurne langs voor een cursus graffiti spuiten. Hij had vooraf een heel gaaf graffiti ontwerp bedacht. Hij zette het ontwerp in geel op het bord. En na een keer voor gedaan te hebben hoe het werkt waren de gidsen aan de beurt. Ze mochten om beurten een kleur uitzoeken en een deel van het bord in kleur op spuiten. Tot het volledige bord was ingekleurd. Toen heeft Bram het bord verder af gemaakt door er accenten op aan te brengen. Het eind resultaat mag er zeker zijn. Je kunt de borden bekijken, ze hangen aan het plafond van de grote zaal.

Kabelbaan

In oktober 2014 hadden de gidsen kabelbaan op het programma staan. De leiding had voor de start van de opkomst de kabelbaan in elkaar gebouwd. De gidsen mochten 1 voor 1 van de kabelbaan af. Ze mochten er net zo vaak af tot de opkomst afgelopen was. Er stond boven- en onderaan de kabelbaan leiding die instructies konden geven of de kinderen op vingen als ze niet op tijd konden stoppen.