Het was eindelijk zover, we gingen vliegers maken. Zoals gewoonlijk begon ook deze opkomst met een lekkere kop koffie en de programmavoorbereiding van de volgende week. Toen dat allemaal gedaan was zijn we maar begonnen met het maken van de vliegers. De materialen, die de week ervoor al waren ingekocht, werden gepakt en al gauw was er een ontwerp voor een vlieger bedacht.

Aangezien dit een wedstrijd opkomst was, werden de ontwerpen geheim gehouden voor elkaar. De vliegers werden gemaakt van hout, vuilniszakken, metseldraad en nietjes uiteraard. De ene groep ging een beetje te werk met een instelling van: nou ja, het is toch maar een vlieger. De ander deed het juist weer heel serieus, wat eingelijk wel een positieve instelling is.

Zo rowan dat we zijn, werd er veel afgekeken bij de andere groepen. Ook lag het geauwehoer-gehalte weer hoog deze avond. Dit was weer terug te zien in de nietjes die in de ronte werden afgeschoten. Ook belande zo hier en daar een nietje in een mooie houten klomp. Al met al wel heel melig.

Toen de groepjes al aardig onderweg waren kwam de begeleiding samen met een paar rowans, die nog in het stamhok waren om te overleggen, ook maar eens kijken. De begeleiding zag dat het allemaal wel leuk was. Dus zijn die ook maar een vlieger gaan bouwen. De andere rowans sloten zich bij een groep aan. Nu hadden we nog een half uur en de laatste aanpassingen waren gedaan. Sommige rowans waren al aan het testen in de grote zaal, terwijl anderen aan het experimenteren waren met staartgewichten.

Toen de vliegers af waren was het alweer kwart voor negen. Daarom zijn sommigen maar gaan vegen en afwassen. Andere Rowans hebben de vlieger nog getest. Toen het negen uur was, werden hier en daar al wat blikjes en flesjes los getrokken. Toen we nog de mededeling kregen dat er nog hout op de aanhanger moest worden gepakt, omdat we de volgende dag naar een fancy fair moesten van een school om de club te promoten, werd dat ook nog even gedaan. Toen het eindelijk allemaal gedaan was hebben we er wat op gedronken!


Vrijdag 27-03-09 Vlieger Maken. Aanwezig: 10 Rowans, 2 begeleiding, 3 onbekend, 1 Te laat!!

Wist u dat?:
- Er een hele lompe en dom in elkaar gemaakte vlieger tussen zit?
- Bas dit keer negen minuten te laat was in plaats van 12?
- De enige vlieger die het deed, alles heeft meegemaakt van een normale vlieger ook meemaakt?
- Dit inhoudt, dat de vlieger is neergestort, in de boom heeft gehangen en heeft gevlogen?

Wat er mis ging:
- De programmavoorbereiding duurde te lang waardoor de tijd voor het vlieger bouwen korter werd!
- Er was maar één nietpistool, waardoor er lang gewacht moest worden op een andere groep!