Lief Logboek,

Na het Moeder-kindweekend van afgelopen zaterdag en zondag was het vanavond tijd voor een rustige opkomst. Een aantal welpen is helemaal uitgeput thuisgekomen, zondag. Een aantal moeders ook :p Maar wat wil je ook, als je als moeder tot half drie bij het kampvuur blijft zitten. Nee, vanavond had iedereen even de tijd om bij te komen. We gingen film kijken.

In verband met de avondvierdaagse waren er van de zeventien welpen maar zeven. Een klein groepje dus. Maar daarom was het niet minder gezellig. In tegenstelling tot vorige week ging het openen heel snel. Dat kwam deels omdat er maar weinig welpen waren en ze vrij rustig waren, deels omdat er een leiding zo dom was om de vlag mee naar huis te nemen na het moeder-kindweekend en deze vergeten was weer mee te nemen naar de opkomst (ik neem alle schuld op mij en bied bij deze mijn excuses aan).

Na het openen moesten we het stamhok in. Voor sommige welpen was dat enigszis onwennig, normaal mogen ze er nooit komen. Deze welpen bleven dan ook even aarzelend voor de deur van het stamhok staan kijken of ze inderdaad naar binnen mochten. Toen duidelijk werd dat dit inderdaad de bedoeling was, gingen ze snel naar binnen en namen ze plaats op de bank. Hathi had inmiddels de DVD-speler aangezet en een film uitgezocht. We gingen Floris kijken. Helaas was onze eigen Floris er niet, dus die kon ook niet net doen alsof hij in die film speelde, maar desondanks was het wel een heel spannende film.

Halverwege kwam Raksha nog met Cola, Sinas en chips aan en toen was de avond helemaal compleet. De welpen waren heel fanatiek in het aanmoedigen van Floris in zijn strijd om het relikwie (of was het nou rekwilie?) en aan het eind van de film klonk er een daverend applaus toen Floris er in slaagde het rekwilie (of relikwie) te veroveren en terug te brengen.Omdat de film iets uitliep, hebben we het sluiten maar overgeslagen.

Lief Logboek, het was voor de verandering eens een opkomst waarna ik niet volledig uitgeput was. En dat was ook wel eens prettig, na afgelopen weekend. Maar de volgende keer wil ik toch eigenlijk liever gewoon weer naar buiten. Dat is toch meer scouting dan film kijken. Maar het was wel weer heel leuk en gezellig!

 

Bagheera