Vandaag was het feest in het dorp Hotsjitonia, want er zijn twee bevers jarig geweest en Sterre Stroom was ook jarig.

We begonnen de opkomst zoals gewoonlijk met openen. Na het leuke beverlied gezongen te hebben en de vlag gehesen te hebben gingen we naar de kleine zaal. Daar vertelde Keet Kleur dat Sterre Stroom jarig is geweest. Ook zijn Bryan en Milan jarig geweest. Professor Plof stelde voor om voor de jarigen te gaan zingen? Waarop de Bevers in koor riepen: ‘Jaaaaaaaa!’ We hebben hééél hard voor de jarigen gezongen.

 

Na het zingen zagen de Bevers dat de tafel hellemaal vol stond met spulletjes zoals: bloem, melk, cakevormpjes, eieren en nog veel meer. Sterre Stroom vroeg aan de Bevers wat we hiervan konden maken? Na even denken zeiden ze: ‘We gaan cakejes bakken!’We hebben met z’n allen het deeg gemaakt door alle ingrediënten in een bak te doen en goed te roeren. Daar waren we na een tijdje mee klaar, omdat het al best laat was hebben Keet, Plof en Sterre de cakevormpjes gevuld met het deeg. De vormpjes zijn daarna de oven in gegaan. Terwijl de cakejes warm in de oven groet en lekker aan het worden werden, wouden we een spel gaan doen, maar Keet was al haar spullen kwijt geraakt in Hotsjitonia. Ze heeft de Bevers gevraagd om haar in de tussen tijd te helpen met de spullen terug te vinden. Keet wilde ook nog alles op kleur gesorteerd hebben. Keet heeft daarom de Bevers in drie groepen verdeeld. Elke groep kreeg een kleur. De drie groepen moesten rond de blokhut verschillende voorwerpen zoeken in de kleur die ze waren en terug brengen in de grote zaal. Groepje Oranje ging als een speer en heeft gewonnen!

Toen alle spullen weer terug waren en Keet de Bevers heeft bedankt, waren de cakejes ook klaar. We hebben de cakejes versierd met hagelslag en andere lekkere dingen. De cakejes zijn erg lekker en mooi geworden. Er waren zelfs zoveel cakejes dat iedere Bever er twee mocht! Jammer genoeg ging de tijd zo snel dat de opkomst al weer afgelopen was, dus gingen we naar de vlaggenmast. Daar mocht Bryan trakteren hij trakteerde op mars, dat was erg lekker. Na de cakejes van Sterre en de mars van Bryan had de leiding erge buikpijn, dus toen zei Milan: ‘Dan trakteer ik volgende week wel!’

Groetjes,
de Bevers