Vrijdag 30 november. Aanwezig: 14 rowans, 3 begeleiding, 1 afmelding, 1 onbekend !!

Deze opkomst draaide helemaal om het jaarlijkse karaoke festival bij de rowans. Het was dit jaar de strijd om de fel begeerde Gouden Eikel.
Dit was een heus trofee in de vorm van een eikel, natuurlijk is die op een rowan manier “gepimpt”, hij was namelijk gouder dan goud gespoten. Natuurlijk werd de avond met een overheerlijk kop koffie begonnen. Onder het koffie drinken werd de programmavoorbereiding voor 12 december gemaakt. Dit omdat we op 5 december geen opkomst hadden, omdat de rowans dan te druk zijn met het eten van pepernoten en andere lekkernijen. Om terug te komen op de voorbereiding van 12 december, dit is de opkomst dat we ons zowel fysiek als mentaal gaan voorbereiden op het kerstvolleybal toernooi op 30 december in Nijverdal. Ook hiervan komt een geweldig schriftelijk verslag. Om dan nu weer terug te komen op de karaoke avond. Afijn!
Na het koffie drinken ging Willem de karaokeset aansluiten. Ondertussen waren er een paar rowans bezig om het stamhok dans en zing vrij te maken. Ook werd er natuurlijk een jury aangewezen. Dit waren  Marwin en Diane. Dit natuurlijk onder de leiding van de enige echte presentator Bjorn. Om de rowans in de tussen tijd te vermaken, waren er door Tom Mulder met veel liefde pepernoten gekocht. De eerste voorstelling kon nu beginnen. Dit waren Stef en Kevin. Natuurlijk hadden de jongens zelf niet hun beurt gekozen. Dit ging door een ingenieus systeem van lootjes trekken, waarbij de loten in de mooie bolle hoed van Bjorn zaten. Zo werden er de hele avond koppels van twee gemaakt en nog een driedubbel duo gemaakt. Ook hadden we nog een gastoptreden van Eddy. Omdat Eddy een achtergrondzangeres nodig had werd Diane de zangvloer opgesleurd.  Nadat nu de laatste lootjes uit de hoed verdwenen waren,werd het feest ten einde gebracht. Aan het einde werden de gedeelde eerste plaatsen bekend gemaakt. Op de derde eerste plaats kwamen Eddy en Diane. Op de tweede eerste plaats kwamen Kevin en Stef en op de eerste eerste plaats kwamen Tom Nijhuis en Alex. Nu was er als laatste nog de enige echte Gouden Eikel over. En deze ging naar Alex, omdat hij het eigenlijk wel heel zwaar had gehad. Dit omdat hij wel 3 keer op moest treden.
Als gewoonlijk werd er nu begonnen met schoonmaken. We moesten alle pepernoten, die door de verkennerleiding door het hele stamhok waren gestrooid opgeveegd worden. Toen dat klaar was ging Kevin zijn verjaardag vieren en trakteerde ons op een heerlijk drankje, daarom hebben we toen maar ons strijd lied uit de kast gehaald om te zingen. Na een tijdje nagepraat te hebben over de spannende wedstrijd gingen de eerste rowans naar huis want die moesten de volgende ochtend er weer vroeg uit om te helpen bij het koffie zetten voor de  Nederlandse Spoorwegen.

Wist u dat?:
  • We nu een Gouden Eikel hebben?
  • Alex dat nu is?
  • Hij daarvoor wel 3 liedjes heeft gezongen?
  • Hij daarmee de enige is die dat heeft gedaan?
  • Hij daarom de Gouden Eikel is?
  • Onze gast-optreden erg geslaagd was?
  • De jury met presentator er erg goed uitzagen?
  • De rowans die-hard pepernoot eters zijn?
Wat er misging:
  • Stef dacht dat we nu al Sinterklaas vierden, maar dat is pas 12 december.
  • De stemmen waren niet goed ingetraind, dit zorgde ervoor dat niemand goed klonk Grijns