Bevers

De bevers zijn een groep jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar. Bij de scouting spelen zij hun spel in het dorp Hotsjietonia.

Lees meer over de Bevers...

Installatie 
Zomerkamp 
Kerstbal maken en kleien 
Zomerkamp 
Bever-Doe-Dag 

Hallo allemaal,

De zaterdag voor Pasen hadden we een paasopkomst bij de Bevers. We begonnen zoals gewoonlijk om 10.00 uur met openen. Marijn mocht de vlag hijsen. Nadat de vlag hoog in de vlaggenmast zat gingen we met z'n allen naar de kleine zaal. Er lagen heel veel eieren op tafel. De Bevers vroegen zich af wat we hiermee gingen doen. Keet vertelde dat de eieren gekookt waren en dat we ze gingen beschilderen.

Afgelopen zaterdag hadden we een verrassingsopkomst. Toen we 's morgens uit het raam keken was het buiten helemaal wit van de sneeuw. De Bevers kwamen goed en warm ingepakt op de blokhut. De ene bever had een maillot onder de broek aan en de andere bever had weer een skibroek aan. Sommige Bevers hadden ook een slee meegenomen. Ze waren dus goed voorbereid, want drie keer raden wat we gingen doen! In de SNEEUW SPELEN!

Zaterdag 4 oktober hebben we weer een leuke opkomst gehad met de Bevers. Om 10.00 uur gingen we openen. Kay mocht de vlag hijsen. Nadat de vlag hoog in de mast zat, hebben we een namen rondje gedaan, omdat Marsha mee ging kijken bij de leiding.

Daarna zijn we een spelletje gaan doen. We hebben anna-maria koekoek gedaan. De Bevers hebben dit al vaker gedaan en wisten ook precies hoe het moest. Ze vinden dit spelletje erg leuk.

Afgelopen zaterdag, 14 juni, vond de Bever-Doe-Dag plaats bij Scouting Ariëns-ingrid in Hengelo. Tijdens deze scoutingactiviteit komen scoutingleden van 5 tot 7 jaar oud uit heel Twente bij elkaar om samen allerlei leuke activiteiten te beleven.

Zoals gewoonlijk hebben we eerst geopend. We hebben eerst de vlaggen
gehesen en daarna het openingslied gezongen. Na het openen hebben we het spel ´vies en lekker´ gespeeld. Mirasha had de eer om de tikker te mogen zijn. Alle Bevers stonden aan een kant van het speelveld en Mirasha stond in het midden. De ene kant van het speelveld was de ‘lekkere kant’ en de andere kant van het speelveld was de ‘vieze kant’.

Zaterdag 21 juli was het zover: zomerkamp 2012. Dit jaar gingen er 8 kinderen mee: Gideon, Teun, Luuk, Lisa, Amy, Mirascha, Lucas en Milan.

Tijdens de kampopening kwam Bas Bos (een van de beverleiding) heel erg verdrietig de grote zaal binnen. Hij vertelde dat hij over twee dagen ging trouwen, maar zijn vrouw was opeens verdwenen. Hij had het hele bos in de buurt waar hij woont doorgezocht, maar ze was nergens te bekennen. Bas Bos vroeg of de Bevers hem wilden helpen. Dit wilden wij natuurlijk wel.

Vandaag, zaterdag 6 juni, was het dan zover: de Bever-Doe-Dag. Zoals gewoonlijk zijn we vanmorgen met een gewone opkomst begonnen. We hebben eerst geopend. Na het openen zijn we naar de kleine zaal gegaan. We zijn gaan knutselen voor Vaderdag. Keet Kleur had iets leuks bedacht om te maken, een grote mooie stropdas.

Vandaag hadden de Bevers een speciale opkomst. Hiervoor waren ook de Welpen van de Shanti- en Mowgli-horde uitgenodigd. De Welpen hadden een brief gekregen waarin stond wat ze gingen doen, maar voor de Bevers was het nog een verassing. Toen kwam er opeens, tot verbazing van de meeste Bevers (en ook een aantal Welpen), ineens een hele grote brandweerwagen aan rijden, die voor de blokhut parkeerde.

Vandaag was het feest in het dorp Hotsjitonia, want er zijn twee bevers jarig geweest en Sterre Stroom was ook jarig.

We begonnen de opkomst zoals gewoonlijk met openen. Na het leuke beverlied gezongen te hebben en de vlag gehesen te hebben gingen we naar de kleine zaal. Daar vertelde Keet Kleur dat Sterre Stroom jarig is geweest. Ook zijn Bryan en Milan jarig geweest. Professor Plof stelde voor om voor de jarigen te gaan zingen? Waarop de Bevers in koor riepen: ‘Jaaaaaaaa!’ We hebben hééél hard voor de jarigen gezongen.

Het was weer zo ver! De bevers gingen een weekend kamperen met de leiding. Dit jaar gingen alle bevers mee namelijk Arjan, Danielle, Damian, Kim, Lucas, Sanne, Twan en Yorrit.

Vandaag hadden de Bevers een heel speciale opkomst. Het thema had te maken met de volgende dag, 31 oktober. Na het openen zijn we met z'n allen naar de kleine zaal gegaan. Op de tafel lagen een aantal pompoenen klaar.

Zaterdag 12 juni was het dan zover, Beverkamp 2010! In alle vroegte werd er zaterdag ochtend verzameld achter het trein station in Hengelo. Nadat alle bevers compleet waren, gingen we op weg naar de trein om naar Amersfoort te gaan. Alle papa's en mama's stonden op het perron om ons uit te zwaaien.

Na een drukke periode van flyeren, posters ophangen en op andere manieren reclame maken was het afgelopen zaterdag dan eindelijk zo ver: de opendag van de Bevers! Als leiding waren we al vroeg begonnen met de voorbereidingen voor de activiteiten die we gingen doen. Het kampvuur gaat bijvoorbeeld niet zomaar vanzelf aan. Zo was er voor alle leiding wel iets te doen.

Klik hier voor alle fotos!

Jaa het was weer zover, de jaarlijkse installatie voor de bevers stond weer voor de deur. Dit is de dag dat alle bevers worden geïnstalleerd waardoor ze dan echt bij de groep horen!! Omdat er dit jaar allemaal nieuwe bevers en leiding bij zijn gekomen moest er veel geïnstalleerd worden door Peter. Peter is vroeger heel lang beverleiding geweest, waardoor hij precies wist hoe het moest.

 

Jaa het was weer zover, de jaarlijkse installatie voor de bevers stond weer voor de deur. Dit is de dag dat alle bevers worden geïnstalleerd waardoor ze dan echt bij de groep horen!! Omdat er dit jaar allemaal nieuwe bevers en leiding bij zijn gekomen moest er veel geïnstalleerd worden door Peter. Peter is vroeger heel lang beverleiding geweest, waardoor hij precies wist hoe het moest.

 

Hey allemaal,

13 september hebben we een feestje gevierd bij de bevers! Hippe springveer was jarig geweest! Na het openen zijn we naar de kleine zaal gegaan en daar troffen we een lege tas aan. Hippe springveer wist zeker dat die tas vol zat met lekkers, dus zijn we gaan zoeken in de blokhut.

Dit jaar zijn de bevers op reis geweest naar Hawaï. Zaterdagochtend tijdens de kamp opening moest daar nog wel een kleine test voor gedaan worden, als iedereen kon limbodansen, dan mochten we ook echt naar Hawaï komen! Er was een sherpa die al eens op het mooie zonnige eiland was geweest en die heeft voor gedaan hoe het moest. Daarna mochten de bevers het proberen en ze konden het allemaal! Zelfs de leiding kon het! Toen kon de reis beginnen naar de Hawaïaanse stad Almelo.

Zaterdag kwam iedereen vol verhalen op de blokhut, wat een storm was er vannacht! Maar ondanks de storm waren de bevers nog niet vergeten wat we zouden gaan doen. We zouden verder gaan met het toneelstuk van vorige week!

Op 9 en 10 februari was het weer zover: Beverweekend! Dit jaar stond het weekend in het teken van indianen. Tijdens de opkomsten was er al geknutseld en zo had iedereen een masker van papier maché gemaakt en een indianentooi van papier.

Na het gebruikelijke openen zijn we gelijk naar de grote zaal gegaan omdat het nog best wel koud was buiten. We gingen met z’n allen in de kleine zaal in een kring zitten. Daar vroeg de leiding wat we een leuk sprookje vonden, want we gingen een toneelstukje oefenen en volgende week opvoeren en opnemen op film!

11 en 12 februarie was het weer zo ver. We hadden ons kamp op de blokhut. Terwijl de oudere speltakken in de kou moesten lopen hebben wij allemaal leuke dingen binnen gedaan.

Zoals als vermeld is de opkomst van de bevers elke zaterdag van 10.00 uur tot 11.30 uur.

 

 

De bevers zijn een groep jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar. Bij de scouting spelen zij hun spel in het dorp Hotsjietonia.

Klik op lees meer om meer te lezen over wat de Bevers inhoud. En lees hier onder verder voor verslagen en of aankondigingen.

Installatie 
Zomerkamp 
Kerstbal maken en kleien 
Zomerkamp 
Bever-Doe-Dag