Lief Logboek,

Terwijl de mussen buiten bevroren van het dak vielen, hielden wij bij de welpen ons jaarlijkse nieuwjaarsdiner. Alle welpen hadden van te voren een brief ontvangen en waren in hun mooiste kleren naar de blokhut gekomen om samen met de leiding de start van het nieuwe jaar te vieren.

 

Toen de eerste welpen om kwart over zes de blokhut binnen kwamen, dreven de heerlijke geuren al door de gang. Overal rook het heerlijk naar pannekoek. En dat terwijl we niet eens pannekoeken aten! De welpen mochten doorlopen naar het Stamhok, om daar op de banken plaats te nemen. Iedereen kreeg een glas champagne, waarna Hathi een nieuwjaarstoespraak hield. Aan het eind van de toespraak hebben we allemaal geproost op het nieuwe jaar.

 

Na deze welkomstborrel ging iedereen aan tafel zitten. We begonnen met een heerlijke tomatensoep (uiteraard met balletjes). Daarna kwamen de cordon bleu's, sperziebonen en gebakken aardappelen. En de afsluiting was een heerlijk roomtoetje in de smaak chocolade of vanille. En, omdat het een nieuwjaarsdiner was, hoefde je alleen maar op te eten wat je lekker vond. De rest liet je staan of gaf je aan iemand die het wel wilde hebben. 

Nadat iedereen voldaan was, was er nog tijd over. En wat is er nu beter voor een volle maag dan een goed potje nieuwjaarsvoetbal? Dus werd de grote zaal omgetoverd tot voetbalzaal. Helaas was het daarna al weer acht uur. Omdat we niet hadden geopend, viel er weinig weer te sluiten, dus kon iedereen zo zijn jas weer aandoen en naar huis gaan.

Lief Logboek, het was een gezellige opkomst en we hebben heerlijk gegeten. En volgende week hebben we weer een verrassing. Wat dat is, laten we nog even in het midden, maar het wordt wel weer bijzonder!

 

Bagheera