Bentelo – SAI – Paniek vanmiddag in het Bentelose bos. Toen de welpen na het zwemmen terugkwamen bij de blokhut, bleek deze bezocht te zijn door de Maffia. De Maffia had een bom in de blokhut geplaatst om zodoende een koffer met vermeend bewijsmateriaal terug te bemachtigen. Door dapper optreden van de welpen is de bom onschadelijk gemaakt.

Tijdens een eerder genoemd proces wist Maffiabaas Ell Pinottie te ontkomen. Ell Pinottie maakt deel uit van het beruchte Maffia Duo Pinottie. Zijn broer Don zit nog steeds vast in afwachting van zijn proces, maar Ell is tot op heden voortvluchtig. De Maffiabaas is op dit moment op zoek naar een koffer die mogelijk in bezit is van de welpen van de scoutinggroep Ariens-Ingrid. De welpen doen hun best de koffer te bewaken. In een poging de koffer terug te krijgen, had de Maffiabaas een bom in de blokhut geplaatst. Echter, hij had de welpen één kans gegeven de bom onschadelijk te maken. Door het beantwoorden van vijf vragen kon de bom onklaar worden gemaakt.

De welpen hebben de omgeving van de blokhut uitgekamd en de vragen gevonden. Door lang nadenken en sterk optreden werden alle vragen goed beantwoord. Na ongeveer een uur waren alle vragen beantwoord. Hiermee was de dreiging weg en konden de welpen weer opgelucht ademhalen. De bom is opgehaald door groepsvoorzitter Patrick Venhuis, die de bom afgegeven heeft aan de politie in Hengelo. Hierdoor is de rust in het Bentelose bos wedergekeerd.