Dag 1

Lief Logboek,

Vandaag is het dan zo ver. De afsluiter van een geweldig scoutingseizoen staat voor de deur; het Zomerkamp. Via de kampkrant waren we al een beetje geïnformeerd. We gingen dit jaar naar Rijssen, in de blokhut van Scouting Rijssen, Niej Begin.

 

 

Om 9 uur moest iedereen verzamelen op de blokhut. Daar was een gezamenlijke opening. Voor de welpen was er een notaris helemaal uit Schotland overgekomen om ons het eerste deel van het testament van John Walker te geven en om ons op weg te sturen naar Rijssen.

 

 

 

 

 

De fietstocht ging goed. Na iets meer dan drie uur, ruim 25 kilometer en twee pauzes met ranja, chips en appels waren we op het kampterrein aangekomen. Mang en Nick waren er al en hadden al een beetje rondgekeken. Des te groter was ook Nicks verbazing toen er opeens een brief in het hok boven lag! Volgens Nick en Mang lag die er net echt nog niet. Hoe die binnen moet zijn gekomen, weten we niet, maar er zat een nieuwe brief in van John Walker. Hierin stond dat hij blij was dat we heel en zonder al te veel problemen waren aangekomen. Daarnaast kregen we onze eerste opdracht. De leiding had een aantal koeken gekregen en een pak thee en 's middags hadden we een heuze Schotse High-Tea. De welpen moesten worden opgedeeld in twee groepen, de McKrokets en de McBacons en beide clans moesten een groepslogo en een yell bedenken en presenteren tijdens deze High Tea. De High-Thea was echt heel goed, er lagen wel zes verschillende soorten koeken, er was genoeg thee voor iedereen en zelfs ranja voor degenen die geen thee lustte.

En onder al die koeken lag ook nog eens een Schotse vlag verstopt. Die hebben Baloe en ik mooi in de vlaggenmast gehezen, zodat iedereen kan zien wat we doen.

 

 

 

 

Na de High-Thea mochten de welpen even vrij spelen, terwijl de leiding het avondeten voorbereidde. We aten heerlijke macaroni. Na het avondeten, het afwassen, opruimen en slaapplek inrichten werden alle welpen het bos ingestuurd om hout te halen voor het kampvuur. We hebben nog een tijdje bij het kampvuur gezeten, maar toen werd het toch ook echt tijd om naar bed te gaan.

Lief Logboek, het was een inspannende, maar voor ook erg leuke eerste kampdag. We zijn via de brief wat te weten gekomen over John Walker, we hebben onze eerste opdracht gehad en we zijn wat gewend aan het kampterrein. Nu is het afwachten welke opdrachten we nog meer krijgen van onze oude Schot.

Bagheera