Na een drukke periode van flyeren, posters ophangen en op andere manieren reclame maken was het afgelopen zaterdag dan eindelijk zo ver: de opendag van de Bevers! Als leiding waren we al vroeg begonnen met de voorbereidingen voor de activiteiten die we gingen doen. Het kampvuur gaat bijvoorbeeld niet zomaar vanzelf aan. Zo was er voor alle leiding wel iets te doen.

Klik hier voor alle fotos! Om kwart voor 10 begonnen de eerste kids binnen te druppelen. In het begin vooral leden maar al gauw kwamen er ook jongens en meisjes aan die we niet kenden. We hadden onze handen vol aan kennis maken met alle kids en natuurlijk ook met de ouders. Toen iedereen er om 10 uur was zijn we begonnen met openen. We gingen met zijn allen naar de vlaggenmast en maakten een grootte cirkel van alle kinderen en leiding. Nu konden we goed zien met hoeveel kinderen er vandaag waren: wel 16! Dat betekend dat we 9 kijkers hadden, een mooi aantal. Toen begonnen we met openen. Eerst gingen we een liedje zingen waar we een dansje bij deden en daarna mocht een Bever de bevervlag hijssen. Zo kan iedereen zien dat de Bevers op de blokhut zijn.

Broodjes bakken

Na het openen zijn we naar de grootte zaal gedaan en hebben daar met zijn allen een leuk spel gedaan. Na dit spel hebben we twee groepen gemaakt. De ene groep ging met Marleen en Alex mee naar de kleine zaal en de andere groep ging met Brombeer en Lobke mee naar de kampvuur kuil, spannend!

De groep die naar de kampvuurkuil liep had al gauw door wat we gingen doen: een lekker broodje bakken! Sommige kinderen hadden dit al eerder gedaan en wisten precies hoe het moest. Anderen hadden er iets meer moeite mee om het broodje boven (en niet in) het vuur te houden. Uiteindelijk zijn alle broodjes verrukkelijk geworden (al helemaal met al het suiker wat er in ging).

 Broodjes bakken

De groep die naar de kleine zaal was gegaan had daar een zak met aardappels en een paar zakjes sateprikkers gevonden. Niemand snapte wat we hiermee konden doen totdat Alex vertelde dat je hier hele gave dingen van kan maken. Zo kan je een dinosaurier maken, of een paard of een grote toren! Snel werden de aardappels in stukjes gesneden zodat we er met sateprikkers iets moois van konden bouwen. Op de fotos kan je zien wat voor een moois het allemaal is geworden.

Broodjes bakken

Toen de broodjes op en de aardappelknutsels afwaren was het tijd om te wisselen. De groep van de kleine zaal ging naar de kampvuurkuil en andersom. Helaas ging de tijd heel erg snel en moesten we alweer veel te vroeg naar huis. Alle kinderen vonden het super gaaf en beloofden dat ze volgende week weer zullen komen. We zien jullie graag ALLEMAAL deze week weer terug!

 

Groetjes de Beverleiding