Lief Logboek,

We hebben elkaar al een tijdje niet meer gesproken. Wegens drukte ben ik er een tijdje niet aan toe gekomen om onze nieuwste belevenissen op te tekenen. Sinds het zomerkamp is er veel gebeurd. We hebben het openingsweekend gehad, waarbij we een aantal welpen hebben zien overvliegen naar de verkenners. We wensen hen daar veel plezier. Ook hebben we een paar nieuwe welpen erbij gekregen. En op 1 oktober zijn deze nieuwe welpen geïnstalleerd.

 

Alle welpen kwamen zoals gewoonlijk om half zeven op de blokhut. Van de welpen die geïnstalleerd moesten worden, waren ook de ouders uitgenodigd om dit met ons te vieren. De ouders werden in het stamhok opgevangen met een kopje koffie of thee en een koekje, terwijl de welpen buiten gingen openen.

 

Na het openen werd iedereen gevraagd naar de grote zaal te gaan, waar alles al klaar stond voor de installatie. Patrick, onze groepsvoorzitter, was gevraagd om de nieuwe welpen te installeren. De installatie is de traditionele scoutingceremonie die een nieuw lid van een speltak verwelkomt als volwaardig lid. Voor de installatie moet het nieuwe lid aan een paar eenvoudige eisen voldoen, zoals het kennen van de wet en de belofte. Na de installatie mag het nieuwe lid zijn uniform dragen.

Nadat de nieuwe welpen geïnstalleerd waren, moesten zijn uiteraard nog wel bewijzen dat zij het waard waren om welp te zijn. Hiervoor was een klein parcoursje uitgezet. Het parcours begon bij de uitgang van de grote zaal naar buiten. De welpen werden geblinddoekt, waarna zij een touw moesten volgen. Het touw liep om een aantal hindernissen heen, zoals bomen, gras, een houtstapel en irritante leiding. Aan het eind kwamen de welpen bij een grote gepionierde schommel waar ze overheen moesten klimmen (dit mocht wel zonder blinddoek). Aan het einde van de schommel stonden de oude welpen klaar om de nieuwe welpen welkom te heten.

Na nog een kort potje balverstoppertje was het al weer tijd om te sluiten. 

Lief Logboek, het was weer een geslaagde opkomst. De nieuwe welpen horen er nu echt helemaal bij. Rest de moeders nog de moeilijke taak de insignes op de juiste plek op de blouse te naaien :p

Bagheera

 

P.S. voor de moeders die het echt niet meer weten, hier even een korte beschrijving:

scouting blouse insignes

Het regioteken hoort onder het groepsnaambandje.