Nieuws

Oliebollen bestellen

Op donderdag 29 en vrijdag 30 december houden wij weer onze jaarlijkse oliebollenactie. Ook dit jaar kunt u weer heerlijke oliebollen bestellen. Wij bezorgen deze vers bij u aan de deur. Heeft u nog niet besteld? Doe dat dan snel, want een zak met 10 oliebollen kost maar € 9,00!

Op woensdag 29 en donderdag 30 december houden wij weer onze jaarlijkse oliebollenactie. Want ondanks corona en alle maatregelen zijn we wel van plan om dit jaar weer oliebollen te bakken. Wij bezorgen deze vers en coronaproof bij u aan de deur. Heeft u nog niet besteld? Doe dat dan snel, want een zak met 10 oliebollen kost maar € 7,50!

Het zal u vast niet zijn ontgaan; Nederland gaat voor vijf weken op slot. Deze lockdown gaat gepaard met enkele maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Vanuit de overheid en Scouting Nederland wordt geadviseerd om bijeenkomsten zoveel mogelijk te mijden. Hiertoe hebben wij besloten om de oliebollenactie niet door te laten gaan.

Op dinsdag 29 en woensdag 30 december houden wij weer onze jaarlijkse oliebollenactie. Want ondanks corona en alle maatregelen zijn we wel van plan om dit jaar weer oliebollen te bakken. Wij bezorgen deze vers en coronaproof bij u aan de deur. Heeft u nog niet besteld? Doe dat dan snel, want een zak met 10 oliebollen kost maar € 7,50!

Zoals jullie waarschijnlijk al hadden verwacht, gaat het moeder-kindweekend dit jaar niet door. Volgend jaar kunnen alle moeders weer een plekje in hun agenda vrijhouden voor dit toffe kamp! De datum volgt. 

Een tijdje geleden zijn er versoepelingen van de coronamaatregels voor jongeren tot en met 18 jaar aangekondigd. Dat betekent gelukkig ook dat we weer opkomsten mogen draaien. Vanaf zaterdag 9 mei zijn er weer opkomsten. De bevers trappen af.

De coronamaatregels hebben veel gevolgen voor hoe we de opkomsten de komende tijd moeten inrichten. Voor onze jeugdleden is er (beperkt) fysiek contact mogelijk. Daarom hebben we een aantal maatregels opgesteld waar we allemaal rekening mee moeten houden. Deze komen voort uit de maatregels en adviezen van Scouting Nederland en gemeente Hengelo.

Op zondag 29 en maandag 30 december houden wij weer onze jaarlijkse oliebollenactie. Ook dit jaar kunt u weer heerlijke oliebollen bestellen. Wij bezorgen deze vers bij u aan de deur. Heeft u nog niet besteld? Ga dan snel naar de bestelpagina om te bestellen, want een zak met tien oliebollen kost maar € 7,00!

Op zaterdag 29 en zondag 30 december houden wij weer onze jaarlijkse oliebollenactie. Ook dit jaar kunt u weer heerlijke oliebollen bestellen. Wij bezorgen deze vers bij u aan de deur. Heeft u nog niet besteld? Ga dan snel naar de bestelpagina om te bestellen, want een zak met tien oliebollen kost maar € 7,00!

Het is bijna weer zover: het oliebollenseizoen gaat van start! Dat betekent dat onze hele groep weer in de ban is van oliebollen.

Om dit te vieren zijn alle leden, ouders, leiding en stam uitgenodigd voor de seizoensopening op vrijdag 23 november. Tijdens deze opening geven we het officiële startsein van het oliebollenseizoen 2018!

De zomervakantie is voorbij, de scholen beginnen weer. Zo ook het nieuwe scoutingseizoen 2018-2019. We gaan het nieuwe seizoen inluiden met onze openingsdag op zondag 9 september 2018. Tijdens de openingsdag zal het overvliegen plaatsvinden, zijn er activiteiten voor de kinderen en sluiten we af met een gezellige barbecue.

De voorbereidingen zijn alweer in volle gang om in het weekend van 9 en 10 juni weer op kamp te kunnen! Dit keer mogen de moeders mee om te zien wat scouting allemaal is. Er zullen programma punten zijn voor moeder en kind,  maar ook voor de moeders alleen. Kruis de datum vast aan op de kalender, vooral de mamma’s, want de volgende kans is pas weer over 2 jaar!

In het weekend van 9 en 10 maart is de nationale NL-doet actie in Nederland. NL-doet is een nationale actie waarbij verenigingen klussen kunnen aanmelden en hierbij hulp van vrijwilligers kunnen krijgen. Wij doen hier op zaterdag 10 maart weer aan mee. Wij nodigen u van harte uit om ons te komen helpen!

Op 29 en 30 december houden wij weer onze jaarlijkse oliebollenactie. Ook dit jaar kunt u weer heerlijke oliebollen bestellen. Wij bezorgen deze vers bij u aan de deur. Heeft u nog niet besteld? Ga dan snel naar de bestelpagina om te bestellen, want een zak met tien oliebollen kost maar € 6,50!

Terwijl iedereen nog volop aan het genieten is van de zomervakantie kijken wij alweer uit naar het scoutingseizoen 2017-2018. We gaan het nieuwe seizoen inluiden met onze openingsdag op zondag 10 september 2017. Tijdens de openingsdag zal het overvliegen plaatsvinden, zijn er activiteiten voor de kinderen en sluiten we af met een gezellige barbecue.

De voorbereidingen zijn alweer in volle gang om in het weekend van 17 en 18 juni weer op kamp te kunnen! Dit keer mogen de vaders mee en hebben de moeders thuis weer het rijk alleen. Dit jaar gaan we naar Beckum en we zijn vertuigd dat het weer een feestje gaat worden. Kruis de datum vast aan op de kalender, vooral de papa’s, want de volgende kans is pas weer over 2 jaar!

Deze week (15 tot en met 21 mei) hebben alle jongste speltakken een kijkopkomst om alle kinderen van 5 tot 10 jaar de kans te geven kennis te maken met Scouting! Kom deze week dus gezellig langs met je zoon/dochter om hem/haar een gave avond of ochtend te geven! 

Na deze kijkopkomst mag je kind vier opkomsten gratis komen kijken. Wanneer hij/zij daarna lid wordt krijg je het lidmaatschap tot de zomervakantie ook helemaal GRATIS!

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart was de nationale NL-doet actie in Nederland. NL-doet is een nationale actie waarbij verenigingen klussen kunnen aanmelden en hierbij hulp van vrijwilligers kunnen krijgen. Wij als scoutinggroep dr. Ariëns-Ingrid hebben hier ook aan mee gedaan en zijn samen met een paar externe vrijwilligers (aangemeld via de site) aan het klussen geslagen.

Op 10 en 11 maart is de nationale NL-doet actie in Nederland. NL-doet is een nationale actie waarbij verenigingen klussen kunnen aanmelden en hierbij hulp van vrijwilligers kunnen krijgen. Wij als scoutinggroep dr. Ariëns-Ingrid doen hier op zaterdag 11 maart aan mee. Wij nodigen u van harte uit om ons te komen helpen!

Op 29 en 30 december houden wij weer onze jaarlijkse oliebollenactie. Ook dit jaar kunt u weer heerlijke oliebollen bestellen. Wij bezorgen deze vers bij u aan de deur. Heeft u nog niet besteld? Ga dan snel naar de bestelpagina om te bestellen, want een zak met tien oliebollen kost maar € 6,50!

Elk jaar wordt in het derde volle weekend van oktober wereldwijd de JOTA gehouden. JOTA staat voor Jamboree On The Air. Tijdens de JOTA blijft iedereen (in tegenstelling tot de World Jamboree, een wereldwijd kamp) in zijn eigen land en op zijn eigen blokut. Elk jaar praten ongeveer 500.000 Scouts een weekend lang met elkaar via de radio. Komend weekend; 14, 15 en 16 oktober; is het weer zover!

Om het nieuwe scoutingseizoen te openen gaan we ook dit jaar weer met zijn allen op Openingsweekend. Dit kamp houden we dit jaar op 3 en 4 september. We verwachten jullie zaterdag om 9.00 uur op de blokhut, waarna we op de fiets zullen vertrekken naar het kampterrein in Bentelo. De bevers gaan zoals gewoonlijk met de auto. Zondagmiddag rond 16:00 uur zijn we weer terug op onze eigen blokhut.

In het weekend van 11 en 12 maart is de nationale NL-doet actie in Nederland. NL-doet is een nationale actie waarbij verenigingen een klus kunnen aanmelden en hierbij hulp van vrijwilligers kunnen krijgen. Wij als scoutinggroep dr. Ariëns-Ingrid doen hier op zaterdag 12 maart aan mee.

Wij nodigen u van harte uit om ons te komen helpen!

Ook voor dit jaar is er weer een winterhike georganiseerd. Dit jaar is de winterhike in het weekend van 13 en 14 februari. We hebben ons best gedaan een mooie route voor jullie te maken. We verwachten dan ook een grote deelname van jullie! De locatie is uiteraard nog een verrassing.

Zoals ieder jaar wordt er ook dit jaar weer een spetterende 3-Koningentocht gehouden. Deze keer wordt de tocht georganiseerd op zaterdag 9 januari 2016. Iedereen is van harte welkom om mee te lopen. Nodig dus ook je ouders, broertjes, zusjes, opa's en oma's uit!

Op 29 en 30 december houden wij weer onze jaarlijkse oliebollenactie. Ook dit jaar kunt u weer heerlijke oliebollen bij ons kopen. De voorverkoop is inmiddels gestopt, maar u kunt nog wel oliebollen bij ons afhalen. Een zak met tien oliebollen kost maar € 6,50! Kom dus snel langs op onze blokhut aan Haaksbergerstraat 38 in Hengelo.