Zaterdag 12 juni was het dan zover, Beverkamp 2010! In alle vroegte werd er zaterdag ochtend verzameld achter het trein station in Hengelo. Nadat alle bevers compleet waren, gingen we op weg naar de trein om naar Amersfoort te gaan. Alle papa's en mama's stonden op het perron om ons uit te zwaaien.

In het begin was het nog heel erg druk in de trein. Maar vlak voor Almelo wist de conducteur ons te vertellen dat we verder naar voren moesten in de trein. In Almelo zijn we toen snel uitgestapt en naar voren gelopen. Daar konden we allemaal bij elkaar zitten en kon het feest beginnen. De leiding had tekenspullen en spelletjes meegenomen om onderweg te spelen. Ook kregen we een pakje drinken en een lekker snoepje.

Eenmaal in Amersfoort aangekomen gingen we met de bus op weg naar de dierentuin. Hier was namelijk de Bever-Doe-Dag. Overal waren allemaal bevers uit heel Nederland. Het was een grote rode massa!

Eerst hebben we lekker door de dierentuin gelopen, om te kijken naar alle dieren. Tussen door konden we verschillende spelletjes doen zoals in een opblaasboom klimmen en bananenplukken en over een grote stormbaan rennen. Ook hebben we nog lekker in alle speeltuinen gespeeld en onze weg gezocht in een doolhof.

De tijd ging zo snel voorbij, dat de leiding ons alweer uit de speeltuin kwam halen om terug richting de bus te gaan. Op het station in Amersfoort hebben we een lekker patatje gegeten en sap gedronken. Toen de patatjes eenmaal op waren gingen we weer met de trein terug naar Hengelo. Alle bevers waren al heel erg moe en er waren er zelfs een paar die al snel sliepen toen we in de trein zaten. De tijd in de trein vloog voorbij en al gauw riep de conducteur om dat we weer in Hengelo waren.

Daar stonden 2 busjes klaar om ons naar de blokhut te brengen. Deze was aan de andere kant van Hengelo. Daar hebben we snel onze bedden opgemaakt en nog wat gespeeld. Toen gingen we allemaal wassen en in onze bedden liggen om nog een film te kijken. Dit was de film Alvin en de Chipmunks. Een voor een vielen de bevers in slaap en dat was natuurlijk ook niet zo gek na een hele dag spelen in de speeltuin.

De volgende ochtend waren we dan ook niet al te vroeg wakker. Toen we allemaal aangekleed waren hebben we ontbeten met gebakken ei en spek. Dat vonden de meesten wel erg lekker. Na het eten hebben we de bedden opgeruimd en de spullen ingepakt. Daarna mochten we even lekker spelen buiten, want het was heel mooi weer.

Al snel kwamen Alex en Marleen vragen of we naar binnen kwamen. Op tafel stond allemaal verf klaar voor het maken van een Vaderdag cadeau. Wat dat was is nog een verassing voor de vaders...! Toen we hier mee klaar waren was het alweer tijd voor het middag eten. Groentesoep met letters en cijfers en een broodje knakworst. Dat ging er allemaal wel in als je de hele dag buiten bent.

Na de afwas gingen we ook nog een speurtocht doen. Overal op het terrein waren aanwijzingen verstopt naar verschillende spelletjes. Twister, Mikado, Jenga en nog veel meer verschillende dingen hebben we gedaan. Alle groepjes waren net klaar, toen de eerste papa's en mama's alweer aankwamen. Na nog een kopje koffie, beker ranja en een koekje gingen we alweer naar huis. We kregen van de leiding allemaal nog een insigne van de Bever-Doe-Dag voor op onze blouse of trui en toen was het echt afgelopen.

Bedankt voor het leuke kamp Bevers!