Vrijdag 13-03-09 Bowlen. Aanwezig: 14 Rowans, 3 begeleiding, 1 onbekend.

 

Het begon allemaal enkele weken geleden, toen er op het programma bowlen stond. In de voorbereiding van die avond, was het Alex' taak om 2 banen te reserveren. Toen hij naar Yip's had gebeld, bleek dat alle vrijdagavonden volgeboekt waren en dat de eerste lege vrijdag 13 maart was. Toen hebben we die datum maar geprikt.
De enige die dit wisten waren Alex, Rob, Rens, Willem en de begeleiding omdat die er toevallig nog waren aan het eind van de avond. Dit was eigenlijk een mooie kans, om een beetje te peilen of alle rowans ook willen komen als er minder leuke dingen op het programma staan.

Op het programma stond dat we 13 maart een vlieger gingen bouwen. Dit hebben we dus de week van te voren gewoon netjes voorbereid. De inkopen waren namelijk allemaal netjes gedaan voor deze avond. Toen het dan 7 uur was, en we aan de koffie zaten, werd er een beetje rondgekeken of alle rowans er wel waren. En wat bleek? Alle rowans, die er normaal ook altijd zijn, die waren er! Dit was dus een goed teken!

Maar goed. Aangezien de begeleiding de voorbereiding had van de week erop, moest er vanavond geen programmavoorbereiding gemaakt te worden. Toen iedereen er bijna was, was het nog even wachten op 2 rowans. Ondertussen werd er door enkelen de nieuwe drank voorraad onderzocht. Dit zag er goed uit. Er was weer genoeg fristi en ranja ingekocht. Toen de laatste 2 rowans er ook waren, zijn we op de fiets gestapt met zijn allen. Nog even snel de verkenners uitgezwaaid, aangezien die op survival weekend naar luttenberg gingen. Eenmaal de verkenners uitgezwaaid te hebben, zijn we maar richting Yip's gefietst. De ene groep sneller als de ander. Maar aangezien iedereen al wel kan navigeren met de zon en de maan, kwamen alle rowans uiteindelijk nog op de juiste eindbestemming aan.

Bezweet en met een lichaamstemperatuur van 40°C, zijn we maar Yip's binnen gelopen. Daar werden de schoenen aangedaan en de consumptiebonnen opgehaald. De namen werden ingevoerd en het bowlen kon beginnen! We hadden 2 banen, waardoor we lekker vlot konden spelen. Na de eerste strike van Bjorn zat de stemming er goed in. En toen de onze fotografe Diane alle actie momenten fotografeerde, was alles compleet. Sommige rowans bestelden nog gauw een broodje bapou, om het avondeten aan te vullen. Toen op een gegeven moment, wel duidelijk was dat het niet meer op de hoogste score ging, maar om de hoogste snelheid, begonnen het smijten pas echt. Rens had de top van de avond gehaald, met bijna 26 km/h. Om hem nog extra te motiveren voor de volgende keer, zullen we verklappen dat hij eigenlijk MAAR 25,7 km/h heeft gegooid. Ondertussen ging het bowlen gewoon door. Zo hier en daar werd er een bal van de ene baan zo op de andere baan gegooid. Dit resulteerde in enkele hilarische momenten.

Toen onze tijd erop zat, hebben we de ballen opgeruimd en zijn we weer richting de blokhut gefietst. Sommige rowans gingen naar de Mac, terwijl andere rowans voor een fatsoenlijke maaltijd van de kwalitaria kozen. Eenmaal op de blokhut hebben de eerste rowans en begeleiding het stamhok en de gang geveegd en zijn de mokken nog even afgewassen. Toen iedereen er was werd er nog even gezellig nagepraat en na gedronken.

Al met al was het een gezellige avond, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Wist-U-Dat:

  • De zwarte ballen heel fijn gooien?
  • De groene nog fijner gooien?
  • De vrouw van de banen, niet goed kan spellen?
  • Rob geen babsen maar bobsen heet?
  • Babsen wel een leuke naam is voor bobsen
  • Bowlingballen ook hopmannen kunnen zijn?
  • Een hoed heel goed op een bal past?
  • We altijd het stamhok vegen?
Wat er mis ging:

  • Na afloop gingen de rowans niet in 1 groep naar de blokhut; sommigen gingen direct naar huis, anderen eerst naar de cafetaria en weer anderen direct naar de blokhut. Ga dan met zijn allen naar de cafetaria en geef de begeleiding een seintje, of met zijn allen eerst naar de blokhut en overleg daar even.
  • De bowlingbanen werden te laat gereserveerd, zodat we de opkomst moesten uitstellen. We moeten een volgende keer de bowlingbanen minimaal 4 weken van tevoren bespreken.