Lief Logboek,

Vanavond was het eindelijk weer gewoon licht met openen! Wat is het toch heerlijk dat de lente weer begint. Helaas had het de afgelopen week nog wel zoveel geregend dat we het bos nog niet in konden. We zijn dus na het openen weer naar binnen gegaan voor een spel in de grote zaal.

In de grote zaal werden de welpen opgedeeld in zeven teams van twee personen. Hathi had in de vier hoeken van de grote zaal een bank op de kant gezet en we gingen voetballen. In elke hoek werd een team neergezet. Als je een tegendoelpunt kreeg, moest je wisselen met het volgende team wat op de bank zat. Zo kon het gebeuren dat je zo weer het veld uit moest, maar ook dat je heel lang door kon spelen. Dat eerste overkwam Stijn en Nick. Ze stonden nog nauwelijks in het veld of een welgemikt schot van Robert maakte al weer een eind aan deze ronde van Stijn en Nick. Het tegenovergestelde gebeurde bij het team van Stan. Zij hebben heel lang in het veld gestaan. Totdat een goed schot van wederom Robert ook een einde maakte aan het spel van dit team. Daarna werd Robert zelf uit het veld geschoten, ook al was hij het hier niet helemaal mee eens. Ik zou niet eerlijk fluiten. Robert, een leiding speelt altijd eerlijk ! (of doet in ieder geval zijn best)

Na de ranja mochten de welpen kiezen. Een spel buiten of nog een spel in de grote zaal. Er werd gekozen voor een spel buiten. Dus werd het balverstoppertje. Luuk was hem als eerste, maar omdat hij niet alle namen even goed wist, werd hij af en toe iets geholpen door de leiding en de andere welpen. Daarna was Remen hem. Opvallend, hoe makkelijk je sommige welpen kan afleiden bij het terugtellen van twintig naar nul. Als je er tegenin gaat tellen als leiding, dan gaan ze altijd bij tien terug omhoog tellen. En zo kom je natuurlijk nooit bij nul. Dus bij twintig weer opnieuw beginnen met terugtellen. En weer zo'n vervelende leiding die je afleidt  Uiteindelijk, met wat hulp van Raksha, kon Remen toch terugtellen naar nul en beginnen met zoeken.

Helaas was het hierna alweer tijd om te gaan sluiten en naar huis te gaan.

Lief Logboek, het was weer een leuke opkomst. Komend weekend is het jaarlijkse welpenweekend. Op twee na gaan alle welpen mee. Ik heb er zin in, en ik hoop de welpen ook!

Bagheera