Op vrijdag 8 november 2013 was het weer zover: het installatie weekend van de Verkenners. De mannen waren netjes om 19:00 uur op de blokhut met de bagage. De leiding had de aanhanger al opgepakt en moest nog de laatste spullen pakken. Na een kwartier waren alle spullen gepakt, lag de bagage allemaal in de auto’s en konden we naar het kampterrein in het verre Beckum!

Aangekomen in Beckum zijn de mannen allemaal begonnen met een tent opzetten. De tent stond, de luifel stond, de leiding heeft het goedgekeurd dus snel de bagage er in gooien en op naar het kampvuur bij de leiding. Voor de meesten eerst even opwarmen want ze waren wel erg koud door het natte weer. Eenmaal warm snel een stok zoeken want de leiding had marshmallows! Nadat iedereen was uitgegeten hebben de mannen snel de slaapspullen klaargelegd. De meesten waren alleen zo moe dat de leiding ze niet weer heeft gezien. Toen er nog maar één verkenner bij het vuur zat heeft de leiding die ook maar naar bed gestuurd. Nadat ze nog veel lawaai hebben gemaakt in de tent zijn ze maar rustig en vredig gaan slapen.

Zaterdag 9 november 2013

Deze dag begon met het ontbijt. Na het ontbijt moesten de mannen een keuken en een tafelvuur bouwen. Dit moest voor de middag af zijn want na de middag was de ontgroening. Na een paar uur knopen leggen, knopen loshalen en opnieuw leggen stonden de keuken en het tafelvuur dan eindelijk. In de tussentijd heeft de leiding het ontgroeningparcours al opgebouwd. Omdat de keuken en het tafelvuur stonden konden de nieuwe verkenners ontgroent worden. Het parcours bestond uit een touwnet waar ze overheen moesten, een touw van 30 meter, snoep happen in meel en vla voeren. Hieronder zien jullie een paar foto’s zodat jullie een idee krijgen hoe het ging.

Installatieweekend 2013 - 1Uiteraard mocht je elkaar helpen!

Installatieweekend 2013 - 2
Met z’n vieren ben je sterker dan alleen!

Installatieweekend 2013 - 3
Geblinddoekt vla voeren.

Installatieweekend 2013 - 4

Installatieweekend 2013 - 5

Zoals jullie kunnen zien was het een geslaagde ontgroening. Na de ontgroening hebben alle nieuwe Verkenners schone kleren aan gedaan zodat ze niet ziek werden. Het avondeten werd klaar gemaakt met een hike bom. Voor de niet scouts onder ons: bij een hike bom maak je al het eten in kleine stukjes en leg je het in een stuk zilverpapier. Dit leg je ongeveer tien tot twintig minuten op hete kolen van het vuur en dan kun je het eten. De mannen moesten dus vuur maken op hun zelf gebouwde tafelvuur. Er werd druk hout gezocht door iedereen zodat het een groot vuur kon worden met veel kolen. Helaas brandde het hout allemaal niet zo mooi dan gehoopt omdat het nogal nat was. Het eten stond ondertussen allemaal al klaar dus hebben de mannen de hike bom maar bij de leiding in het kampvuur gelegd. Na een kwartier waren de hike bommen al klaar en kon er gesmuld worden door de mannen. Na het eten werd er nog een beetje afgewassen en werd de keuken opgeruimd want de Gidsen kwamen vanavond! Dan moet het er natuurlijk wel netjes bij liggen… Toen de Gidsen er eenmaal waren was het de bedoeling tikkertje te doen in het donker. Helaas werkte het weer niet mee en leek het er ook niet op dat het snel weer droog werd. Teleurgesteld gingen de Gidsen weer terug naar de blokhut waar zij hun kamp hadden. De Verkenners konden nog weer marshmallows maken bij het kampvuur. De leiding had dit keer ook koekjes en chocolade! Nadat iedereen was uitgesmikkeld zijn de Verkenners allemaal naar bed gegaan want ze waren toch wel moe. Ook deze avond werd er weer veel lawaai gemaakt in de tent.

Zondag 10 november 2013

Vandaag worden de nieuwe Verkenners geïnstalleerd! De ouders van deze Verkenners werden daarom ook uitgenodigd. Om 11 uur waren de ouders welkom om de installatie mee te maken. Nadat alle ouders waren voorzien van koffie of thee zijn we begonnen met de installatie. Omdat er niemand was dit jaar om de verkenners te installeren hebben we het dit jaar zelf gedaan. Alle Verkenners hebben de belofte goed uitgesproken en zijn nu dus helemaal Verkenner! Na de installatie hebben de ouders nog een kop koffie of thee gedronken en zijn daarna naar huis gegaan. De ouders waren naar huis dus konden de Verkenners de keuken en tent opruimen. Dit was redelijk snel gedaan waardoor we ook wat eerder naar de blokhut konden. Eenmaal aangekomen op de blokhut zijn alle tenten en touwen nog even uitgehangen en konden de Verkenners naar huis.

Verkenners, bedankt voor dit weekend. Het was een geslaagd kamp!