Vrijdag 13 Februari 2009 Aanwezig: 16 Rowans, 3 Begeleiding, 1 afwezig, 0 te laat.

Het begon deze vrijdag iets eerder als normaal, want Bjorn en Rob kwamen wat eerder naar de blokhut om alvast enkele spullen bij elkaar te zoeken voor de sterkste rowan verkiezing, want dat was wat we gingen doen.
Ze waren er rond 5 over half 7 en ze dachten dat ze wel redelijk vroeg waren, maar het duurde nog geen 5 minuten of de eerste andere rowans kwamen al binnen. Dus zijn we samen nog maar wat spullen gaan zoeken en klaarzetten. Alex maakte ook snel nog even een scorelijst, want die was hij vergeten mee te nemen.

Toen was het wel 7 uur en gingen we dus aan de koffie, terwijl we het programma  voor de komende 2 weken gingen voorbereiden. Maar toen de koffie eenmaal ingeschonken was kwam Bjorn nog eerst even met een opmerking: de mensen die de week ervoor een stukje hadden geschreven moesten dat stukje nog wel uittypen en inleveren, zodat die op internet gezet kan worden. Daarna gingen we eerst nog even na of alles voor volgende week, het darttoernooi, geregeld was. Er werd nog even rondgevraagd wie allemaal pijlen en borden had en toen was het geregeld. De week daarna gaan we bowlen en aangezien Alex dat moet regelen zou hij wel even naar yip's bellen. Maar later bleek dat we geen nummer hebben, dus dat gaat hij nog even doen. Dat was nu ook geregeld, dus we konden eindelijk beginnen aan ons programma: de sterkste rowan competitie.

Het begon met op de kop in de boom gaan hangen. Het is dan de bedoeling dat je dan als een soort van koala met je hoofd naar beneden om een boomstam gaat hangen. Rens was de eerste die het probeerde, maar de boom waarin hij het probeerde was niet zo goed, dus gingen we naar een andere boom. Daar probeerde Rens het weer, maar weer wilde het hem niet goed lukken. Dus probeerde Rob het maar eens. Hij pakte de boom vast en ging zonder veel moeite op de kop hangen, hij had zijn punten binnen. Daarna probeerde Rens het weer en toen lukte het hem wel. Daarna ging de rest ook nog, sommigen haalden het wel een sommigen wilde het ook helemaal niet lukken.

Toen dat eindelijk klaar was gingen we verder met spijkerbroek hangen. Dat ging bij de meesten wel goed, alleen sommigen hadden een beetje last dat de broek iets omlaag ging, terwijl Bjorn het touw vast had... Heel raar is dat. Daarna gingen we verder met A4-tje werpen. De eersten die het probeerden vouwden een vliegtuigje, maar dat was niet zo'n groot succes. Later werd duidelijk dat je met een prop veel verder kunt gooien. En als je er op kauwt en hem dus goed nat maakt kun je er zelfs nog verder en harder mee gooien. Toen dat eenmaal gebeurd was gingen we verder met bierviltje gooien. Dat ging bij veel mensen niet zo heel goed, de techniek was nog niet goed genoeg verfijnd. Veel bierviltjes verdwenen tegen het plafond (we zaten in de grote zaal) of tegen de grond. Maar toch lukte het een enkeling om het bierviltje straks tegen de muur aan de andere kant van de grote zaal te gooien, wat opzich een best goede prestatie is.

Daarna gingen we spijker slaan. De bedoeling was om een spijker binnen 9 slagen, om nog 1 punt te krijgen, in een boomstam te slaan. Echter, de hamer was hol. Dit resulteerde in een hogere moeilijksheidsgraad. Uiteindelijk kreeg niemand hier punten voor, maar er is wel veel gelachen. Nu we toch met hout bezig waren, gingen we door naar het volgende onderdeel. Dit was plakjes-zagen. Je moest zo snel mogelijk, binnen 18 seconden om nog 1 punt te krijgen, een plakje afzagen. Hier was Gerwin het beste in. Als laatste deden we nog een rondje veer werpen. De bedoeling van dit spel was, om een ganzenveer zo ver mogelijk weg te gooien. Het mooie van zo'n veer is, dat hoe harder je hem weggooit, hoe verder hij achter je neer kwam. Helaas wisten enkele rowans dit maar en de rest niet. Ook bij dit onderdeel had niemand punten binnengehaald op 1 rowan na.

Toen alles zo ver was, waren we vergeten om nog paal te werpen. Dus dit hebben we ook maar gedaan. Je moest een paal, zo recht mogelijk met een soort van salto weggooien. Dit was de techniek die we op de Highland-games hadden geleerd. Hier kreeg iedereen de volle 5 punten, op Tom en Dennis na. Die slaagden er niet in om de paal op de juiste manier weg te gooien. Na alles opgeruimd te hebben, werd de score geteld en het stamhok aangeveegd.

Toen alles klaar was, riep Bjorn alle rowans bij elkaar om de uitslag bekende te maken. Hij begon onderaan, om de spanning erin te houden. Eenmaal bij de derde aangekomen, werd het super spannend. De tweede plaats was gedeeld. Want willem en ?? hadden evenveel punten behaald. Toen er nog maar 1 over was, was het ook al bekend wie de winnaar van de avond was. Dit was Alex. Maar met in ons achterhoofd "Wie schrijft, die blijft" (Bjorn 13:02). Toen de zeer passende, waarvan je je echt afvraagd of zulke dingen nog worden gemaakt, prijs werd uitgereikt en opgeplakt, gingen we lekker aan een (malt)biertje!


Wist u dat:
  • Tom het paal werpen niet helemaal snapte?
  • Tom het paal werpen niet helemaal snapte omdat het hem niet is uitgelegd?
  • Diane zich helemaal kapot lachte toen de eerste op de kop in de boom hing?
  • De rowanmuur steeds voller wordt door al die prijzen?
  • De prijs zeer toepasselijk is?
  • De troffee dezelfde avond nog kapot ging?
  • Diane hem daarom gaat lijmen?

Wat er mis ging:
  • Niemand had een fototoestel bij zich, dus er zijn geen foto's gemaakt.
  • Er kon geen boomstam geregeld worden, waardoor het spijker slaan niet ging zoals het hoorde te gaan.