Aanwezig: 12 Rowans, 3 Begeleiding, 1 afmelding, 2 onbekend.

Deze week hebben de Rowans een vlag gemaakt, en, om iedereen aan het werk te houden, ook nog een spandoek.

Zoals gebruikelijk begonnen we deze avond weer met een lekkere kop koffie en het voorbereiden van het programma voor volgende week.Nadat dit was gedaan was het alweer half acht en dus de hoogste tijd om te beginnen.

Voor de vlag moesten eerst alle sjablonen uitgeknipt worden, dat was een heel precies karweitje omdat dat natuurlijk wel mooi recht moest.Doordat we ook een spandoek gingen spuiten moest eerst in de kleine zaal alles opgeruimd worden en alle ramen en deuren opengezet worden.

Na dat dit gedaan was hebben we het laken op de grond gelegd en zijn we begonnen met spuiten, maar dat verliep niet helemaal goed, want Tom had de verkeerde spuitbus gepakt; het bleek Bitumen te zijn in plaats van zwarte verf. Toen hebben we een kwast en zwarte verf gepakt om het spandoek verder af te maken.

Doordat er een paar gouden spuitbussen stonden hebben een paar jongens nu een gouden fiets gekregen. Dit alles om een beetje duurder te lijken als ze naar de blokhut fietsen. Tegelijkertijd werd er al druk geknipt in de stof waarop de sjablonen waren uitgetekend door Diane. Dit was ook een tijdrovend karweitje en moest ook weer met de nodige zorgvuldigheid uitgevoerd worden. Nadat alles geknipt was en het spandoek af was hebben we alles weer netjes opgeruimd. En toen was ook deze opkomt afgelopen.

 

Wist u dat?

 

  • Tom goed verkeerde dingen op een spandoek kan spuiten?
  • Er nu op vrijdag avond een paar gouden fietsen voor de blokhut staan?
  • Het spandoek heel mooi is geworden?
  • Het nog wel even duurt voordat de vlag af is?

 

Wat er mis ging?

 

 • Tom spoot bitumen op het spandoek in plaats van verf.
 • Niet iedereen had een goede schaar bij zich waardoor het knippen te lang duurde.
 • Sommige Rowans waren te druk bezig met ouwehoeren, waardoor er teveel werk overbleef voor de knippers en tekenaars.