Dit jaar zijn de bevers op reis geweest naar Hawaï. Zaterdagochtend tijdens de kamp opening moest daar nog wel een kleine test voor gedaan worden, als iedereen kon limbodansen, dan mochten we ook echt naar Hawaï komen! Er was een sherpa die al eens op het mooie zonnige eiland was geweest en die heeft voor gedaan hoe het moest. Daarna mochten de bevers het proberen en ze konden het allemaal! Zelfs de leiding kon het! Toen kon de reis beginnen naar de Hawaïaanse stad Almelo.

Eenmaal daar aangekomen was de blokhut beheerder er nog niet, dus hebben we eerst een stukje door het bos gelopen. Toen we terug kwamen hadden de mensen die meereden en Marlies de spullen allemaal al naar binnen gebracht. Toen hebben we eerst met z’n allen wat gedronken en zijn we gaan openen. Na het openen hebben we de bedden op gemaakt en zijn we gaan eten. Bij elke stoel hing een bloemenkrans die we mochten houden. Na het eten hebben we lekker buiten gespeeld, maar toen begon het ineens een beetje te regenen dus zijn we binnen gaan tekenen. Na een klein uurtje konden we weer naar buiten. Op het terrein was een schommel en een klimrek waar we ons heerlijk konden vermaken. De tijd vloog voorbij en het was al snel weer tijd om te gaan eten. Na het eten hebben Arjan en Marleen nog een kampvuur gemaakt. Daar kregen we nog een zakje met popcorn en een beker ranja. Toen we dat allemaal op hadden gingen we de pyjama aandoen en naar bed.

Zondag waren de meeste bevers al vroeg wakker, maar pas als ze muziek uit de radio hoorden mochten ze de leiding wakker maken. En dat deden ze ook van harte! Na het ontbijt gingen Janneke en de bevers samen het zwembadje oppompen omdat het heel mooi weer zou worden. Toen het zwembad was opgepompt moest hij nog gevuld worden met water. Dus mochten alle bevers helpen met emmers water naar het badje brengen. Dat was nog best zwaar en je moest goed uitkijken waar je liep want anders kreeg je het water over je heen! Na het vullen waren we dan ook allemaal toe aan een lekkere beker ranja en een koekje. En er was ineens een nieuw iemand in de kring komen zitten. Een meisje met allemaal gekleurde kleren aan. Het was Dewy, een Hawaiaanse danseres. Ze kwam ons leren hoe ze op Hawaï dansen, dus werd er muziek opgezet en gingen we allemaal in een grote kring staan. We begonnen met wat makkelijke bewegingen, maar ze werden steeds een beetje moeilijker. Daarna mocht er omstebeurt een bever in het midden komen staan die we na gingen doen. Na het dansen gingen we eten en werd een beetje geruzied over wie naast Dewy mocht zitten, want dat wilde iedereen natuurlijk heel graag. Na het eten gingen we naar de kinderboerderij en de speeltuin. Bij de kinderboerderij kregen we allemaal een klein bakje met eten voor de geitjes om ze te voeren, wat hadden die dieren een honger! Na nog even heerlijk te hebben gespeeld in de speeltuin gingen we weer terug naar de blokhut om pannenkoeken te gaan eten! Marleen had een hele grote stapel pannenkoeken gebakken en daar hebben we lekker van gesmuld. Na het eten en de afwas was het alweer tijd voor een kampvuurtje. We zaten allemaal bij het kampvuur toen Janneke ineens aan kwam lopen. Ze vertelde dat Fred er was, maar niemand wist wie dat was. Toen hebben we hem heel hard geroepen en toen kwam hij vanuit de blokhut naar de kampvuurkuil gelopen. Fred had hele rare kleren aan, een beetje clownachtig. Hij maakte allemaal grapjes en deed een beetje gek. Hij had een vliegmachine mee waarmee hij naar Hawaï kon vliegen. Hij ging ook nog ballonfiguren maken. Toen hebben we hem met z’n allen uitgezwaaid en hebben we nog wat gedronken. Toen kwam de vader van Marleen om haar op te halen, want Marleen ging verder naar een ander zomerkamp. Na dat iedereen haar had geknuffeld en uitgezwaaid, waar zelfs een paar traantjes bij gelaten werden, gingen we de pyjama aandoen en naar bed.

Maandagochtend werden we al vroeg wakker, om 7 uur vonden we het tijd om op te staan. Eerst hebben we ons aangekleed en hebben we samen met de leiding onze slaap spulletjes opgeruimd. Daarna hebben we samen ontbeten en lekker vrij gespeeld. Toen wij aan het spelen waren, heeft de leiding de blokhut schoongemaakt. Tegen 1 uur hebben we nog brood, drinken en een appeltje gehad. Na de middag lunch hebben we een tikspel gedaan, muis en katspel; dat was erg spannend. Ook hebben we samen met Iris naar de wolkjes gekeken en een uitleg gehad over de bewegende wolken in de lucht. Om een uurtje of 3 uur kwamen de moeders van Marleen, Janneke en Michelle ons ophalen. We reden weer terug naar de blokhut waar alle andere papa’s en mama’s ons stonden op te wachten. Moe maar voldaan gingen we nadat we onze spullen hadden gepakt weer terug naar huis. Het was een zeer geslaagd zomerkamp!!

De Bevers en de Beverleiding