De Mowglihorde is een groep jongens van 7 tot en met 10 jaar. Binnen de groep worden de kinderen van de Mowglihorde (net als bij de Shantihorde) Welpen genoemd. Bij Scouting spelen zij hun spel net als de Shantihorde in het thema van het jungleboek.

Klik op lees meer om meer te lezen over wat de Mowglihorde inhoud. En lees hier onder verder voor verslagen en of aankondigingen.

Welpenkamp en afscheid Marala 
Zomerkamp Eibergen 
Weekendkamp 
Installatie 
Installatie 

Yalahiii!

Akela roept. Het is wolventaal voor "Kom, laten we gaan jagen!". Welpen zijn jonge wolven. Akela is de oude grijze wolf. Hij roept de Welpen. "Verzamelen bij de grote raadsrots!" Welpen gaan dan samen op jacht in de rimboe. Ze beleven er allerlei avonturen. Soms steken ze zelfs de Waingoenga-rivier over. Die stroomt achter de grote raadsrots. Ze leren veel over de rimboe van Baloe, de bruine beer. Bagheera, de zwarte panter, is de beste jager van de rimboe. Hij kent alle sporen en sluipt als de beste. De oude olifant Hathi kan mooi vertellen. Hij is wel honderd jaar en heeft veel meegemaakt. En er zijn nog veel meer dieren waar de Welpen graag iets van leren.

Er is een boek over de rimboe. Het is het verhaal van Mowgli, een jongetje. Hij is verdwaald in de rimboe. Gelukkig neemt Raksha de wolf hem op in haar nest. Mowgli groeit op bij de Welpen. Het boek heet het Jungleboek. Het is geschreven door Rudyard Kipling. Ga het maar eens lenen in de bieb. Het staat vol met spannende verhalen over de dieren in de rimboe.

Wat doe je nou eigenlijk bij Scouting?

Nou, eigenlijk van alles. Kijk maar eens op deze web site. Er staan spelletjes die iedereen bij Scouting wel eens doet. Maar wat je ook doet, je houdt je altijd aan de Scoutingafspraken. Dat beloof je als je een Welp wordt. Je belooft iedereen te helpen waar je maar kan. En eerlijk en vriendelijk te zijn. En vol te houden. En ook nog goed voor de natuur te zorgen. Poeh! Dat is een heleboel. Maar bij Scouting leer je het vanzelf. En het is nog leuk ook. Reken daar maar op!

Op kamp!

Een paar keer per jaar gaat de Mowglihorde op kamp. Dan slaap je met z'n allen in een blokhut van een andere Scoutinggroep of in een tent. Je leert elkaar goed kennen en beleeft extra-speciale avonturen. Misschien is er wel een groot kampvuur...