De speltakken

Hieronder staan de tijden van de opkomsten van de verschillende speltakken. Klik op de link om te zien wat er allemaal te beleven valt. Je kan altijd een keertje komen kijken tijdens een opkomst. Neem voor je komt kijken even contact op met de speltakleiding.
 • De Bevers, jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar oud, komen op zaterdagochtend van 10:00 tot 11:30 bij elkaar op de blokhut.
  Als de bevers er zijn, hangt de vlag uit bij huize Hotsjietonia! Hotsjietonia is het huis waar de Bevers in spelen. Het huis staat in het land Fantasia. In het huis wonen een vijftal figuren en een aantal huisdieren. Lange Doener en zijn metgezellen gaan met de bevers knutselen, broodjes bakken, op avontuur en nog veel meer.

 • De Shantihorde, meisjes van 7 tot 10 jaar oud, gaan op woensdagavond van 18:30 tot 20:00 onder toeziend oog van Akela op avontuur in de jungle.
  Het Jungleboek is een verhalenbundel die in 1894 is geschreven en waarop het spelaanbod van de Welpen is gebaseerd. Het gaat over de jongen Mowgli die, als hij nog een baby is, door z'n ouders in de jungle wordt achtergelaten. Als hij wordt aangevallen door een tijger (Shere Khan), wordt hij door wolven in hun horde opgenomen en opgevoed. Jij beleeft allerlei avonturen met de wolven van de horde, de oude wijze beer Baloe, de zwarte panter Bagheera en nog veel meer dieren uit de jungle!

 • De Mowglihorde, jongens van 7 tot 10 jaar oud, gaan op donderdagavond van 18:30 tot 20:00 onder toeziend oog van Akela op avontuur in de jungle.
  Het Jungleboek is een verhalenbundel die in 1894 is geschreven en waarop het spelaanbod van de Welpen is gebaseerd. Het gaat over de jongen Mowgli die, als hij nog een baby is, door z'n ouders in de jungle wordt achtergelaten. Als hij wordt aangevallen door een tijger (Shere Khan), wordt hij door wolven in hun horde opgenomen en opgevoed. Jij beleeft allerlei avonturen met de wolven van de horde, de oude wijze beer Baloe, de zwarte panter Bagheera en nog veel meer dieren uit de jungle!

 • De Gidsen, meiden van 10 tot 14 jaar oud, hebben hun opkomst op dinsdagavond van 18:30 tot 20:30.
  In groepjes van 4 tot 6 gidsen wordt samengewerkt om zelfstandig, onder toeziend oog van de leiding, te kamperen, een toren te bouwen, een playbackshow te houden, een eigen fear-factory te winnen, of gewoon chips te eten in de tent! Kortom, voor veel gezelligheid kom je op dinsdagavond naar de blokhut!

 • De Verkenners, jongens van 10 tot 14 jaar oud, komen op vrijdagavond van 19:00 tot 21:00 bij elkaar.
  Net als de gidsen trekken ook zij er in groepjes van 4 tot 6 op uit om samen een vlot of een kabelbaan te bouwen, samen marshmallows (of frikandellen) boven een kampvuurtje te roosteren of gewoon de boel op stelten te zetten in het zwembad.

 • De Sherpa's, meiden van 14 tot 18 jaar oud, opkomst dinsdagavond van 19:00 tot 21:00.
  Zijn al zo oud om hun eigen opkomsten te regelen en uit te voeren. Daarom heet de leiding niet leiding, maar begeleiding. Onder het genot van een bakje koffie komen de meest vreemde ideeën naar boven. Nog vreemder is dat deze ideeën ook nog uitgevoerd worden. Zit je daar opeens achter een antieke radio met een Japanse gozer te praten! Of op een berg in Zuid-Duitsland in een opblaaszwembadje te zonnebaden!

 • De Rowans, jongens van 14 tot 18 jaar oud, opkomst vrijdagavond van 19:00 tot 21.00. Regelen hun zaakjes ook zelf. Kratten stapelen onder een hijskraan, een worstelcompetitie waarbij de deelnemers zijn ingesmeerd met slaolie, of een reuzenrad bouwen van hout en touw waar je met vier man in kan. Ideeën zijn er om uitgevoerd te worden, en de begeleiding laat zich graag verrassen.

 • De Pivo's, jongens en meiden van 18 tot 23 jaar oud, opkomst zondagavond vanaf 19.30. Pivos zijn een volledig zelfstandige groep die veelal al leiding draait. Desalniettemin organiseren ook zij allerlei activiteiten, waarbij de ervaring uit al het bovenstaande wordt samengevoegd om een hoop plezier te beleven.