Lief Logboek,

Vanavond heeft echt in vuur en vlam gestaan. De hele avond was er wel ergens iets aan het branden. Het begon al voor de opkomst. Blijkbaar had een groepje studenten woensdagavond een feestje gehad op de blokhut en daarbij een mooi kampvuurtje gemaakt. Door de wind was dit vuur vlak voor het begin van de opkomst weer een beetje aangewakkerd. Hierdoor begon de avond al met een mooi kampvuurtje.

Helaas dwong het weer ons binnen te openen. Buiten was het nat en koud, waardoor we helaas geen vlag konden hijsen tijdens de opening.

Na de opening zijn we naar de kleine zaal gegaan. Twee tafels werden klaar gezet en iedereen zocht een plaatsje. Voor de opkomst had ik 4000 lucifers gehaald. Twee dienbladen werden gevuld met zand. De twee groepjes rond de tafels kregen elk in eerste instantie 1200 lucifers, waar een parcours mee moest worden uitgezet. Het leuke van lucifers is dat als je de kopjes goed tegen elkaar aan zet en ze in een goede rij plaatst, het vlammetje heel mooi je hele parcours aflegt. Dit levert een spectaculaire vuurdomino op.

Er werden twee prachtige domino's opgebouwd door de welpen en toen konden wij als leiding de verleiding ook niet weerstaan. We hebben een derde dienblad gepakt en dat ook gevuld met zand. Met 600 lucifers hebben we in dit dienblad een heel mooie ster gemaakt. Daarna hebben we de twee groepen welpen nog beide 100 lucifers gegeven om een extra stukje te maken aan hun domino, zodat we de dienbladen met elkaar konden verbinden en dus met één lucifer alles konden afsteken.

Intussen was het buiten droog geworden. De dienbladen werden naar buiten verplaatst (binnen afsteken van zoveel lucifers is niet verstandig ;)). Buiten werden een paar laatste aanpassingen gemaakt om alles goed te verbinden en toe was het moment daar. Alle welpen verzamelden zich om de tafel heen en met één lucifer werd de eerste lucifer van de domino aangestoken. Als een razend vuurtje gingen alle luciferkopjes op in de grote domino. Opgezette lucifers in diverse thema's branden allemaal net zo goed. Namen van potentiële vriendinnetjes gingen in vlammen op en ook de ster van de leiding is tot het zand toe afgebrand. het was een vlammend spectakel.

Na het afsteken van de domino hebben we ons nog even gewarmd bij de resten van het kampvuur. Er waren nog 799 lucifers over en zoveel lucifers op een al brandend vuur geeft natuurlijk ook nog weer een mooie vlam.

Lief Logboek, het was verwarmend om te zien hoe de welpen allemaal samen zo vurig aan één doel konden werken. Het werd een brandende kwestie de domino zo vlammend mogelijk te maken. En uiteindelijk is het een schitterend spectakel geworden. Volgende week gaan we een Nederlands culinair hoogstandje proberen neer te zetten.

Bagheera