Het was weer zo ver! De bevers gingen een weekend kamperen met de leiding. Dit jaar gingen alle bevers mee namelijk Arjan, Danielle, Damian, Kim, Lucas, Sanne, Twan en Yorrit. Voor Danielle was het nog maar de tweede keer dat ze bij de bevers kwam kijken en om dan meteen op kamp te mogen was helemaal mooi.

Het begon allemaal zaterdagmorgen toen de bevers, sommige nog met een half slapend gezicht, op de blokhut kwamen. Beladen met grote tassen liepen ze de kleine zaal in om de bagage weg te leggen. Vervolgens werd er geopend, maar wel nadat ze allemaal goed afscheid hadden genomen van de papa’s en mama’s.

Na het openen mochten de bevers even lekker vrij spelen. Zo kreeg de leiding namelijk tijd om een grote estafette baan op te zetten. Dit parcours bestond uit het rennen om de kampvuurkuil, klimmen over een net, kruipen onder stoelen, rondjes draaien om een pion en tijgeren onder een bank. Toen het afgelopen was bleek dat we erg snelle doch dorstige bevers hadden. Daarom besloten we om lekker wat te gaan drinken. Na nog wat lekker gespeeld te hebben was het tijd om wat te gaan eten. De leiding had voor een goede maaltijd gezorgd en omdat het mooi weer was, wat we het hele weekend eigenlijk wel hadden, gingen we lekker buiten eten. Een voorwaarde was wel dat elke bever minimaal een hartig broodje moest eten. Als leiding keken we hier tegen op, omdat de bevers meestal alleen maar zoet broodbeleg willen hebben. Maar zo verrast als we waren, waren de zoete verpakkingen nog vrijwel helemaal vol en was al het vlees en ruim een kilo kaas helemaal opgemaakt!

Na de lunch zijn de bevers  samen met Keet Kleur en de vader van Professor Plof naar de kinderboerderij vertrokken. Zo konden ondertussen Professor Plof zelf met Bas Bos naar de scoutinggroep Hendrik Hudson rijden om de bagage uit te laden. Hier gingen we namelijk slapen.

Toen ook de bagage uitgeladen was kwamen we erachter dat de kinderboerderij gesloten was die dag. Dit mocht de pret echter niet bederven en dus gingen we lekker spelen in het grote bos ernaast. In dat bos was ook een speeltuin waar je goed in kon klimmen en klauteren, dit werd dan ook volop gedaan. Nadat we het bos goed bekeken hadden, kwamen de bevers op het idee om verstoppertje te gaan spelen. Na even gespeeld te hebben kwamen we erachter dat onze rode uniformen heel erg opvallen in het bos en dat maakte het nog moeilijker om een goede verstopplek te zoeken. Ook werden er mooie hutten gebouwd. De hut van Twan en Yorrit had zelfs twee slaapkamers en een keuken. Na wat drinken en een snoepje vertrokken we richting de blokhut waar we die nacht zouden gaan overnachten.

Daar aangekomen mochten de bevers het gigantische speelveld verkennen en daar goed gebruik van maken. De leiding had de spellenkist al opengezet en daar waren de bevers ook lekker zoet mee. Nadat we lekker gespeeld hadden konden we aanschuiven aan tafel en smullen van de overheerlijke maaltijd van Keet Kleur.

Na het eten gingen Professor Plof en Bas Bos naar de videotheek om films te huren voor in de avond.  Ondertussen hadden de bevers hun toetje opgegeten, de tanden gepoetst, pyjama’s aangetrokken en de slaapplek ingericht. Toen de leiding terug kwam met de films, mochten ze zelf kiezen welke ze wouden zien. Uiteindelijk was het Wall-E geworden. Het was laat genoeg en de bevers vielen een voor een in slaap, zodat ze de volgende morgen vol energie zaten.

De volgende morgen had Keet Kleur wat spelletjes en tekenspullen gepakt zodat de vroege vogels lekker konden spelen of tekenen. Toen de rest van de leiding ook uit bed was gekomen werd het ontbijt klaar gezet. Na het ontbijt zijn de bevers allemaal buiten gaan spelen en ondertussen was de leiding bezig met het opruimen. Professor Plof ging met een groot waterpistool buiten bij de bevers kijken. De bevers probeerden met een aantal het pistool af te pakken, zonder dat ze nat zouden worden. Uiteindelijk is het gelukt het waterpistool af te pakken, maar ze zijn niet droog gebleven. Bas Bos kwam later ook naar buiten met een voetbal. Er werden op het veld 2 goals gemaakt en het was de bevers tegen de leiding. Tijdens het voetballen ging Professor Plof bezig met het maken van de lunch. Samen met 1 van de jongens die geen zin had om te voetballen was Professor plof bezig in de keuken.

Aan het begin van de middag is Keet Kleur naar huis gegaan, omdat ze een belangrijke toneel opvoering had. Een van de welpenleiding , Bagheera, heeft het toen van Keet overgenomen. Na een tijd voetballen werden de tafels klaargezet en kon er lekker gegeten worden. Professor Plof had lekkere tomatensoep en broodjes hamburgers gemaakt. Nadat iedereen vol zat, mochten ze hun bord opruimen en weer verder spelen. Er waren een aantal bezig met het bouwen van een hut, een paar waren op een grote bult zand aan het spelen en de rest was druk met voetballen. De tijd ging snel want de eerste ouders verschenen al weer om de kinderen op te halen. De bagage werd bij elkaar gezocht en in de auto gedaan. Nadat de kinderen waren uitgespeeld en hun ouders hadden opgemerkt, gingen ze vermoeid maar zeer voldaan weer naar huis.

Al met al een super geslaagd kamp en we kunnen niet wachten tot het zomerkamp!

Groetjes,

De beverleiding!

Professor Plof
Keet Kleur
Bas Bos