Verkenners

Verkenners zijn jongens in de leeftijd van 10 tot 14 jaar oud. Er is wekelijks een opkomst op de vrijdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Lees meer over de gave dingen die de Verkenners doen...

Highlandgames 
Naar het Rutbeek 
Vermaak je met een tennisbal 
Kip aan 't spit 
Pionieren 

Op vrijdag 8 november 2013 was het weer zover: het installatie weekend van de Verkenners. De mannen waren netjes om 19:00 uur op de blokhut met de bagage. De leiding had de aanhanger al opgepakt en moest nog de laatste spullen pakken. Na een kwartier waren alle spullen gepakt, lag de bagage allemaal in de auto’s en konden we naar het kampterrein in het verre Beckum!

Afgelopen vrijdag 15 maart was er weer een opkomst. Zoals gewoonlijk beginnen we deze opkomst ook weer met openen. Nadat dit gedaan was zijn we met z’n allen naar de grote zaal gegaan. Daar lag een groot luchtkussen met 2 palen waar je op kon staan en 2 staven waar je mee moest meppen. Toen we allemaal in de grote zaal waren en eenmaal de verleiding om op het kussen te gaan konden weerstaan heeft Rob ons uitgelegd wat we gingen doen.

Onze opkomst begon zoals gewoonlijk met het openen van de opkomst. Nadat we onze nieuwe mannen hadden uitgelegd hoe het openen werkt, hebben ze goed hun best gedaan om het goed te doen. Na het openen zijn we met z'n allen naar de kleine zaal gegaan en zijn we in een kring gaan zitten. Omdat er 2 nieuwe verkenners waren wouden we graag kennismaken met elkaar. En hoe kan dat nu beter dan met een potje krantenmep?!

Omdat de vorige editie van de survival een enorm succes was, gaan we dit jaar weer een survivalweekend houden. Volgende week vrijdag, 11 maart vertrekken we weer, zonder gasflessen en zonder tenten richting de woeste natuur.
Hier alvast een paar handige tips zodat we zondag 13 maart weer allemaal gezond en wel, maar vooral weldoorvoed weer op de blokhut kunnen verschijnen.

Klik hier om het survivalhandboek te downloaden!!

Zoals elk jaar worden de nieuwe verkenners getest op hun vaardigheden. Zo ook dit jaar. Gerben, Wesley en Robert moesten eraan geloven. Onderstaand filmpje laat zien hoe goed het ging.

Het was op een warme zaterdag in juli van het jaar 2010, dat de verkenners zich verzamelden op de blokhut, om negen uur ’s ochtends. Deze ochtend stond de kampopening op de planning. Tijdens deze kampopening werd het thema voor dit zomerkamp bekend gemaakt. De spanning steeg, eerst het thema van de welpen en kabouters  en van de gidsen; daarna was het de beurt aan de verkenners om te laten weten wat het thema was:  “OP EN TOP SCOUT”.

Hoe pionier ik een mijn schoentje. Niks schoen zetten bij de verkenners. Ook geen sinterklaas die langs kwam, zoals bij de bevers, kabouters en welpen. Misschien waren de verkenners niet lief genoeg geweest, of heeft sinterklaas zijn handen vol aan de bezoeken voor de kinderen tot een jaar of 10.

Begin oktober, een weekend voor de JOTA stond het jaarlijkse uitje van de verkenners op het programma. Tijd om onze jongens eens flink te laten ravotten. Goed gemutst en vol goede moet werden de auto’s ingeladen met scouts, op weg naar Oldenzaal. Daar aangekomen werd al snel de bedoeling duidelijk. Een mooie lap asfalt, midden in het bos, hier en daar een brullende cart….

Vrijdagavond, 13 maart 2009, begaven 3 personenwagens zich richting de Luttenberg. Bij aankomst werd de aanhanger uitgeladen en weldra sjorden er jonge mannen in kaki blouses met zeilen, takken en touw door het bos.

Ze hadden gehoord dat ze op hun overnachtingsplek waren gekomen en er waren geen tenten. Met touw, stokken en zeil werd er zo snel mogelijk een provisorische tent gemaakt, zodat ze in elk geval droog en warm konden overnachten. De avond viel in, en weldra maakte een knapperig houtvuurtje alles erg behaaglijk.

 

Hallo iedereen,

De verkenners zijn er weer eens op uit geweest om even een fijn avondje te ontspannen in het zwembad.

Een winter zonder een winterhike is geen echte winter. Daarom togen een stuk of 40 scouts op een mooie zaterdagochtend richting Loenen. Hier aangekomen kregen de verschillende groepen de tochten uitgereikt. De verkenners, gidsen en sherpa’s een tocht met kaart, kompas ect. en de rowans mochten de blokhut opzoeken met peilzenders. Verder was er voor de stam en pivo’s een GPS tocht uitgezet.

Ja, jullie lezen het goed de verkenners en de leiding gaan een heel weekend survivallen in de gevaarlijke bossen van Luttenberg.
Bivak

Hallo allemaal!

Verkenners in het rutbeek Twee weken geleden scheen het zonnetje wel heel erg hard, mooie gelegenheid om met z'n allen naar het Rutbeek te gaan ipv hetgeen dat op het programma stond!

 

 

Na een hoop voorbereiding op de vrijdagavonden voorafgaand op dit kamp was het 9 mei 2003 eindelijk zo ver: RSW, ofwel Regionale Scouting Wedstrijden. Driewerf: Hoera! De heren verkenners zijn goed beslagen ten ijs gegaan, dus de overwinning ligt binnen handbereik, dacht de leiding. Mis, helaas… Omdat de heren toch erg goed hun best hebben gedaan, zal ik de wedstrijden op deze plek even verslaan.

Kampverslag Gidsen en Verkenners.

Na een optreden van onze Sjönnie Knäckebröd was het dan eindelijk tijd voor de ouders om hun vervelende kindertjes een week af te staan. Dus voor de leiding weer een week de kans om er bikkels van te maken.

Hey Verkenners,

Ik zag op de site staan: nog één dag, 18 uur en 12 minuten voordat we op zomerkamp gaan!

Alles is geregeld, het terrein, water, dixie, eten, auto's en uiteraard jullie.

Wat we gaan doen is heel duidelijk: HELLSELL. Hoe is het namelijk met jullie handelsinzicht gesteld? Want, als je het goed doet, kom je met mooie spullen thuis!

Tot zaterdag!!!!

In Mei zijn de verkenners op RSW (Regio Scouting Wedstrijden) geweest. Het weer zat niet mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Het leverde wat hele aardige plaatjes op. Kijk gauw verder.

Verkenners zijn jongens in de leeftijd van 10 tot 14 jaar oud. Er is wekelijks een opkomst op de vrijdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Daarnaast gaan de verkenners 5 keer per jaar op een weekendkamp en 1 keer op zomerkamp. Elke nieuwe verkenner kan eerst 4 keer komen kijken.  2 Keer per jaar worden de nieuwe verkenners geïnstalleerd. Het uniform (een kaki blouse) wordt dan met insignes en een das kompleet gemaakt.