Vrijdag 23 Januari 2009 Aanwezig: 14 Rowans, 3 Begeleiding, 2 afwezig, 1 te laat.

We begonnen deze avond natuurlijk met de voorbereiding van het programma. Nadat we de koffie op hadden, begonnen we de meegebrachte frikandellen op te bakken voor onze vreetwedstrijd. Hoewel er 120 frikandellen waren ingekocht, waren we toch bang dat er niet genoeg waren. Wel hebben we besloten dat Bart niet hoefde te komen met zijn Bart - ballen. Nadat de eerste frikandellen werden aangeleverd, begon het spektakel.

We hadden enkele regels opgesteld: Wie de meeste frikandellen kan eten in een uur tijd. Nadat de wedstrijd is afgelopen moeten de frikandellen een uur lang in je maag blijven; wie nekt wordt gediskwalificeerd. Diane had een scorelijst gemaakt, dus daar werd de score op bijgehouden. We moesten de regerend kampioen nog even nabellen, want die was nog niet aanwezig. Toen deze eindelijk kwam opdagen, kwam hij met het bericht dat hij al had gegeten, maar hij wilde nog wel even een poging wagen. Zo tegen half acht was iedereen er dan eindelijk, en er werd begonnen met bakken van de frikandellen. We hadden geen frituurpan, dus we bakten we de frikandellen in een bakpannetje. De eerste frikandellen waren klaar en er werd gretig toegehapt. Echter, na de eerste paar frikandellen, hielden de meesten het voor gezien. Gelukkig waren er wel een paar echte die-hards, die in het eerste kwartier al 8 frikandelllen op hadden. Deze hadden echter wel na 20 minuten genoeg van de frikandellen, en gingen daarom een luchtje scheppen. Een paar anderen, die het ook  nog niet hadden opgegeven, hadden echter een andere methode, namelijk: rustig aan doen. De redenering daarachter was als volgt; We hebben een uur om zoveel mogelijk frikandellen te eten, en het record is 14, dus er is genoeg tijd. Deze aten rustig door terwijl de rest nog buiten was. Die kwamen na een half uur terug om nog snel even een paar frikandellen naar binnen te werken. Ondertussen was mitch zijn 14e frikandel aan het eten. Mitch is wederom de terechte winnaar.

Er werd nog wat nagepraat, de keuken werd opgeruimd, en nadat ook het stamhok onder handen was genomen, hebben we nog gezellig even wat gedronken.

 

Wat er mis ging:

 

  • Er was geen frituurpan, zodat we de frikandellen in pannetjes moesten bakken.
  • Volgend jaar gaan we gelijk op, met een geluidssignaal. Dit voorkomt dat het stamhok leegloopt tijdens de wedstrijd.

 

Wist u dat:

 

  • Mitch de terechte winnaar is?
  • Wij daar van op keken, omdat hij al had gegeten?
  • Niemand een Bart-bal wilde na de opkomst?
  • Wij dat niet aan Bart durven te vertellen?