Lief Logboek,

 Zoals altijd begon ook deze opkomst weer met openen. En voor het eerst sinds het begin van dit jaar kon dit weer heerlijk buiten! Ondanks dat het een beetje nat was. Het regende niet en het was licht genoeg om weer wat te kunnen zien. En dat is toch wel leuker dan openen in de grote zaal, waar we geen vlag kunnen hijsen...

 Na het openen vertelde Baloe dat we een tocht gingen lopen.

De welpen werden verdeeld in drie groepjes. Per groepje kregen we de tocht twee keer uitgedeeld, zodat de kans op fout lopen erg klein werd. De tocht bestond uit een stukje kruispuntenroute. Hierna volgde een stukje morse. Als laatste was er ook nog een bolletje/pijltje route. Hathi vertrok als eerste met zijn groepje.

Ongeveer vijf minuten na Hathi vertrok ik met mijn groep. We gingen de poort uit, naar links, naar de Haaksbergerstraat. Hier kwam het eerste dilemma, want moesten we het pad het bos in wel of niet rekenen als voetpad? Enig logisch op de route kijken maakte duidelijk dat de opstellers van de route vonden van wel. Dus liepen we daar rechtdoor, zoals de route voorschreef. Verder richting Haaksbergerstraat. Daar gingen we weer links.

Omdat er nog maar één stukje kruispuntenroute over was, gingen we vast even kijken wat de volgende techniek zou zijn. Dat was morse. Morse is een schrijftaal die veel in het leger wordt gebruikt. Door middel van puntjes en streepjes worden de letters weergegeven. De tekst luidde: '4e rechts, 1e links'. Dus dat deden we. Maar onderweg weer een dilemma. Want nu leek het voetpad in de route weer niet mee te doen. Gelukkig had ik de uiteindelijke route op zak (wat door de welpen als valsspelen werd beoordeeld), waardoor we toch de goede route liepen.

Na de morse volgde nog een stuk bolletje/pijltje route. Hier werd het papier met de route door Stijn en Remen aan Nick en Mitchell toevertrouwd. Zij mochten ons verder de weg wijzen. En dat ging heel goed! Zonder ook maar één keer te twijfelen, leidden zij ons terug naar de blokhut.

Op de blokhut aangekomen, was Hathi er al. De welpen hebben even gevoetbald, tot Raksha en Baloe ook terug waren. Toen was het tijd voor ranja. Met een snoepje! Mithcell heeft thuis een heel vervelend probleem. Hij heeft te veel snoep. En gelukkig voor ons neemt hij nog wel eens wat mee om uit te delen.

Na de ranja was er nog kort even  overgegooid met de bal. De leiding tegen de welpen. Hierna was het helaas al weer tijd om te gaan sluiten.

Lief Logboek, ik vond het een heel leuke opkomst. Alleen moet het bij de volgende tocht wel duidelijk zijn of voetpaden wel of niet meedoen. Dan hoeven we ook niet meer vals te spelen ;)

 

Bagheera