Lief Logboek,

Het lijkt er op dat we de twintig welpen gepasseerd zijn! Na de vriendjesavond van vorige week, waar zestien vriendjes mee waren gekomen, kwamen er afgelopen donderdag vijf vriendjes weer mee, omdat ze het zo gezellig vonden. Deze nieuwe welpen hebben besloten om in ieder geval vier keer mee te komen kijken. Als ze allemaal blijven, hebben we in totaal 21 welpen. En dat betekend dat Hathi een verrassing heeft tijdens het zomerkamp!

We begonnen zoals altijd met openen. De nieuwe welpen werden over de drie nesten verdeeld, waarna ook zij mee konden doen met openen. Omdat het wel veel nieuwe welpen in één keer waren, hebben we na het openen eerst een namenspelletje gedaan om iedereen even de kans te geven de namen te leren. We gingen in een kring staan. Eén iemand was de tikker. Een ander zei een naam en de tikker moest deze welp tikken voordat er een nieuwe naam werd gezegd.

Na dit tikspel hebben we 'levende knoop' gedaan. De welpen gingen in hun nest staan en elk nest kreeg een touw in de knoop. Elke welp moest met zijn rechterhand het touw vasthouden en zo moest de knoop uit het touw worden gehaald. Als één iemand losliet, werd het nest gediskwalificeerd. Het nest dat het touw als eerste uit de knoop had, won. We begonnen makkelijk om even te oefenen, maar de knopen werden steeds moeilijker en de welpen moesten steeds beter kijken en samenwerken om het touw uit de knoop te krijgen.

Intussen had Hathi een bal gevonden en een paar pionnen. De pionnen werden achter op het veld gezet, drie naast elkaar, met een bekertje met water er op. We gingen trefbal doen. De bedoeling was dat de bekertjes met water achter je eigen team niet van de pionnen af vielen, maar dat je wel de bekertjes van het andere team van de pion gooide. Zoals altijd met trefbal staan er dan welpen voor. Hoe minder welpen er in het veld staan, hoe makkelijker je op de bekers kan gooien. Het vreemde was dat wij als leiding geen bal een beker hebben zien raken, maar dat aan het einde van het spel er toch van beide teams twee bekers leeg waren. Misschien moeten we de welpen de volgende keer iets meer ranja geven?

 Lief Logboek, het was weer een leuke opkomst. Eenentwintig welpen zijn er misschien wel een beetje veel, maar het is wel heel gaaf om weer de grootste speltak te zijn! Het is even wennen, maar straks hebben we weer een geweldige groep!

Bagheera