Nieuws

Op zondag 29 en maandag 30 december houden wij weer onze jaarlijkse oliebollenactie. Ook dit jaar kunt u weer heerlijke oliebollen bestellen. Wij bezorgen deze vers bij u aan de deur. Heeft u nog niet besteld? Ga dan snel naar de bestelpagina om te bestellen, want een zak met tien oliebollen kost maar € 7,00!

Op zaterdag 29 en zondag 30 december houden wij weer onze jaarlijkse oliebollenactie. Ook dit jaar kunt u weer heerlijke oliebollen bestellen. Wij bezorgen deze vers bij u aan de deur. Heeft u nog niet besteld? Ga dan snel naar de bestelpagina om te bestellen, want een zak met tien oliebollen kost maar € 7,00!

Het is bijna weer zover: het oliebollenseizoen gaat van start! Dat betekent dat onze hele groep weer in de ban is van oliebollen.

Om dit te vieren zijn alle leden, ouders, leiding en stam uitgenodigd voor de seizoensopening op vrijdag 23 november. Tijdens deze opening geven we het officiële startsein van het oliebollenseizoen 2018!

De zomervakantie is voorbij, de scholen beginnen weer. Zo ook het nieuwe scoutingseizoen 2018-2019. We gaan het nieuwe seizoen inluiden met onze openingsdag op zondag 9 september 2018. Tijdens de openingsdag zal het overvliegen plaatsvinden, zijn er activiteiten voor de kinderen en sluiten we af met een gezellige barbecue.

De voorbereidingen zijn alweer in volle gang om in het weekend van 9 en 10 juni weer op kamp te kunnen! Dit keer mogen de moeders mee om te zien wat scouting allemaal is. Er zullen programma punten zijn voor moeder en kind,  maar ook voor de moeders alleen. Kruis de datum vast aan op de kalender, vooral de mamma’s, want de volgende kans is pas weer over 2 jaar!

In het weekend van 9 en 10 maart is de nationale NL-doet actie in Nederland. NL-doet is een nationale actie waarbij verenigingen klussen kunnen aanmelden en hierbij hulp van vrijwilligers kunnen krijgen. Wij doen hier op zaterdag 10 maart weer aan mee. Wij nodigen u van harte uit om ons te komen helpen!

Op 29 en 30 december houden wij weer onze jaarlijkse oliebollenactie. Ook dit jaar kunt u weer heerlijke oliebollen bestellen. Wij bezorgen deze vers bij u aan de deur. Heeft u nog niet besteld? Ga dan snel naar de bestelpagina om te bestellen, want een zak met tien oliebollen kost maar € 6,50!

Terwijl iedereen nog volop aan het genieten is van de zomervakantie kijken wij alweer uit naar het scoutingseizoen 2017-2018. We gaan het nieuwe seizoen inluiden met onze openingsdag op zondag 10 september 2017. Tijdens de openingsdag zal het overvliegen plaatsvinden, zijn er activiteiten voor de kinderen en sluiten we af met een gezellige barbecue.

De voorbereidingen zijn alweer in volle gang om in het weekend van 17 en 18 juni weer op kamp te kunnen! Dit keer mogen de vaders mee en hebben de moeders thuis weer het rijk alleen. Dit jaar gaan we naar Beckum en we zijn vertuigd dat het weer een feestje gaat worden. Kruis de datum vast aan op de kalender, vooral de papa’s, want de volgende kans is pas weer over 2 jaar!

Deze week (15 tot en met 21 mei) hebben alle jongste speltakken een kijkopkomst om alle kinderen van 5 tot 10 jaar de kans te geven kennis te maken met Scouting! Kom deze week dus gezellig langs met je zoon/dochter om hem/haar een gave avond of ochtend te geven! 

Na deze kijkopkomst mag je kind vier opkomsten gratis komen kijken. Wanneer hij/zij daarna lid wordt krijg je het lidmaatschap tot de zomervakantie ook helemaal GRATIS!

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart was de nationale NL-doet actie in Nederland. NL-doet is een nationale actie waarbij verenigingen klussen kunnen aanmelden en hierbij hulp van vrijwilligers kunnen krijgen. Wij als scoutinggroep dr. Ariëns-Ingrid hebben hier ook aan mee gedaan en zijn samen met een paar externe vrijwilligers (aangemeld via de site) aan het klussen geslagen.

Op 10 en 11 maart is de nationale NL-doet actie in Nederland. NL-doet is een nationale actie waarbij verenigingen klussen kunnen aanmelden en hierbij hulp van vrijwilligers kunnen krijgen. Wij als scoutinggroep dr. Ariëns-Ingrid doen hier op zaterdag 11 maart aan mee. Wij nodigen u van harte uit om ons te komen helpen!

Op 29 en 30 december houden wij weer onze jaarlijkse oliebollenactie. Ook dit jaar kunt u weer heerlijke oliebollen bestellen. Wij bezorgen deze vers bij u aan de deur. Heeft u nog niet besteld? Ga dan snel naar de bestelpagina om te bestellen, want een zak met tien oliebollen kost maar € 6,50!

Elk jaar wordt in het derde volle weekend van oktober wereldwijd de JOTA gehouden. JOTA staat voor Jamboree On The Air. Tijdens de JOTA blijft iedereen (in tegenstelling tot de World Jamboree, een wereldwijd kamp) in zijn eigen land en op zijn eigen blokut. Elk jaar praten ongeveer 500.000 Scouts een weekend lang met elkaar via de radio. Komend weekend; 14, 15 en 16 oktober; is het weer zover!

Om het nieuwe scoutingseizoen te openen gaan we ook dit jaar weer met zijn allen op Openingsweekend. Dit kamp houden we dit jaar op 3 en 4 september. We verwachten jullie zaterdag om 9.00 uur op de blokhut, waarna we op de fiets zullen vertrekken naar het kampterrein in Bentelo. De bevers gaan zoals gewoonlijk met de auto. Zondagmiddag rond 16:00 uur zijn we weer terug op onze eigen blokhut.

In het weekend van 11 en 12 maart is de nationale NL-doet actie in Nederland. NL-doet is een nationale actie waarbij verenigingen een klus kunnen aanmelden en hierbij hulp van vrijwilligers kunnen krijgen. Wij als scoutinggroep dr. Ariëns-Ingrid doen hier op zaterdag 12 maart aan mee.

Wij nodigen u van harte uit om ons te komen helpen!

Ook voor dit jaar is er weer een winterhike georganiseerd. Dit jaar is de winterhike in het weekend van 13 en 14 februari. We hebben ons best gedaan een mooie route voor jullie te maken. We verwachten dan ook een grote deelname van jullie! De locatie is uiteraard nog een verrassing.

Zoals ieder jaar wordt er ook dit jaar weer een spetterende 3-Koningentocht gehouden. Deze keer wordt de tocht georganiseerd op zaterdag 9 januari 2016. Iedereen is van harte welkom om mee te lopen. Nodig dus ook je ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's uit!

Op 29 en 30 december houden wij weer onze jaarlijkse oliebollenactie. Ook dit jaar kunt u weer heerlijke oliebollen bij ons kopen. De voorverkoop is inmiddels gestopt, maar u kunt nog wel oliebollen bij ons afhalen. Een zak met tien oliebollen kost maar € 6,50! Kom dus snel langs op onze blokhut aan Haaksbergerstraat 38 in Hengelo.

Op 29 en 30 december houden wij weer onze jaarlijkse oliebollenactie. Ook dit jaar kunt u weer heerlijke oliebollen bestellen. Wij bezorgen deze vers bij u aan de deur. Heeft u nog niet besteld? Ga dan snel naar de bestelpagina om te bestellen, want een zak met tien oliebollen kost maar € 6,50!

Hallo allemaal,

Op zaterdag en zondag 6 en 7 juni staat het vader-kind weekend weer gepland.

Wij willen jullie hiervoor uitnodigen, en verwachten jullie dan om 09.00 op de blokhut waarna wij op de fiets zullen vertrekken.

Afgelopen zondag stonden we, net als elk jaar, weer op de Esreinmarkt. Zoals gewoonlijk konden kinderen hier weer allerlei leuke dingen doen zoals geschminkt worden, op het springkussen en natuurlijk broodjes bakken. Dit jaar hadden we voor de oudere kinderen een gaaf gett 'm off gladiatoren plateau. Dit jaar hadden we ook ook twee prijsvragen waarmee gratis Scouting lidmaatschap te winnen was!

Afgelopen zaterdag hebben zo'n twintig leden, leiding en andere vrijwilligers hun handen flink uit de mouwen gestoken tijdens NLdoet. Na eerst een lekkere bak koffie of thee gedronken te hebben werden de klussen verdeeld.

De kleine zaal in onze blokhut, heeft de afgelopen 2 maand een metamorfose ondergaan. De gehele zaal is opnieuw geschilderd, één wand is voorzien van een mooie muurschildering en er ligt een nieuwe marmoleum vloer in. 

Het derde weekend van maart komt er aan en net als voorgaande jaren doen wij ook dit jaar weer mee met NLdoet. 

NLdoet is een initiatief van Het Oranje Fonds en zet vrijwillige inzet in de spotlights. Hiermee stimuleert zij iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen.

Wij zullen zaterdag 21 maart de handen ineen slaan om de blokhut weer een beetje beter en mooier te maken.