Beste allemaal,

Vorige week donderdag was het dan eindelijk zo ver. Na weken van oefenen, proberen, veranderen, opnieuw proberen en uiteindelijk alles tot in de puntjes perfectioneren was het nu de dag van de waarheid. De eerste jaarlijkse Bevers/Kabouters/Welpen Playbackshow stond op het programma!

 

Nadat iedereen van kwart over zes tot half zeven de tijd had om alles even goed voor te bereiden en de puntjes op de i te zetten, begon om half zeven de Playbackshow. In de grote zaal was een podium neergezet, compleet met drumstel. Iedereen ging snel zitten, het licht ging uit en de show barstte los!

 

De kabouters hadden 3 dansjes ingestudeerd die ze hebben laten zien. Alle balletpasjes, splitten, spagaten en handstands werden uit de kast getrokken om er een zo groots mogelijk spektakel van te maken.

De bevers hadden allemaal samen een stukje ingestudeerd waar ze allemaal aan hadden bijgedragen. Er werd gedoken, gesprongen, tegen ballen aangeschopt en getijgerd door de bevers. En dat allemaal om de jury te kunnen imponeren.

De welpen hadden stoerejongensmuziek uitgekozen om op te playbacken. Hier kwamen Muse en Metallica voorbij en zelfs Michael Jackson was uit de dood opgestaan om nog één keer de moonwalk te doen voor ons.

Nadat alle optredens geweest waren, werd het tijd voor de jury om in beraad te gaan. En dat was voor de jongens en meisjes dus mooi even tijd om op adem te komen en even wat ranja te drinken. Daarna kwam de jury terug met haar eindoordeel. Eigenlijk waren alle optredens goed, maar:

Zoals bij elke wedstrijd kan er maar 1 de winnaar zijn
We laten ons niet kennen we gaan gewoon maar door
Want wie niet tegen zijn verlies kan die is maar zielig hoor

Na de prijsuitreiking was het de tijd aan de leiding om haar kunsten te vertonen. Marleen en Alex hadden de kabouterdans ingestudeerd. Compleet met baard en puntmuts deden zij deze dans, waarna iedereen werd uitgenodigd om mee te doen op het podium.

En als laatste was het de beurt aan de welpenleiding.Baloe kwam als eerste binnen, in een echte Zwitserse broek. Maar toen kwam daar de rest van de leiding achteraan in een volledig metalkostuum met spikebanden, bandshirts en hoofddoeken. Zij gingen Bomba doen van Kontrust. En ook hierbij bleven de Bevers, Welpen en Kabouters natuurlijk niet stil zitten.

Helaas was het na dit optreden alweer tijd om naar huis te gaan. Maar niet getreurd, volgend jaar is er weer een playbackshow!

 

Bagheera