Mowglihorde

De Mowglihorde is een groep jongens van 7 tot en met 10 jaar. De Welpen van de Mowglihorde gaan elke week naar de Jungle om spannende avonturen te beleven.

Lees meer over wat de Mowglihorde doet...

Installatie 
Installatie 
Zomerkamp Bentelo 
Spelletjes opkomst 
Ninjakamp 

Hoi Logboek,

Donderdag 15 januari hebben we de nieuwe nesten ingedeeld (nesten zijn groepjes welpen), we hebben nu ook hele mooie nestlinten gekregen. Door deze gekleurde linten aan onze scoutfit vast te maken, kunnen we ons nest goed herkennen. Er is een blauw nest, een rood nest en een geel nest.

Lief Logboek,

Vandaag zijn we met z'n allen naar de Jungledag in Nijverdal geweest, de Jungledag is een dag die speciaal voor Welpen is georganiseerd. We zijn met de trein vanuit Hengelo hierheen gereisd en kwamen langs 4 andere stations. In de trein kregen we nog wat lekkers en toen waren we ook al zo in Nijverdal.

Lief Logboek,

Op 5 juli gingen wij weer op zomerkamp. Dit jaar gingen we naar Harbrinkhoek. Tijdens de opening op de blokhut kwam piraat Johannes de Spreeuw ons uitnodigen voor een feestmaal bij het Groot Vliegend Spaghettimonster. Alleen er was een probleem... De voorraadkist, waarin het recept van de meest lekkere spaghetti ooit en het lekkerste toetje zit, was gestolen door de Chinezen! Gelukkig had Johannes de sleutels nog. De Chinezen wilden de voorraadkist alleen teruggeven als daar voldoende rijst voor zou worden betaald. Johannes had onze hulp nodig om deze rijst te verzamelen.

Lief logboek,

Dit weekend was het weer tijd voor het jaarlijkse welpenweekend. Dit betekent dus veel plezier, lol en avontuur. Ons weekend begon zaterdagochtend om 10 uur. Nadat alle welpen op de blokhut aan waren gekomen, en de bagage en fietsensleutels ingeleverd waren, werd er geopend.

Lief logboek,

Aangezien de welpen vorige week zelf mochten proberen een vuur te maken, was het deze week de beurt aan de leidings. Na het openen en het voorstellen van Noah, die een keer op bezoek kwam vanuit Hotsietonia, zijn de welpen het bos in gegaan om hout te zoeken.

Lief Logboek,

op 10 maart was het weer tijd voor het jaarlijkse welpenweekend. Ook dit jaar werd het weekend weer gehouden op onze eigen blokhut. Om tien uur verzamelden de welpen zich. Nadat we eerst gekeken hadden hoe de nieuwe opening van de Bevers ging, hebben we zelf geopend. Omdat we nog op een paar voetballers moesten wachten, zijn we eerst begonnen met een kort spel. Toen iedereen gearriveerd was, kon het kamp echt beginnen!

 

Beste bijna-verkenners en Ouders/Verzorgers,

Waarschijnlijk wist je het al wel maar tijdens het openingsweekend op 10 en 11 september vlieg je over naar de Verkenners. In deze brief staat informatie over het overvliegen en de Verkenners.

  • Het overvliegen vindt plaats tijdens het openingsweekend. Dit weekend is op 10 en 11 september. Het overvliegen vindt plaats op de zondagmorgen om 10.00. Hierbij zijn jou ouders, broertjes/zusjes en evt. andere familieleden van harte welkom. Verdere informatie hierover vind je in de brief van het openingsweekend.

  • Na het overvliegen kom je bij de Verkenners. De Verkenners zijn jongens van 10 tot 14 jaar. Deze groep draait elke vrijdag van 19u tot 21u. Verdere informatie over de Verkenners kun je tijdens het openingsweekend vragen aan ons of aan de verkennerleiding.

Als er nog vragen zijn rondom het overvliegen of andere vragen kun je natuurlijk altijd de welpenleiding bellen!

Groeten de welpenleiding!

Hathi,  Raksha,  Bagheera en Baloe

Bentelo – SAI – Paniek vanmiddag in het Bentelose bos. Toen de welpen na het zwemmen terugkwamen bij de blokhut, bleek deze bezocht te zijn door de Maffia. De Maffia had een bom in de blokhut geplaatst om zodoende een koffer met vermeend bewijsmateriaal terug te bemachtigen. Door dapper optreden van de welpen is de bom onschadelijk gemaakt.

"En nu zijn we allemaal een professor". Een handvol welpen staat geboeid te kijken naar hun uitgedoste leiding. Gehuld in witte jassen en veiligheidsbrillen zijn ze voor de kinderen een vreemde verschijning. Deze donderdagavond staat in het teken van chemische proefjes.

100% Scout

Zaterdag

Vandaag moesten we om 9:00 uur op de blokhut zijn voor de kampopening. Ben Ketelaar vertelde ons dat hij zijn das en dasring die hij van Robert Baden-Powel, de oprichter van scouting, gekregen had, was verloren tijdens een wandeltocht. Hij was via Wierden naar Rijssen gewandeld, en was onderweg eerst zijn dasring en later ook zijn das kwijtgeraakt. Gelukkig hoorde hij dat de welpen naar Wierden op kamp gingen. Hij heeft ons gevraagd te zoeken naar zijn dasring.

Beste allemaal,

Vorige week donderdag was het dan eindelijk zo ver. Na weken van oefenen, proberen, veranderen, opnieuw proberen en uiteindelijk alles tot in de puntjes perfectioneren was het nu de dag van de waarheid. De eerste jaarlijkse Bevers/Kabouters/Welpen Playbackshow stond op het programma!

 

Lief Logboek,

Terwijl de mussen buiten bevroren van het dak vielen, hielden wij bij de welpen ons jaarlijkse nieuwjaarsdiner. Alle welpen hadden van te voren een brief ontvangen en waren in hun mooiste kleren naar de blokhut gekomen om samen met de leiding de start van het nieuwe jaar te vieren.

 

Lief Logboek,

Eindelijk is het 's avonds weer vroeg donker! Door het ingaan van de wintertijd, afgelopen weekend, is het nu 's avonds weer zo vroeg donker dat we weer heerlijk in het donker in het bos kunnen spelen. En daar hebben we meteen dankbaar gebruik van gemaakt ;)

Lief Logboek,

We hebben elkaar al een tijdje niet meer gesproken. Wegens drukte ben ik er een tijdje niet aan toe gekomen om onze nieuwste belevenissen op te tekenen. Sinds het zomerkamp is er veel gebeurd. We hebben het openingsweekend gehad, waarbij we een aantal welpen hebben zien overvliegen naar de verkenners. We wensen hen daar veel plezier. Ook hebben we een paar nieuwe welpen erbij gekregen. En op 1 oktober zijn deze nieuwe welpen geïnstalleerd.

 

Dag 1

Lief Logboek,

Vandaag is het dan zo ver. De afsluiter van een geweldig scoutingseizoen staat voor de deur; het Zomerkamp. Via de kampkrant waren we al een beetje geïnformeerd. We gingen dit jaar naar Rijssen, in de blokhut van Scouting Rijssen, Niej Begin.

Lief Logboek,

Afgelopen donderdag was het eindelijk weer eens heel warm. En zoals elk jaar wordt ook dit jaar op de eerste heel erg warme dag van het jaar het jaarlijkse traditionele watergevecht gehouden bij de welpen.

Lief Logboek,

Na het Moeder-kindweekend van afgelopen zaterdag en zondag was het vanavond tijd voor een rustige opkomst. Een aantal welpen is helemaal uitgeput thuisgekomen, zondag. Een aantal moeders ook :p Maar wat wil je ook, als je als moeder tot half drie bij het kampvuur blijft zitten. Nee, vanavond had iedereen even de tijd om bij te komen. We gingen film kijken.

Lief Logboek,

Na een paar weken afwezigheid hier weer een stukje van mij. Wat verandert er veel in een paar weken. Volgens mij ben ik drie weken niet geweest en opeens zijn er twee welpen gestopt. Naja, Wout was voor het laatst deze keer. En Stan is ook gestopt... Allebei gaan ze zich volledig richten op hun sport. We zullen jullie missen. Heel veel succes!

Lief Logboek,

Het lijkt er op dat we de twintig welpen gepasseerd zijn! Na de vriendjesavond van vorige week, waar zestien vriendjes mee waren gekomen, kwamen er afgelopen donderdag vijf vriendjes weer mee, omdat ze het zo gezellig vonden. Deze nieuwe welpen hebben besloten om in ieder geval vier keer mee te komen kijken. Als ze allemaal blijven, hebben we in totaal 21 welpen. En dat betekend dat Hathi een verrassing heeft tijdens het zomerkamp!

Lief Logboek,

Vriendjes zijn natuurlijk altijd welkom bij de welpen. Maar één keer per jaar organiseren we een speciale avond die helemaal in het teken staat van vriendjes. Die avond was afgelopen donderdag. Alle welpen hadden een brief mee gekregen waarin werd gevraagd om minimaal twee vriendjes mee te nemen naar scouting. Zo kwam het dat we deze avond niet de gebruikelijke zestien, maar wel 29 welpen hadden! Alleen Bas had al zeven vriendjes meegenomen!

Lief Logboek,

Vanavond heeft echt in vuur en vlam gestaan. De hele avond was er wel ergens iets aan het branden. Het begon al voor de opkomst. Blijkbaar had een groepje studenten woensdagavond een feestje gehad op de blokhut en daarbij een mooi kampvuurtje gemaakt. Door de wind was dit vuur vlak voor het begin van de opkomst weer een beetje aangewakkerd. Hierdoor begon de avond al met een mooi kampvuurtje.

Lief Logboek,

Vanavond hadden we een klein After-kamp-dipje. Van een aantal ouders hadden we gehoord dat hun welp nog wel erg moe was van het kamp. Het was heel gezellig geweest, maar uit bed komen was 's ochtends nog wel een probleempje. Dus hebben we een rustig programma gehad vanavond.

Lief Logboek,

Afgelopen weekend was het weer zo ver. Het was weer tijd voor het jaarlijkse welpenweekend. Alle welpen hadden van te voren een brief gekregen met alles wat ze mee moesten nemen. Zo meldden alle welpen zich afgelopen zaterdag om 10:00 uur met  bagage bij de blokhut. Door de brief hadden de welpen al een beetje een idee wat we gingen doen. Er stond namelijk in dat ze hun zwemspullen mee moesten nemen. De rest was echter nog niet bekend.

Ook was er voor dit weekend een oude leider weer van stal gehaald. Omdat hij niets beters te doen had en wij het wel leuk vonden, was Mang ook uitgenodigd om langs te komen.

Lief Logboek,

Vanavond was het eindelijk weer gewoon licht met openen! Wat is het toch heerlijk dat de lente weer begint. Helaas had het de afgelopen week nog wel zoveel geregend dat we het bos nog niet in konden. We zijn dus na het openen weer naar binnen gegaan voor een spel in de grote zaal.

Lief Logboek,

 Zoals altijd begon ook deze opkomst weer met openen. En voor het eerst sinds het begin van dit jaar kon dit weer heerlijk buiten! Ondanks dat het een beetje nat was. Het regende niet en het was licht genoeg om weer wat te kunnen zien. En dat is toch wel leuker dan openen in de grote zaal, waar we geen vlag kunnen hijsen...

 Na het openen vertelde Baloe dat we een tocht gingen lopen.