Lief Logboek,

Op 5 juli gingen wij weer op zomerkamp. Dit jaar gingen we naar Harbrinkhoek. Tijdens de opening op de blokhut kwam piraat Johannes de Spreeuw ons uitnodigen voor een feestmaal bij het Groot Vliegend Spaghettimonster. Alleen er was een probleem... De voorraadkist, waarin het recept van de meest lekkere spaghetti ooit en het lekkerste toetje zit, was gestolen door de Chinezen! Gelukkig had Johannes de sleutels nog. De Chinezen wilden de voorraadkist alleen teruggeven als daar voldoende rijst voor zou worden betaald. Johannes had onze hulp nodig om deze rijst te verzamelen.

Bekijk alle foto's in het foto-album!

Natuurlijk wilden wij hem helpen! Van Johannes kregen wij allemaal een piratenhoofddoek en een ooglapje en gekleed als echte piraten konden wij op weg naar Harbrinkhoek. Johannes had nog een tip voor ons. Chinezen kunnen niets zien waar een mastworp in zit. Dus als we onzichtbaar wilden zijn, moesten we de mastworp ergens in leggen.

Johannes de Spreeuw tijdens de kampopening

Na de kampopening zijn we allemaal op onze fiets gestapt. Omdat wij moesten oppassen voor vliegtuigen (daar kunnen ook Chinezen in zitten) had Johannes ons een mastworp op ons stuur geknoopt, zodat we onzichtbaar zouden zijn voor vliegtuigen. Onderweg hebben we nog een korte pauze gehouden bij een weilandje, waar Ikki stond te wachten met ranja en snoepjes.

Om ongeveer half 1 waren we op het kampterrein. Hier hebben we eerst onze lunch opgegeten. Daarna hebben we onze slaapplekken ingericht. De welpen sliepen in een mooie grote zaal, vlak naast de keuken. Waarom de leiding hier zo blij mee was? Dat leest u straks. De leiding had vlak bij de deur van de blokhut de hangmatten opgehangen. Toen iedereen klaar was met het inrichten van zijn slaapplek, hebben we een rondje over het terrein gelopen. We kwamen er achter dat er in de boom voorop het kampterrein een mastworp zat, dus dat de Chinezen ons niet konden zien op het terrein.

Hierna zijn een aantal welpen lekker gaan spelen. En een aantal andere welpen heeft Mor en mij geholpen met het ophangen van de oranje versiering. Want Nederland speelde die avond tegen Costa Rica! Mor had een televisie meegenomen, dus we konden de wedstrijd kijken. Maar daarvoor moest het terrein wel eerst oranje worden versierd.

Intussen was Ikki begonnen met het maken van het avondeten, zodat we na het spelen en versieren lekker konden eten.

Na de afwas begon de spanning langzaam op te lopen. Ondanks dat we nog zo'n drie uur moesten wachten, wilden de welpen maar al te graag al voor de tv zitten. Dus zijn we eerst maar een potje Kubb gaan spelen op het grasveld. Om half tien is iedereen zich gaan omkleden om er maar zo oranje mogelijk uit te zien. Het weer was goed, dus we konden lekker buiten zitten. Om tien uur begon de wedstrijd. Ikki kwam langs met stukjes frikandel en saus en voor alle welpen was er wat te drinken. Na een mooie eerste helft werd het een paar welpen te laat en zij besloten naar bed te gaan. Met vijf welpen hebben we de wedstrijd afgekeken (en de eerste helft van de verlenging en de tweede helft van de verlenging en de penalty's....). Daarna was het laat genoeg. Iedereen ging snel in zijn slaapzak liggen en slapen. We hebben met de leiding nog heel even buiten gezeten, maar ook wij waren zo moe van deze dag dat we al snel onze hangmat opzochten.

Zondag

Na een korte nacht hebben de welpen netjes tot half negen uitgeslapen. Daarna werd er koffie gezet (daarom lagen de welpen dus naast de keuken!). Toen de koffie klaar was, werden wij in onze hangmat heerlijk wakker gemaakt met de geur van verse koffie :) Terwijl Mor met de welpen ging ochtendgymnastieken, hebben Oe, Ikki en ik het ontbijt voorbereid. Of, nou ja, we hebben gezocht naar een bakker die open was om verse broodjes te halen. Maar dat bleek een uitdaging. Dus hebben we ontbeten met een lekker, door Mor gebakken, ei.

Toen we na de afwas naar het speelveld worden gaan voor een groot spel, klonk er opeens muziek uit de ton naast de vuurplaats. Er lag een grote, bruine gehaktbal in die muziek afspeelde! En opeens ging die bal ook nog praten! Het bleek dat in deze bal een Spaghettimonster zat, die met ons wilde praten. Het Spaghettimonster gaf ons een coördinaat. Hier zijn we naar toe gelopen. Na even zoeken vonden we op dit coördinaat een tas met t-shirts, houten planken en een paar mallen voor zwaarden en voor een tekening op het shirt. We moesten van onszelf echte piraten maken! Gelukkig hadden we figuurzaagjes bij ons, waarmee we de zwaarden konden uitzagen. En we hadden textielstiften, zodat we de shirts konden inkleuren. We zijn begonnen met de figuurzaagjes. Toen die uitgezaagd en versierd waren, zijn we verder gegaan met de t-shirts. Tusendoor hebben we ook nog lekker geluncht.

De welpen met hun zelfgemaakte zwaarden

Opeens was er paniek op het terrein! Er kwam een Chinees aanlopen! Hoe had die ons kunnen zien? Er zat toch een mastworp in de boom?! Maar het bleek vals alarm. Dit was mijn vriendinnetje die langskwam om te kijken hoe het met ons ging. Bryan wist de laatste angst weg te nemen, door te zeggen dat hij haar ook kent. En om helemaal vriendjes te worden met de welpen, had ze ook nog snoep en sushi meegenomen. het snoep ging natuurlijk zo op, de sushi werd bewaard voor bij het avondeten.

Op het menu stond deze avond spaghetti. Ikki en ik hebben geprobeerd om, zonder het recept, de lekkerste spaghetti ooit te maken. Dat dit niet helemaal gelukt is, bleek wel uit de reactie van een aantal welpen. Zij vonden de spaghetti toch echt niet lekker. Ook de sushi was voor de meeste welpen iets nieuws. Een paas wilden het wel proberen en vonden het lekker, een paar wilden het niet proberen, maar deden dit na enig aandringen toch. En Gideon wilde het helemaal niet proberen. Maar, groepsdruk, hij nam toch een heel klein hapje. En nog een hapje. En een groter hapje. En toen was zijn stukje sushi op. En het volgende stukje sushi was ook zo weg. En het laatste stukje sushi ook. En toen kwam de teleurstelling, want de sushi was op. het was dus niet zo vies als hij had gedacht :)

De avond werd binnen afgesloten. het regende buiten heel hard, dus konden we geen kampvuur maken. Maar gelukkig hadden de welpen, onder leiding van Bryan, een musical ingestudeerd. Hier hebben we heerlijk van genoten!

Nadat de welpen naar bed waren gegaan, werd het droog en hebben we alsnog een klein kampvuurtje kunnen maken. Maar ook de leiding was moe, dus heel laat is het ook deze avond niet geworden.

Maandag

Ook vandaag werden we weer wakker gemaakt met een heerlijk kopje koffie.

Na een lekker ontbijt begon die rare gehaktbal weer te praten. En hij was bijna niet te verstaan! Gelukkig was Oe er op tijd bij met zijn telefoon en kon hij het opnemen. Het Spaghettimonster vroeg ons wat zouden wij doen als we tijdens een gevecht met andere piraten van ons schip zouden vallen? Nou, zwemmen natuurlijk! Dus zijn we naar Wierden gefiets om een dagje lekker te gaan zwemmen.

Terug op de blokhut waren er lekkere pannekoeken om de lege magen weer goed te vullen. En daarna was het droog, dus tijd voor kampvuur! En na een dag zwemmen was iedereen moe, dus lagen de welpen lekker op tijd in bed te slapen. En rust voor de leiding....

Uitrusten bij een heerlijk kampvuurtje

Toen de welpen net in bed lagen, zijn wij bij het kampvuur gaan zitten en Oe zat een spelletje te spelen binnen achter zijn laptop. Ik moest even naar de wc, maar toen ik daar net lekker rustig zat, hoorde ik opeens Mor en Ikki schreeuwen! Oe en ik zijn snel naar buiten gerend, waar wij nog net een paar Chinezen zagen wegrennen. Ik probeerde er nog een tegen te houden, maar scheurde alleen een stuk van een plastic zak af, waarna er allemaal rijst op de grond viel. En geen spoor meer van Ikki en Mor! In paniek probeerden we de welpen wakker te maken, maar de meesten sliepen al. Gelukkig waren Floris, Gideon en Arjan nog wakker. Zij hebben snel hun kleren aangetrokken (Gideon kon maar een laars vinden, dus die heeft snel een laars en een schoen aangedaan) en zijn mee gaan helpen zoeken. De Chinezen hadden een spoor van witte rijst achter gelaten. Dat konden we makkelijk volgen. Al snel hoorden we Ikki en Mor schreeuwen. Ze zaten vastgebonden aan een boom. En van de Chinezen geen spoor meer. Snel werden ze losgemaakt en zijn we teruggegaan naar het kampterrein. Daar zagen we dat de mastworp in de boom kapot was gesneden. Arjan heeft snel een nieuwe mastworp in de boom gelegd, waarna we weer veilig waren. De welpen zijn weer naar bed gegaan en wij zaten, met de schrik nog in de benen, nog een tijdje na te praten bij het kampvuur.

Dinsdag

Het blijft heerlijk, wakker worden in je hangmat met verse koffie.

Ook vandaag begon de gehaktbal weer tegen ons te praten. Hij was de voorraadkist op het spoor. De Chinezen wilden deze wel ruilen, maar dan tegen iets heel waardevols. Maar we hadden niets waardevols, alleen appels en eieren. Dus zijn we naar Almelo gegaan om die appels en eieren te ruilen tegen iets waardevollers. Onze welpen laten zich niet tegenhouden door een beetje regen. Dus met het regenpak aan gingen we op onze fietsen naar het centrum. En in winkels en op overdekte terrassen blijf je toch droog, dus we hadden nergens last van. Uiteindelijk is er veel waardevols geruild. Maar of het genoeg zou zijn? Dat moesten we afwachten.

Terug op het kampterrein hebben we eens goed bekeken wat er allemaal geruild was. We hadden twee horloges, een badeend, een vlag van de Albert Heijn en nog een paar dingen meer. En opeens werd Oe gebeld! Het was een Chinees die graag de kist wilde ruilen tegen de waardevolle spullen. We moesten de tas aan de boom hangen waar eerder Ikki en Mor zaten vastgebonden. Samen met een paar stoere welpen en gewapend met onze zwaarden zijn we naar deze boom toe gegaan. We hebben de tas in de boom gehangen en toen moesten we een half uur wachten. Intussen zijn Ikki en ik maar even boodschappen gaan doen, terwijl de welpen met Oe Minecraft gingen spelen op de laptop. Na een half uur zijn we teruggegaan naar de boom. De tas was weg! Maar waar was dan het kistje? Dit bleek boven in de boom te hangen. Met vereende krachten kregen de welpen de kist uit de boom en konden we deze open maken met de sleutels van Johannes de Spreeuw. Er zat een briefje in de kist met een raar tekeningetje, de letters BBQ en 'Ikki's toetje' er op geschreven. Gelukkig kon Ikki dit zo ontcijferen. We moesten spaghettimonstertjes maken van knakworstjes en spaghetti en we moesten gaan barbequen. En als toetje kregen we Ikki's kamptoetje.

Spaghettimonstertje van knakworst en spaghetti

Inmiddels was Johannes de Spreeuw ook op het kampterrein aangekomen en samen hebben we heerlijk gegeten.

Na het eten (het was inmiddels negen uur) zijn de welpen in hun slaapzak gaan liggen. Het was al weer slecht weer, dus geen kampvuur. Wel een echte Lego Batman film! Tijdens de film had Ikki haar toetje gemaakt. Dit hebben we in de pauze lekker opgegeten. En na de film was het de hoogste tijd om naar bed te gaan.

En omdat het Arjans laatste nacht op welpenzomerkamp was (hij vliegt over naar de verkenners), mocht hij buiten slapen. Hij heeft samen met de leiding zijn hangmat vastgeknoopt, om daar vervolgens zijn laatste nacht in door te brengen.

Woensdag

Weer koffie in de hangmat, heerlijk :) (en ranja voor Arjan)

Vandaag moest alles opgeruimd worden. Om elf uur zouden er twee auto's met aanhanger zijn om de spullen naar de blokhut te brengen, dus er moest hard doorgewerkt worden. En als er hard gewerkt wordt, loop ik zo hard mogelijk de andere kant op. Ik was deze ochtend dus niet op het kampterrein.

Toen ik 's middags terug kwam, was iedereen al bijna klaar voor vertrek. Omdat het zo hard waaide en het misschien zou gaan regenen, had Ikki een paar ouders gebeld om ons op te halen. We konden dus nog lekker een paar uur langer op het kampterrein blijven. Om drie uur waren de auto's er en om vier uur waren we weer terug in Hengelo.

Lief logboek, ik vond het een spannend, maar wel heel leuk kamp! Ik hoop dat ik volgend jaar weer mee mag!

Groetjes,

Bagheera

Bekijk alle foto's in het foto-album!