Lief Logboek,

Na een paar weken afwezigheid hier weer een stukje van mij. Wat verandert er veel in een paar weken. Volgens mij ben ik drie weken niet geweest en opeens zijn er twee welpen gestopt. Naja, Wout was voor het laatst deze keer. En Stan is ook gestopt... Allebei gaan ze zich volledig richten op hun sport. We zullen jullie missen. Heel veel succes!

Vanavond was weer een geweldige avond. We begonnen zoals altijd met openen. Of ten minste, dat probeerden we. Alleen konden een aantal welpen hun aandacht er niet zo goed bij houden. Dus hebben we eerst maar een heel snel rondje om de blokhut gerend om rustig te worden. Dat hielp. Hierna konden we snel openen en beginnen met het programma.

Luuk was jarig geweest. Omdat hij hoopte op héél mooi weer, wilde hij ijsjes trakteren. En omdat we geen vriezer hebben op de blokhut, moesten we maar meteen zingen en de ijsjes opeten. Dank je wel Luuk!

Omdat het mooi weer was (lees: het was droog), konden we heerlijk buiten zijn, en dat hebben we dus ook gedaan. We hebben Britse Bulldog gedaan op het veld achter de blokhut. Hierbij staan alle kinderen achter een lijn. Diegenen die tijdens de uitleg hun mond niet kunnen houden, staan in het midden. De bedoeling is dat iedereen achter de lijn zodra de mensen in het midden 'Britse Bulldog!!!' hebben geroepen, zo snel mogelijk naar de overkant rennen. De welpen in het midden moeten de jongens die naar de overkant rennen, tegenhouden en optillen. Als ze degene die ze optillen van de grond houden terwijl ze drie keer 'Britse Bulldog' zeggen, moet degene die opgetild is, meehelpen met andere welpen vangen. Dit gaat door totdat er één welp over is, dat is de winnaar. 

Na het eerste potje was het tijd voor Ranja. Veel welpen wilden nog wel een potje doen, maar het was al kwart voor acht. Helaas was er dus niet genoeg tijd voor nog een potje. We hebben nog even tikkertje gedaan en toen was het al weer tijd om te sluiten.

Na het sluiten kwam de moeder van Wout nog met een traktatie omdat Wout stopt met scouting. Dank je wel Wout!

Lief Logboek, het was weer een leuke avond. Ik ben alleen benieuwd of we Hathi aan zijn belofte kunnen houden. Bij twintig welpen op de opkomst voor zomerkamp, heeft hij een verrassing. Het zijn er nu 17...

Bagheera