Zaterdag 21 juli was het zover: zomerkamp 2012. Dit jaar gingen er 8 kinderen mee: Gideon, Teun, Luuk, Lisa, Amy, Mirascha, Lucas en Milan.

Tijdens de kampopening kwam Bas Bos (een van de beverleiding) heel erg verdrietig de grote zaal binnen. Hij vertelde dat hij over twee dagen ging trouwen, maar zijn vrouw was opeens verdwenen. Hij had het hele bos in de buurt waar hij woont doorgezocht, maar ze was nergens te bekennen. Bas Bos vroeg of de Bevers hem wilden helpen. Dit wilden wij natuurlijk wel.

We zijn met auto's naar het huis van Bas Bos gegaan. Dit was wel een stuk rijden, want Bas Bos woont in Hotsjietonia. Daar aangekomen zijn we gaan zoeken. Maar, we konden haar nergens vinden. Bas Bos heeft voorgesteld om te blijven slapen en morgen verder te zoeken.

De volgende dag vertelde Bas Bos dat als het donker is altijd een kruidenvrouwtje in het bos zit, misschien zou het een idee zijn om daar heen te gaan en te vragen of ze zijn vrouw heeft gezien. Dit vonden we een goed idee. Omdat ze pas ‘s avonds (in het donker) komt, zijn we gezellig met z'n allen naar Kids City gegaan. Daar zijn we de hele middag lekker aan het klimmen en klauteren geweest.

Toen we op het punt stonden om weer terug te gaan na het huis van Bas Bos, werden we tegengehouden door een medewerker van Kids City. Ze vertelde dat ze een brief van de piraat had gekregen voor de Bevers. We maakten de brief open, maar er stond geheimtaal op. Dit konden we natuurlijk niet lezen. We hebben de brief meegenomen, misschien kan het kruidenvrouwtje in het bos dit wel lezen?

Na het avond zijn we naar buiten gegaan, omdat het donder was. We zijn het bos ingegaan om het kruidenvrouwtje te zoeken. Na een tijd lang zoeken hebben we haar uiteindelijk gevonden, heel ver in het bos. We hebben het hele verhaal aan het kruidenvrouwtje verteld. Het kruidenvrouwtje vertelde dat ze speciale thee had die we moesten drinken om krachten te krijgen, waardoor ze beter konden zoeken. Ze kon het geheimschrift op de brief helaas niet lezen, maar gelukkig had ze nog een blaadje voor ons waar op stond wat de betekenis was van elk teken.

We zijn terug gegaan naar het huis van Bas Bos. Hier hebben we het geheimschrift kunnen ontcijferen. In de brief stond:
diep in het bos,
op een open plek,
bij een grote boom,
in de ochtend.

We wisten het meteen: dit was een aanwijzing waar we de vrouw van Bas Bos kunnen vinden! Een aantal Bevers hebben een plattegrond gemaakt van het bos, zodat we dit konden gebruiken bij het zoeken. We wilden meteen gaan zoeken, maar er stond bij ‘in de ochtend'. We hebben besloten om snel te gaan slapen en de volgende ochtend zo vroeg mogelijk te gaan zoeken.

's Morgens hebben we in het bos gezocht, maar we konden de vrouw niet vinden. Bas Bos heeft voorgesteld om later weer te zoeken, want misschien is het nog te vroeg. Bas Bos had nog hulp nodig om alles voor de bruiloft te regelen, want vandaag was de grote dag! We hebben Bas Bos geholpen met van alles, slingers ophangen, stoelen klaarzetten, ringen uitzoeken, taart snijden, en nog veel meer.
Toen alles klaar was zijn we weer verder gaan zoeken.

Uiteindelijk, Heel diep in het bos, bij een grote boom hebben we haar gevonden!
Bas Bos was ons heel dankbaar! De bruiloft is meteen begonnen. We mochten hier natuurlijk allemaal bij aanwezig zijn. Het was een heel groot feest! Na het feest zijn Bas Bos en zijn vrouw op huwelijksreis gegaan. Wij hebben de laatste spullen opgeruimd en zijn terug gegaan naar de blokhut. Hier stonden de ouders om ons op te halen.
Het was een zeer leuk en geslaagd kamp!

Groetjes de Bevers