Op 9 en 10 februari was het weer zover: Beverweekend! Dit jaar stond het weekend in het teken van indianen. Tijdens de opkomsten was er al geknutseld en zo had iedereen een masker van papier maché gemaakt en een indianentooi van papier.

Tegen 10 uur kwamen de eerste bevertjes eraan. Allemaal met papa, mama en een hele grote tas, soms wel 2. De leiding had alvast de tipi's opgezet en samen met de bevers werd er eerst geopend door de vlag te hijsen. Janneke mocht de vlag hijsen deze keer. We hadden zelfs een gast bever. Robert, die eigenlijk al een welp is, wilde graag mee doen met openen. Hij bracht met zijn ouders zijn zusje naar de blokhut.

Nadat de ouders vertrokken waren heeft de leiding samen met de bevers de bedden opgemaakt. Iedereen liet vol trots zijn of haar knuffel zien en de tipi's werden verder aangekleed. Nadat dit gebeurt was pakten we onze zwemspullen en vertrokken we met 3 auto's richting zwembad. Tijdens het omkleden bleek dat Ivo geen zwembroek in zn tas had zitten! Gelukkig werd dit handig opgelost door een leenzwembroek. Eerst gingen we met zn allen naar het aparte bad met ondiep water. Hier stonden 2 hele leuke glijbanen en Marleen en Chantal moesten die natuurlijk uitproberen ;) Helaas mocht dit niet van de badmeester :( Sommige bevers hadden het snel gezien in het ondiepe bad en wilden de duikplank en de glijbanen uitproberen. De groepen werd in tweeën gesplitst. Tegen kwart voor 1 werd er weer verzameld bij het ondiepe bad en gingen we onze lunchpakketjes opeten. Nadat de magen goed gevuld waren gingen we met z'n allen naar de glijbanen. Wat een pret! Iedereen vermaakte zich opperbest en toen we om kwart voor 2 het water uitmoesten was nog lang niet iedereen moe. Onder de douche zag het groen van de shampoo die Marleen had meegebracht. Toen iedereen weer schoon was, gingen we snel afdrogen en omkleden en naar de parkeerplaats. Henny kwam al aanrijden, alleen moesten we nog wachten op Peter.

Om 15u waren we weer terug op de blokhut, de kinderen hadden het erg naar hun zin gehad in het zwembad. Janneke begon alvast het beslag te maken voor de pannenkoeken, die we die avond zouden eten. Iris heeft samen met de kinderen de zwemspullen uitgespoeld onder de kraan, dit was een lekkere natte boel. Toen alles uitgespoeld en opgehangen was, gingen Marleen en Iris samen met de kinderen de regendans oefenen en uitvoeren. De vorige opkomst hadden de Bevers hoofdtooien gemaakt, die hadden ze natuurlijk op toen ze de regendans deden.

Van het zwemmen en het dansen kregen de Bevers erg honger, ze hadden trek in PANNENKOEKEN!! Samen hebben we de tafel gedekt en lekker gesmuld van de pannenkoeken. Toen de buikjes vol waren, moest er natuurlijk worden opgeruimd en afgewassen. De taken waren verdeeld. Drie Bevers en Diane gingen afwassen, de rest hielp mee afruimen. Nadat alles klaar was, mochten de kinderen nog even lekker voor zich zelf spelen. De leiding had een grote spelletjes box gepakt, waar de kinderen zich wel mee vermaakten. Natuurlijk was de leiding er wel bij om een oogje in het zeil te houden. Om toch ook wat vitamientjes binnen te krijgen, kregen ze ook nog een lekkere grote appel.

Om 18.30u hadden we alle kinderen weer bij elkaar geroepen om in het stamhok de film Pocahontas te kijken. De film was spannend, ze kregen lekker wat chipjes en drinken. Toen de film was afgelopen, gingen alle kinderen zich klaar maken om naar bed te gaan. De kinderen waren door het dolle heen, zo spannend vonden ze het om te gaan slapen op de blokhut. Iedereen lag in bed, sommige wilden een nachtkusje en sommige niet. We hadden afgesproken dat ze nog wel even mochten kletsen en schijnen met hun zaklantaarn. Na enkele minuten is de leiding weer gaan kijken en heeft het licht uit gedaan. De Bevers waren moe en sliepen redelijk snel.

Volgende ochtend waren de kinderen heel vroeg wakker, de eerste stond om 5u al aan ons bed. Ook al hadden we afgesproken dat ze ons pas mochten wekken totdat de wekker ging. De kinderen hadden ook al lang geslapen. Toen iedereen uit de veren was, hebben we ontbeten. De kinderen hebben natuurlijk eerst meegeholpen om de tafel te dekken. Er werd goed gegeten, ze hadden trek.

Om 11u begon de installatie. De jongens en de leiding moesten geïnstalleerd worden. Peter deed het officiële gedeelte. Ouders en familie waren uitgenodigd om de installatie bij te wonen. Een voor een kwamen de nog niet geinstalleerde bevers naar voren en werden geïnstalleerd. “Hiep Hiep hoera, ik ben zo blij want ik hoor er nu ook bij”. Peter spelde de insignes op de bevertrui en deed een scouting das om. Dit ritueel gebeurde ook bij de leiding, want die waren ook allemaal nog niet geinstalleerd. Na het installeren, namen de ouders de slaap spullen alvast mee naar huis.

 installatie

Om 13u gingen we nog een broodje met knakworst bij de kampvuurkuil eten, daarna hebben we nog een geheugenspel met voorwerpen gedaan. Dit was een succes, want ze waren allemaal heel fanatiek. Daarna hebben we omdat het zulk mooi weer was nog even een rondje door het bos gelopen en daar kwamen we nog een geheime plek tegen. Er stonden 2 stoeltjes en het was er heel erg warm, alsof het zomer was. Als afsluiting heeft iedereen nog een appeltje gehad en hebben we gesloten zoals we dat bij elke opkomst dat doen. Om 16u werden de kinderen weer opgehaald door hun ouders.

Het was een zeer geslaagd weekend, volgend jaar weer!

De Beverleiding.