20 Februari 2009: Aanwezig: 11 rowans, 3 begeleiding, 3 afmeldingen, 2 onbekend

We begonnen de avond zoals gewoonlijk met een kop koffie.Tijdens het koffie drinken werdt de programmavoorbereiding van de vlag maken ook even gemaakt. Toen de koffie op was werden de dartborden opgehangen want op het programma stond darttoernooi.
Eerst werdt dat in de kleine zaal gedaan maar al snel werd bekend dat de kleine zaal te klein was dus gingen ze naar de grote zaal. Een paar rowans begonnen een toernooi terwijl de rest van de rowans of stonden te kijken of ze stonden in het stamhok totdat de begeleiding zei dat ze naar de grote zaal moesten om te gaan darten dus toen deden de rowans dat ook. Toen de rowans in de grote zaal waren hebben ze ook maar een potje gespeeld en toen die klaar waren was het kwart voor negen dus moest er nog opgeruimd worden.

 

Ondertussen had de begeleiding een begroting gemaakt voor het zomerkamp. Omdat we waarschijnlijk met een groep van 32 rowans, sherpa's en begeleiding gaan, zitten we behoorlijk vast aan de gehuurde busjes. We hadden nog steeds als optie om naar Euro-Disney te gaan. Vanwege de voorwaarden waaronder we de busjes kunnen huren, wordt dit uitstapje echter zó duur, dat we bijna geen geld overhouden om de rest van de week nog leuke dingen van te doen.

 

Toen het negen uur was hebben we het hier nog even over  gehad. We hebben besloten het uitstapje naar Euro-Disney maar te laten schieten, omdat we het hele jaar door allerlei acties doen voor geld, waar we in één dagje weer vanaf zijn. Nadat we even door het foldermateriaal, dat door Bjorn was besteld, hadden gebladerd, besloten we het geld van de acties voor andere, wellicht even leuke, activiteiten te reserveren. Tot besluit hebben we er een (malt)biertje op gedronken en een bart-bal® op gegeten.

 

Wat er mis ging:  • Het darttoernooi mislukte mede omdat er wel dartborden en pijltjes waren georganiseerd, maar geen toernooi. Voor een toernooi heb je in iedergeval een soort competitiesysteem nodig. Dat was er niet.
  • Niemand had bij de verkenners gevraagd of we in de grote zaal konden, zodat we aan het begin van de opkomst nog niet wisten waar we het toernooi gingen houden.
  • Toen we de koffie op hadden om half acht moesten de dartborden nog worden opgehangen en lijnen uitgemeten. Die hadden om zeven uur al klaar moeten hangen.
  • Er was geen spelleider die de bedoeling uitlegde, het toernooi leidde en de boel aan elkaar praatte. ((Die was er met de SRV ook niet trouwens.)
  • We hadden een dartbord goud kunnen spuiten en daar een wisseltroffee van kunnen maken.
  • Als we met zijn allen om 6 uur in de blokhut waren gekomen, en we wisten dat we de grote zaal konden gebruiken, hadden we een spot op een dartbord kunnen richten, sfeerverlichting ophangen, karaokeset aansluiten (oooonehuuuuundred-aaaaandeeeeeiiiiiiightyyyyyyyyyyyyyyyyy) enz. om zo een Lakeside sfeertje te creeeren, maar dat hebben we niet gedaan.
  • We hadden bjorn aan kunnen wijzen als bookmaker en een heuze weddenschappen-poule kunnen maken met pokerfiches; dat hebben we ook niet gedaan.
Wist u dat?:  • We onze eigen vlag krijgen?
  • We deze even goed gaan showen in Wiltz?
  • We het er wel mee eens zijn dat we eigenlijk voor elke opkomst even moeten kijken of er van tevoren wat gedaan moet worden, dan weet je zeker dat je straks om 19.15 uur kan beginnen (als tenminste iedereen optijd komt), we weten zeker dat er elke vrijdag wel een paar lui zijn die eerder kunnen komen, dus dat hoeft geen probleem te zijn?