Rowans

Rowans zijn binnen Scouting Nederland de jongens in de leeftijd van ongeveer 14 tot 18 jaar. De eerste Rowan-afdelingen ontstonden in de jaren '50 van de 20e eeuw. Op dit moment wordt deze leeftijdsgroep binnen Scouting ook wel Explorers genoemd, waarbij het meestal om een gemengde speltak gaat (jongens en meisjes samen).

Lees meer over de uitdagende dingen die de Rowans doen...

Vuurspugen 
Koken 
Kratstapelen 
Zomerkamp 
Winterkamp 

Vandaag hebben we bij de Rowans kookles gehad. Na het grootte succes van de vorige kookles (het broodje ei) hebben we chef Stef weer uitgenodigd maar nu voor een perfect broodje hamburger. We hadden het goede voornemen om een kwartier eerder te komen om alles klaar te zetten. We waren er inderdaad eerder maar we vonden een kopje koffie belangrijker dan de spullen klaarzetten dus liet dit nog even op zich wachten.

Vandaag hadden we een spectaculaire opkomst; we gingen stapelen met kratten terwijl we er zelf boven opzaten. Eerst plaatsten we voor de stabiliteit een plank op de grond. Toen ging Rudie met de ladder omhoog om er voor te zorgen dat wij wel gezekerd waren, wat voor sommigen van ons wel het leven heeft gespaard. Rudie had daarvoor zijn klimmersuitrusting van huis meegenomen.

Zaterdag 30 Oktober was het weer zover. De explorers gingen op TAVE! Wegens een overdaad aan activiteiten had de WAVE-organisatie dit jaar weer een TAVE georganiseerd, en wel bij de stoevelaarsgroep in Goor. 

Ja mensen, het was weer zover, de Winterhike 2009 stond weer op het programma.

Het begon voor de Rowans allemaal al op de vrijdagavond, met een normale opkomst. De koffie werd gezet, de bagage werd gedumpt en iedereen werd met open armen ontvangen. Onder het genot van een kopje koffie werd er gepraat over wat de Rowans ALLEMAAL hadden meegemaakt de week ervoor.

Zoals gewoonlijk begon ook deze opkomst weer met een heerlijke bak koffie alleen nu niet binnen aan de tafel maar lekker buiten in het zonnetje! Als uitzondering hoefden wij geen programma voor te bereiden deze avond omdat er voor de volgende week verrassing op t programma stond. Toen de koffie op was zijn we maar begonnen met de fietstocht.

Het was eindelijk zover, we gingen vliegers maken. Zoals gewoonlijk begon ook deze opkomst met een lekkere kop koffie en de programmavoorbereiding van de volgende week. Toen dat allemaal gedaan was zijn we maar begonnen met het maken van de vliegers. De materialen, die de week ervoor al waren ingekocht, werden gepakt en al gauw was er een ontwerp voor een vlieger bedacht.

Vrijdag 13-03-09 Bowlen. Aanwezig: 14 Rowans, 3 begeleiding, 1 onbekend.

 

Het begon allemaal enkele weken geleden, toen er op het programma bowlen stond. In de voorbereiding van die avond, was het Alex' taak om 2 banen te reserveren. Toen hij naar Yip's had gebeld, bleek dat alle vrijdagavonden volgeboekt waren en dat de eerste lege vrijdag 13 maart was. Toen hebben we die datum maar geprikt.

Aanwezig: 12 Rowans, 3 Begeleiding, 1 afmelding, 2 onbekend.

Deze week hebben de Rowans een vlag gemaakt, en, om iedereen aan het werk te houden, ook nog een spandoek.

20 Februari 2009: Aanwezig: 11 rowans, 3 begeleiding, 3 afmeldingen, 2 onbekend

We begonnen de avond zoals gewoonlijk met een kop koffie.Tijdens het koffie drinken werdt de programmavoorbereiding van de vlag maken ook even gemaakt. Toen de koffie op was werden de dartborden opgehangen want op het programma stond darttoernooi.

Vrijdag 13 Februari 2009 Aanwezig: 16 Rowans, 3 Begeleiding, 1 afwezig, 0 te laat.

Het begon deze vrijdag iets eerder als normaal, want Bjorn en Rob kwamen wat eerder naar de blokhut om alvast enkele spullen bij elkaar te zoeken voor de sterkste rowan verkiezing, want dat was wat we gingen doen.

Om haar proeftijd te proberen door te komen, gaat Diaan hier toch maar wat typen.

Vrijdag 12 december 2008: Aanwezig 15 Rowans 2 begeleiding 1 afmelding

Het was weer zover, de rowans gingen sinterklaas vieren. Zoals gewoonlijk begonnen we deze avond met een kop koffie. Iedereen had zijn surprise op tafel gelegd. We begonnen al vroeg met het uitpakken van de geweldige cadeau's. Ondertussen gingen we een paar kilo pepernoten eten.

Dinsdag 30 December. Aanwezig: Vele enthousiaste deelnemers van de Sherpa's, Rowans, Pivos en Stam.

Vandaag gingen we op pad voor een volleybaltoernooi dat georganiseerd werd door de Reggegroep in Nijverdal. Het toernooi werd gehouden in een sporthal in Nijverdal.

Vrijdag 23 Januari 2009 Aanwezig: 14 Rowans, 3 Begeleiding, 2 afwezig, 1 te laat.

Vrijdag 19 December. Aanwezig: 9 Rowans, 3 Begeleiding, 7 afwezig, 3 te laat.

Omdat we ons hadden opgegeven voor het volleybaltoernooi dat door een scoutinggroep in Nijverdal georganseerd werd en omdat niemand van ons kan volleyballen, hadden we besloten om deze avond te gaan volleyballen.

Aanwezig: 11 rowans, 3 begeleiding, 4 afmeldingen, 1 onbekend!!.

We begonnen deze avond met een kopje koffie. Er werd gewerkt aan de voorbereidingen voor de komende weken, en we keuvelden nog een beetje over het zomerkamp in Luxemburg. Daarna werd bekend gemaakt dat we een tocht met diverse tochttechnieken gingen lopen. Ter voorbereiding van de Winterhike. Deze tocht was natuurlijk lang niet zo spectaculair, maar al met al was het toch een goede voorbereiding.

Vrijdag 30 november. Aanwezig: 14 rowans, 3 begeleiding, 1 afmelding, 1 onbekend !!

Deze opkomst draaide helemaal om het jaarlijkse karaoke festival bij de rowans. Het was dit jaar de strijd om de fel begeerde Gouden Eikel.

Vrijdag 21 november. Aanwezig 12 rowans, 3 begeleiding, 4 afwezig, 3 te laat

We begonnen zoals gewoonlijk met een heerlijk kopje koffie, terwijl er even werd uitgezocht wie er de programmavoorbereiding moest doen.

Weekend 14-15-16 november. Aanwezig 12 rowans, 3 begeleiding, 4 afwezig, 2 te laat

Het was weer zover, het jaarlijkse installatieweekend lag weer voor de deur. Het hele festijn begon op de vrijdagavond als een normale opkomst met een lekker sterk bakje koffie aan't skap.