Om haar proeftijd te proberen door te komen, gaat Diaan hier toch maar wat typen.

Want, aangezien we een mooie discussie op de blokhut hadden over op tijd verschijnen en gelijke aandelen bij het opruimen, leek het de begeleiding tijd om 'ns wat teambuilding te gaan doen. We zijn gestart in drie groepen van vier personen die een tafel en een pakje speelkaarten tot hun beschikking hadden. Het doel was om zo'n hoog mogelijke toren van papier te maken. Zonder dat iedereen het door had, keken wij als begeleiding goed rond om te kijken wat er nou gebeurde in de groep.

Al gauw bleek hetzelfde als waar de discussie eerder die avond over ging: de oudere rowan neemt het voortouw, de jongere volgt. Dat betekende dat drie heren aan het bouwen waren, de rest stond erbij te kijken/ouwehoeren of stond wat te scheuren. Echt overleg.....was er niet.

De ouderen gaven aan dat ze het heel normaal vinden om het voortouw te nemen, maar balen er een beetje van dat de jongeren daardoor niet echt in actie komen. De jongeren geven echter aan, dat daar niet echt ruimte voor is. Dat was een heel grappig zichtbaar verschil. We hebben afgesproken dat de oudere overlegd met de jongere of ze zullen samenwerken of het aan de jongere over laten. Om op de automatische piloot het voortouw te nemen, werd hiermee weggestemd.

Daarop volgde een debat/betoog (volgens de slimme knullen onder ons).

De stelling was: de oudere moet de jongere op sleeptouw nemen.

Degene die het echter met de stelling eens waren, moesten de stelling als oneens verdedigen en de andere groep juist de stelling verdedigen als zijnde eens met de stelling.

De jury werd van alle kanten overtuigd, soms met een slimme spreker of juist goede argumenten.

Het doel van deze avond werd wel duidelijk: samenwerken levert het meeste op!

's Avonds hebben we er een (malt)biertje op gedronken!