Zoals gewoonlijk hebben we eerst geopend. We hebben eerst de vlaggen
gehesen en daarna het openingslied gezongen. Na het openen hebben we het spel ´vies en lekker´ gespeeld. Mirasha had de eer om de tikker te mogen zijn. Alle Bevers stonden aan een kant van het speelveld en Mirasha stond in het midden. De ene kant van het speelveld was de ‘lekkere kant’ en de andere kant van het speelveld was de ‘vieze kant’.

De tikker noemde iets op wat je kan eten. Er kwamen verschillende etenswaren voorbij, zoals: spinazie, drop, appel, stamppot rauwe andijvie en nog veel meer. Als we het eten wat opgenoemd werd lekker vonden moesten we naar de kant van ´lekker´ rennen en anders na de kant ´vies´. De tikker moest zoveel mogelijk Bevers en de leiding tikken. Jaa… nu raad je het natuurlijk al wie er als eerst getikt werd… de leiding! Als we getikt waren moesten we de tikker helpen.

Nadat we het spel een aantal keren gespeeld hadden gingen we naar de kleine zaal. Hier gingen we pluize diertjes maken (zie foto’s). Noa legde uit hoe we dit gingen doen. We moesten eerst twee rondjes knippen uit karton met een rondje erin, zodat we een ronde rand hadden waar we verschillende kleuren touw omheen moesten wikkelen. Na een hele tijd verschillende kleuren touw om het karton heen te hebben gewikkeld moesten we dit rondom los knippen en een touwtjes tussen de kartonnetjes vastknopen. Als dit was gedaan konden we de kartonnetjes verwijderen, zodat we een bolletje hadden. Dit bolletje gingen we versieren. We hebben er verschillende beestjes van gemaakt.

Pluizige beestjes

Toen we klaar waren gingen we naar de grote zaal. Hier stond een heel groot springkussen. Dit was een verrassing van de leiding. We vonden dit heel gaaf! We hebben hier met z´n allen lekker op gesprongen.

Voordat we het wisten was het alweer half 12. We gingen snel na de vlagenmast om te sluiten. Het was weer een leuke opkomst! We hebben veel zin in volgende week!

Groetjes de Bevers

Pluizige beestjes