Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart was de nationale NL-doet actie in Nederland. NL-doet is een nationale actie waarbij verenigingen klussen kunnen aanmelden en hierbij hulp van vrijwilligers kunnen krijgen. Wij als scoutinggroep dr. Ariëns-Ingrid hebben hier ook aan mee gedaan en zijn samen met een paar externe vrijwilligers (aangemeld via de site) aan het klussen geslagen.

Afgelopen jaren zijn we druk bezig geweest met de grote zaal. De muurschilderingen zijn nu afgerond en de grote zaal heeft een nieuw en fris uiterlijk gekregen. In april wordt de tegelvloer vervangen door een egale betonvloer. Daarom zijn we bezig gegaan met het afronden van het laatste beetje schilderwerk. We hebben de kozijnen opnieuw geschilderd, en de spanten een nieuwe lik verf gegeven, waardoor alles er weer netjes uit ziet en na de aanleg van de beton vloer is het opknappen van de grote zaal dan ook helemaal klaar.

Het schilderwerk is echter niet het enige wat we gedaan hebben. Een aantal van ons zijn ook druk aan het werk geweest met het maken van een zolderverdieping in de schuur naast de blokhut. Hierdoor hebben we extra opslag ruimte voor materiaal, zodat er meer ruimte vrij is in de blokhut en de schuur ook weer goed begaanbaar is.

We hebben met zijn allen flink wat werk kunnen verrichten deze zaterdag, waardoor de blokhut en omgeving er weer een stuk beter bij staan!