Weekend 14-15-16 november. Aanwezig 12 rowans, 3 begeleiding, 4 afwezig, 2 te laat

Het was weer zover, het jaarlijkse installatieweekend lag weer voor de deur. Het hele festijn begon op de vrijdagavond als een normale opkomst met een lekker sterk bakje koffie aan't skap.
Het was alleen nog wachten op de begeleiding. Bjorn had zich netjes te laat gemeld met het berichtje dat hij 10 minuten later kwam, dus zoals beloofd kwam hij 10 over 7 het stamhok binnen lopen. Na een kop koffie ingeschonken te hebben voor Bjorn, werd de avond vervolgd met het programma voorbereiden van de karaoke avond. Toen dat allemaal rond was kwam marwin om half 8 binnen lopen. Ook hij had gezegd dat hij een half uur later zou komen. Dus er werd goed aan de afspraken gehouden vanavond.
Toen iedereen binnen was, alles klaar was en de koffie op was gingen we rond de tafel zitten voor een ouderwets hollands potje poker. Natuurlijk werd er weer heerlijk gebluft en veel lol gemaakt. De super nintendo werd ook nog even aan gezet, om er vervolgens Mario  mee te spelen. Dit onder het genot van een grote zak pepernoten gekregen van de verkennerleiding. Ook kwamen er een paar rowans op het idee om een kampvuurtje te gaan maken, maar dit schoot nog niet erg hard op omdat er geen hout was. Dus toen moesten ze met een zaklantaarn het bos in om hout te zoeken.
Toen dat gedaan was is het vuurtje opgebouwd. Na enkele keren te hebben geprobeerd om het normaal aan te steken, zijn we over gegaan op wonderolie. Het vuurt brandde en we hebben daar gezellig zitten kletsen. Het was nu aardig druk in de kampvuurkuil. Ondertussen was in het stamhok nog steeds een groepje zeer fanatiek met de super nintendo bezig. Ook zaten er een paar rowans aan't skap. Later kwamen er een aantal op het idee om naar het restaurant met de grote gele M te gaan en hebben dat toen maar gedaan. Ook werd er aan het einde van de avond nog naar een dvd van het cabaret van Kop spijkers gekeken. Toen midden in de nacht bijna iedereen bij het vuur zat, leek het er op of een paar rowan last hadden van hun ongesteldheid. Want ze gingen midden in de nacht het complete stamhok schoonmaken. Dit gebeurde zo grondig dat zelfs 't skap weer mooi glom. Tegen een uur of 4 was het vuur gedoofd en het stamhok schoon. Dit betekende dat het bedtijd was. We kropen langzaam maar zeker onze fijne warme slaapzakjes in om te gaan slapen, wachtend op een fijne zaterdagochtend.


Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw lieve rowans kom maar gauw. Het was zaterdagochtend en Alex ging samen met Rob het bed wat eerder uit om voor iedereen een lekker eitje te maken. Dit werd natuurlijk gedaan met een kopje koffie vooraf. Na enkele eitjes gebakken te hebben, werd de rest van de rowans ook langzaam wakker. Maar ook zij waren weer springlevend na een goede bak koffie met een lekker warm eitje, geserveerd met stevig vers brood en vele vette sauzen. Tegen een uur of negen kwam de verkennerleiding binnen gestrompeld, zij hadden namelijk hun installatieweekend. Ook de verkennerleiding had wel een lekker eitje verdiend, dus werd er voor hun ook maar een eitje gemaakt. Toen later iedereen zijn eitje op had, bakten Alex en Rob zichzelf ook maar een eitje. Ondertussen was Luc al druk aan het afwassen.
Het was nu een uur of 10 en de sherpa's kwam binnen wandelen. Ze mochten niet eerder komen, omdat de rowans wouden uitslapen en de sherpa's stiekem zelf ook wel. Ondertussen gingen Tom en Alex naar de action om te shoppen . Ze hadden namelijk spullen nodig voor de persoonlijke hygiëne. Tom had namelijk een tandenborstel nodig. En als je dan toch een elektrische ziet staan met 5 extra borstels voor €1.80 dan neem je hem ook gewoon mee. Naast de tandenborstel werd er door de jongens ook nog snoep een schattig vuurwerk gekocht. Vervolgens hebben ze hun shop avontuur vervolg in de Plus supermarkt. Zoals elke rowan zou doen, kocht Alex een fles met ontbijt drank om hem vervolgens in te laten pakken als een wijnfles bij de klantenbalie. Dit gewoon om de aardige mevrouw wat te laten doen. Ze zat toch de hele ochtend niks te doen .  Tegen een uur of 12 werd ons verteld dat we een tocht gingen fietsen! Dit met enkele regels. Je moest van post naar post fietsen die als foto's in het boekje stonden. Het was de bedoeling om de vraag te beantwoorden die boven de foto stond. Je kon de vraag alleen beantwoorden als je er was geweest. Tenzij je Gerwin in je groep hebt, die stage loopt bij Hans Balk. Het weer zat gelukkig mee dus dat was wel fijn. Onder de posten door moest je enkele strikvragen beantwoorden die je als bijlage mee kreeg. Zo moest je de vraag of "een man met de zus van zijn weduwe kon trouwen?" beantwoorden. Dat kan natuurlijk niet, want als het je weduwe is ben je zelf al dood. Zo zaten er nog veel meer van die strikvragen in. De tocht duurde tot een uur of 4, 5. Langzamerhand kwam toen iedereen weer binnen, maar veel moesten al die vragen nog beantwoorden, dus ging iedereen daar mee aan de gang. Het duurde heel lang om sommige antwoorden te vinden en andere kon zelfs helemaal niemand beantwoorden, maar toen eenmaal bijna alles beantwoord was, was het ook zo ongeveer tijd om naar de TAVE te gaan, want die stond natuurlijk ook nog op het programma.
Iedereen werd verdeeld over de auto's en toen konden we dan ook vertrekken. Toen we er bijna waren stopte Diane ineens aan de kant van de weg. Later bleek dat Tom M. misselijk was en moest overgeven. Even later konden we weer op pad en toen waren we er ook snel. Eenmaal binnen kwam eerst sinterklaas nog even langs om een paar cadeautjes uit te delen en een paar gedichten voor te lezen. Zo was er ook een gedicht voor Marwin en de rest van de rowans en sherpa's (dat gedicht is inmiddels pleite). Toen sinterklaas even later weer weg was kon de bbq beginnen. Al snel stonden veel mensen rond de grote bakplaat vlees te bakken. Maar al snel was duidelijk dat er te weinig vet op de plaat lag, dus werd er een fles gehaald. Maar daarna lag er nog te weinig en ze wilden er niet meer op gooien. Dat was wel een beetje jammer. Later werd het minder druk bij de bbq, omdat het vuur eronder bijna uit was. Toen hebben een aantal rowans van ons er maar snel weer hout ingegooid en het vuur weer aangewapperd. Daarna ging het bakken weer beter en was het ook nog rustig. Later gingen er steeds meer bij het vuur zitten in de kampvuurkuil, maar dat vuur was niet zo heel warm. Dus hebben een aantal rowans van ons even al het hout dat er lag erop gegooid om er een beetje een fatsoenlijk vuurtje van te maken.
Zo liep de avond toch nog goed af. Nadat alle buikjes rondgegeten waren, bliezen we moe maar voldaan de aftocht. Op de blokhut hebben we nog even nagepraat en toen zijn we ons nest ingedoken.


Op zondag zijn we weer begonnen met een uitstekend eitje. Die hebben we snel achter de kiezen gestouwd, want het was tijd om enkele rowans te installeren. Dat hebben we uitgebreid gedaan met een nieuwe rowan-wet. Alex heeft de wet even snel in leven geroepen. (De wet is niet pleite, maar wordt hier ook niet getoond.) Na het installeren zijn we gaan barbecueen met het vlees dat over was van de Tave. Natuurlijk was dat wederom goed. Na het barbecueen werd er nog snel even opgeruimd en schoongemaakt. Toen kwam er al een einde aan een zeer geslaagd kamp. (We hebben natuurlijk nog even nagezeten.)


Wist u dat?
  • Pokeren bij de rowans nog steeds niet eerlijk gaat?
  • Een eitje in de ochtend heel goed smaakt met extra veel vet en saus?
  • De mensen bij FC Twente het niet op prijs stellen als er vuurwerk word afgestoken voor het stadion?
  • We daarom het vuurwerk maar goed afschermden?
  • De Tave geslaagd was?
  • Je van Cola een Cola pens krijgt?
  • Het installeren voor de nieuwe aanwinst geslaagd ging?
  • Het installeren voor het oude interieur minder geslaagd was?
  • Dit kamp harstikke geslaagd ging?