Lief Logboek,

Vandaag zijn we met z'n allen naar de Jungledag in Nijverdal geweest, de Jungledag is een dag die speciaal voor Welpen is georganiseerd. We zijn met de trein vanuit Hengelo hierheen gereisd en kwamen langs 4 andere stations. In de trein kregen we nog wat lekkers en toen waren we ook al zo in Nijverdal.

Toen we het station uit kwamen wist de leiding niet zo goed waar we heen moesten lopen, maar gelukkig wist de telefoon van Mor dit wel! Na ongeveer tien minuutjes lopen kwamen we al andere Welpen tegen, samen met de andere Welpen zijn we naar het openluchttheater gelopen waar de opening was.

Jakala, Shere Khan en Shanti kwamen ons daar vertellen dat de jungle een probleem heeft. De mensen hebben het jungle-meer vervuild, hierdoor kunnen Jakala (krokodil) en Malchi (vis) niet meer lekker zwemmen en kunnen de andere jungledieren zoals Shere Khan (tijger) het water niet meer drinken. De Welpen werden gevraagd of ze willen helpen om het water weer schoon te maken.

Om het water schoon te maken moest er een waterzuiveringsinstallatie gebouwd worden, hiervoor zijn allemaal zuiveringsdingen nodig. Ieder groepje kreeg een fles en een briefje met allemaal nummers, al deze nummers stonden voor spelletjes die voor ons klaar waren gezet in de jungle van Nijverdal. Wanneer we 5 spelletjes goed hadden gespeeld hadden we een stukje waterzuiveringsinstallatie verdiend en die werd in onze fles gestopt.

Er waren heel veel water gerelateerde spelletjes klaargezet in de jungle, een paar van die spelletjes waren:

  • Badeendjesrace, Je moest hierbij een flesje met een opdracht hierin zo snel mogelijk met een touwtje naar je toe trekken en de opdracht uitvoeren (net als bij flessenpost). Onze opdracht was om een foto te maken met een leiding waarop het lijkt dat hij een octopus is.
  • Muziek maken met water.
  • Een bootje maken van afval.

Onze beide Welpengroepjes hebben het heel goed gedaan en drie stukjes van de zuiveringsinstallatie verdiend. We hadden watten, houtskool en zand in onze flessen. Aan het eind van de dag werden alle flessen in een bouwwerk gezet en werd er water door gegoten. Zo werd het water van de jungle weer schoon gemaakt en konden alle dieren weer lekker zwemmen en water drinken!

Nadat iedereen heel hard voor zichzelf en voor de jungledieren geapplaudisseerd had, liepen we weer terug naar de trein en gingen we onder het genot van een hand vol pepernoten de terugreis tegemoet.

We hebben met z'n allen een hele leuke dag gehad, bedankt allemaal!

Groetjes namens de leiding,

Ikki