Vandaag hebben we bij de Rowans kookles gehad. Na het grootte succes van de vorige kookles (het broodje ei) hebben we chef Stef weer uitgenodigd maar nu voor een perfect broodje hamburger. We hadden het goede voornemen om een kwartier eerder te komen om alles klaar te zetten. We waren er inderdaad eerder maar we vonden een kopje koffie belangrijker dan de spullen klaarzetten dus liet dit nog even op zich wachten.

Na het tweede kopje koffie gingen we toch maar eens alle spullen klaarzetten. Alles moest uit de kampkist komen maar omdat onze aanhanger een rotzooi is koste het wat moeite om deze eruit te halen. Na lang worstelen was hij er eindelijk uit, maar er zat minder in dan gehoopt dus moesten we de sherpa kist hebben. Deze zat nog verder achter in de aanhanger maar uiteindelijk hadden we hem en konden we alles klaarzetten. Stef had ondertussen al zijn spullen al klaar gezet en de barbecue aangestoken.

 

Toen we allemaal klaar waren en klaarstonden kon Stef beginnen. Hij had die dag vrij genomen en was al druk bezig geweest met voorbereiden. Zo had hij brood gebakken, het vlees alvast bereid en saus gemaakt. Hij begon met mini-hamburgers bakken terwijl hij uitlegde wat hij aan het doen was.

Toen we die hadden geproefd (ow trouwens, die was echt goed) konden we beginnen aan onze eigen hamburger. We konden veel verschillende dingen maken. Zo konden we kiezen om verschillende enge gezonde dingen door het vlees te mengen, er waren veel soorten kruiden, we konden een er een eitje bij bakken en we konden het vlees in de pan of op de barbecue leggen. Met andere woorden, keuze zat. Zo zijn we ruim 2 uur druk bezig geweest met het bakken en het opeten van de hamburgers.

Na het opeten zijn we snel begonnen met het afwassen en konden we uitbuiken

Wist u dat:

  • Je blijkbaar handen moet wassen voor het koken?
  • De hamburger met ei echt heul lekker was?
  • De rowans alleen allemaal druk zijn als het om eten gaat?
  • De gerookte paprikapoeder niet voor 20 cent te koop was?
  • Ook al heb je een latex handschoen aan, je kan je nog steeds in je vingers snijden?
  • We alleen linkshandige handschoenen hadden?
  • Nazouten heel belangrijk is!