Zaterdag 30 Oktober was het weer zover. De explorers gingen op TAVE! Wegens een overdaad aan activiteiten had de WAVE-organisatie dit jaar weer een TAVE georganiseerd, en wel bij de stoevelaarsgroep in Goor. 

Een belangrijk onderdeel, zo werd ons te verstaan gegeven, was de zeepkistenrace. We hebben 2 zeepkisten gebouwd; één van een pallet en één van een magazijnwagentje. Normaliter ga je bij een zeepkistenrace van een schans af en probeer je zo ver mogelijk te komen. Daarom waren er ook zeepkisten gebouwd voor dat doel. De organisatie had echter een wedstrijd georganiseerd waarbij het de bedoeling was de zeepkist te duwen over een parcours. Helaas voor ons was de finish in de leemkuil bij de blokhut aldaar. Na een zeer zware strijd standden beide zeepkisten met schade aan de finish. Het magazijnwagentje mag terug naar waar hij vandaan komt; het oude ijzer. De pallet wordt opgelapt voor de zeepkistenrace van scouting Delden in augustus volgend jaar.

Na de zeepkistenrace had de organisatie enkele uitdaagspelletjes op het programma staan. Er was een wedstrijd armpje drukken, een luchtkussen met een soort kussengevecht en een rodeostier. Rob en Alex waren aardig aan elkaar gewaagd met het armpje drukken, Gerwin kon het van Rob niet winnen op het luchtkussen en Alex maakte een sterke indruk op de stier.

Na de spelletjes werd het tijd voor de barbecue. De overige deelnemers van onze groep waren inmiddels gearriveerd, en hadden de statafel meegenomen. Nadat deze was geinstalleerd, togen we naar de kolenbakken met het kippengaas, om die eens flink met vlees te vullen. Wederom was onze groep weer zeer nadrukkelijk aanwezig bij het barbecueen; zoals gewoonlijk was iedereen allang in de feesttent, terwijl wij nog aan het bakken waren.

Na de barbecue was het tijd voor het feest in de tent en het kampvuur in de kampvuurkuil. In de tent werd gedanst en gesjanst, terwijl in de kampvuurkuil weer een discussie ontstond over de gewenste grootte van het vuur.

Om 12 uur was iedereen voldaan en moegestreden bliezen we de aftocht. De return zal op onze blokhut zijn, maar het is de vraag wanneer. Wederom was dit een leuke TAVE, en we bedanken hierbij de organisatie!!

De Rowans

P.S. Houd dit stuk in de gaten voor een filmpje van de activiteiten.