Lief logboek,

Dit weekend was het weer tijd voor het jaarlijkse welpenweekend. Dit betekent dus veel plezier, lol en avontuur. Ons weekend begon zaterdagochtend om 10 uur. Nadat alle welpen op de blokhut aan waren gekomen, en de bagage en fietsensleutels ingeleverd waren, werd er geopend.

Na het openen werd er een tent opgezet door de leiding, zodat de welpen hierin konden slapen. Het was natuurlijk ontzettend lekker weer dit weekend. Er werd ook een echte keuken gepionierd. De leiding hielp hier natuurlijk bij, om de welpen alvast voor te bereiden op de verkenners.

Toen om 12 uur Arjan ook aanwezig was op het kamp, stapten we op de fiets, richting Enschede. Aangekomen bij de bioscoop in Enschede, moest er eerst gewacht worden op Chil, die de lunchpakketjes bij zich had in de auto. Toen Chil eenmaal aanwezig was, hebben we heerlijk in het zonnetje geluncht. Ikki had ook nog een verrassing voor de jongens. Echte Lego Batman maskers. Dit was tevens ook een hint voor de activiteit de wij geplant hadden, want toen de maskers eenmaal in elkaar gezet waren, liepen we richting de bioscoop om de Legomovie te gaan kijken.

Eenmaal in de bioscoop aangekomen, vermaakten de jongens zich prima met de race spelletjes die er opgesteld stonden. Toen de film op punt van beginnen stond, zijn we maar met z’n allen richting de zaal gelopen. Toen de film eenmaal begonnen was, zaten de welpen aandachtig te kijken.

Toen de film eenmaal afgelopen was, zijn we weer richting de blokhut gefietst, met als tussenstop de uitkijktoren bij het kristalbad. Het gebied langs het spoor tussen Hengelo en Enschede. Helemaal bovenin de uitkijktoren had je een prachtig uitzicht over dit gebied. Na hier 10 minuutjes gepauzeerd te hebben, zijn we weer verder gefietst richting de blokhut.

Eenmaal weer op de blokhut aangekomen, heeft Mor de welpen geholpen met het inrichten van de tent, terwijl Bagheera bezig was met het koken van het avondeten, en Chil bezig was met het voorbereiden van het kampvuur. Toen de tent eenmaal was ingedeeld, en alle slaapspullen klaar lagen, heeft Mor samen met Marala en een paar leergierige welpen de keuken afgemaakt. Toen deze eenmaal af was, en het vuur inmiddels brandde, kon er gegeten worden. Er stond stamppot boerenkool op het menu. Uiteraard met een lekker stuk rookworst en spekjes. Ook vond Bagheera het nodig om satésaus bij de boerenkool te doen.

Nadat het eten op was en de afwas gedaan was, was het tijd voor het speciale toetje van Ikki. Er stond een pannetje op het vuur met een verrassing er in. Ondertussen was Chil druk bezig om de welpentotem, die inmiddels vol zat met houtworm, door te hakken. Alle welpen zaten geboeid toe te kijken. Toen Chil moegestreden was, was het de beurt aan Mor, die na enige tijd hakken, de blaren op de handen had staan. Daarna was het de beurt aan Ikki. Uiteindelijk was het Bagheera die met de eer streek. Ondertussen was het toetje ook klaar. Het was een stoofpotje van marshmellow, chocolade, aardbei, banaan en framboos. Dit geserveerd in een ijsbekertje. Toen de welpen vol zaten van deze machtige heerlijkheid, hebben we koning van de heuvel gedaan, een spel waarbij een of 2 leiding in het bos zit, op één plek, en de welpen de leiding moesten tikken. De leiding mag de kinderen afschijnen met een zaklamp. Als je af bent moest je naar de leiding en daarna mag je het nog eens proberen. Uiteindelijk was het Brian gelukt om de leiding te tikken. Hierna hebben de welpen zich nog even opgewarmd bij het kampvuur, en toen was het bedtijd.

De volgende ochtend waren de welpen, uitgeslapen en wel, wakker om kwart voor 8. Toen ze om half 9 eindelijk de tent uit mochten, werd er eerst koffie gezet voor de leiding, toen deze klaar was werd het zelfs op bed (lees hangmat) gebracht. Toen Mor de koffie op had, is hij samen met Brian eieren gaan bakken voor het ontbijt. Inmiddels werd de tafel ook al gedekt, en konden we vrij vlot ontbijten.

Om half 11 was alles opgeruimd en konden we op de fiets naar het bos van Twickel, om hier een tocht te lopen. Er werd een wedstrijdje opgezet dat, wie een bijzonder dier spotte, een lolly kreeg. We waren nog geen 5 minuten onderweg en er werd al een Specht gespot door Tygo, die dus de eerste lolly verdiende. Een eindje verder werd een groep ganzen gespot die overvlogen. Ook hebben we ooievaars en een roofvogel gezien.

Halverwege de tocht stonden Chil en Ikki op post, met lekkere knakworstjes. Terwijl deze warm werden gemaakt, hebben Mor en Marala met de welpen stompbal gedaan, en gevoetbald. Toen de knakworstjes eenmaal warm waren, hebben we lekker in het zonnetje geluncht. Daarna hebben we nog even gevoetbald, en vervolgens zijn we weer op pad gegaan om de tocht af te maken. Nog steeds op zoek naar bijzondere bosdieren. Uiteindelijk zijn we helemaal goed gelopen en kwamen we weer bij de fietsen uit. We zijn weer terug gegaan naar de blokhut, en het was de hoogste tijd om de tent op te ruimen. Ondertussen zijn Marala, Bagheera en Mor in hun hangmat gaan liggen om even bij te komen, terwijl Chil en Ikki de welpen hielpen. Dit opruimen ging sneller dan verwacht, waardoor we nog tijd hadden voor een spel.

We deden kubb. Een spel waarbij 2 teams elkanders paaltjes om moesten gooien met een bal. Als alle paaltjes om waren, moest de koning om gegooid worden. Het team die dit als eerst voor elkaar kreeg, had gewonnen. Na 4 potjes liepen de eerste ouders het terrein ook alweer op. Het was dus alweer de hoogste tijd om dit mooie weekend af te sluiten en elkaar een goede jacht te wensen.

We kijken dus terug op een heel leuk weekend met geweldig weer!

Groetjes Mor