Onze opkomst begon zoals gewoonlijk met het openen van de opkomst. Nadat we onze nieuwe mannen hadden uitgelegd hoe het openen werkt, hebben ze goed hun best gedaan om het goed te doen. Na het openen zijn we met z'n allen naar de kleine zaal gegaan en zijn we in een kring gaan zitten. Omdat er 2 nieuwe verkenners waren wouden we graag kennismaken met elkaar. En hoe kan dat nu beter dan met een potje krantenmep?!

De mannen gingen helemaal los in het spel en er waren verschillende personen die met rode benen naar de grote zaal gingen. Want in de grote zaal gingen we een potje trefballen. Nadat onze leiding Kris de spelregels heeft uitgelegd kwam Rob met een blad vol ranja! Zeer welkom na een potje krantenmep! De ranja was op, de mannen hadden nieuwe energie dus de trefbal kon beginnen! Al snel bleek dit niet zo'n groot succes te zijn. De leiding heeft een spoedvergadering ingelast en die hebben besloten te gaan bankjesvoetballen met hindernis! Wat was nu de hindernis? Alle tafels stonden midden in de zaal. Dus als de bal er onder ging wist je niet waar die uitkwam! De leiding verveelde zich een beetje aan de kant dus die besloot ook maar om mee te doen waardoor alle verkenners zeer actief werden! Toen het 20:30 uur was en we nog een half uur opkomst hadden hebben alle verkenners de jas maar aan gedaan en zijn ze naar buiten gegaan. Bij de poort lag een bal en iedereen wist het natuurlijk al, we gingen balverstoppertje doen! Nadat dit ook een groot succes was kwamen de eerste ouders er al aan. Het bleek dan ook al 20:55 uur te zijn. Tijd om te sluiten! Na het sluiten zijn er nog een paar brieven uitgedeeld en zijn alle mannen moegestreden maar voldaan naar huis gegaan. De verkenners zijn klaar voor een nieuw jaar met veel leuke en leerzame dingen!

Groeten,

De verkennerleiding

P.S. Ben jij een jongen tussen de 10 en 14 jaar en lijkt scouting jou gaaf? Kom gerust langs op een vrijdagavond! De verkenners draaien van 19:00 uur tot 21:00 uur opkomst! Iedereen mag 4 keer gratis komen kijken!