Lief Logboek,

op 10 maart was het weer tijd voor het jaarlijkse welpenweekend. Ook dit jaar werd het weekend weer gehouden op onze eigen blokhut. Om tien uur verzamelden de welpen zich. Nadat we eerst gekeken hadden hoe de nieuwe opening van de Bevers ging, hebben we zelf geopend. Omdat we nog op een paar voetballers moesten wachten, zijn we eerst begonnen met een kort spel. Toen iedereen gearriveerd was, kon het kamp echt beginnen!

We pakten allemaal onze tas met zwemspullen en vertrokken op de fiets naar het Twentebad. Daar aangekomen hebben we ons snel omgekleed en zijn we snel het water ingedoken. De kinderen sprongen meteen in het diepe, de leiding heeft eerst even lekker een half uur in het bubbelbad gelegen. Daarna waagde ook de leiding de sprong in het diepe en kon de pret echt beginnen. Er staat een hele hoge klimwand in het Twentebad en natuurlijk konden de welpen het niet nalaten te proberen bovenaan te komen. De meeste welpen kwamen ongeveer halverwege, maar een paar dappere welpen kwamen bijna bovenaan!

Tussendoor hebben we lekker patat gegeten. Om vier uur zijn we het zwembad weer uit gegaan en gingen we weer op de fiets terug naar de blokhut. 

Daar aangekomen hebben we eerst de slaapzaal ingericht. Nadat we dat gedaan hadden, mochten de welpen even vrij spelen. Een aantal welpen heeft goed geholpen met het dekken van de tafel. We kregen een heerlijke boerenkoolstamppot. Dit was een goede bodem voor de rest van de avond. Na het eten en afwassen was het tijd voor het leukste onderdeel van het kamp: KAMPVUUR!! De welpen hebben eerst een grote lading hout gezocht. Daarna hebben we alles opgestapeld en er een mooi kampvuur van gebouwd. En natuurlijk konden daarbij de zelfgebakken broodjes niet ontbreken. helaas was het toch ook al weer tijd om naar bed te gaan...

De volgende morgen hebben de welpen de leiding goed laten uitslapen tot acht uur! Na een stevig ontbijt met gebakken eieren, brood en melk was het tijd voor het tweede deel van het kamp. We gingen golfen! En niet zomaar golfen. Nee, Scoutinggolfen! Deze variant van golf lijkt wel een beetje op boerengolf, maar wordt gespeeld met pionierpalen en een voetbal in het bos. Door het bos achter de blokhut was een parcours uitgezet van dertien holes. Vanaf het begin van de hole moest de voetbal door het touw aan het einde van de hole. Over gaten, bomen, takken en water heen werd de bal door het bos gespeeld.We speelden in twee teams. Het team met het minste aantal slagen won.

Omdat het zulk mooi weer was, hebben we na het golfen heerlijk buiten in de zon geluncht. Na de lunch was het tijd voor het volgende sportieve onderdeel. We gingen slagballen. En terwijl de activiteit bij een aantal welpen ver te zoeken was na het zwemmen, slapen en golfen, deed  bijna iedereen fanatiek mee. Slechts één welp viel in slaap op de bank, naast de leiding. 

Veel te snel werd het tijd om naar huis te gaan. Terwijl we nog druk aan het slagballen waren, kwamen de eerste ouders al weer om de welpen op te halen. Het was een leuk en sportief kamp!

 

Groeten, Bagheera